Capcalera_altres1
Agenda
18
Nov

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus neix d'un projecte de 3 anys que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L'objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus
Una Setmana Europea per:

 • Donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria.
 • Fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa.
 • Fer públiques les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus.
 • Fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).

Més informació

FONT: Agència de Residus de Catalunya
 

Arreu del territori
18
Oct

La Generalitat de Catalunya, a través de la seva Taula d’Ecoturisme, organitza el primer Fòrum ENS (Ecoturis­me, Natura i Sostenibilitat) a Catalunya. Coincidint amb l’Any Internacional del Turisme Sostenible pel Desenvolupament, s’inaugura una cita que vol convocar el sector públic i privat a unes jornades de reflexió i treball en xarxa envers els principals reptes del sector.

El fòrum inclourà un seguit de ponències, amb representants de l’àmbit públic i privat, que donaran una visió pràctica dels temes de màxima actualitat, sobre com posar en valor els espais naturals per mitjà de l’ecoturisme, o les claus per consolidar un turisme de natura responsable a Catalunya.
També es preveu la creació de diversos grups de treball per compartir visions i cohesionar el sector envers un decàleg per als professionals de l’ecoturisme, i la consolidació de xarxes de col·laboració.

A la vegada, el fòrum també servirà per presentar projectes d'èxit  i conèixer experiències ecoturístiques concretes, en aquest cas, del territori de la Garrotxa.

web Fòrum ENS

CAN TRONA. Centre de Cultura i Natura de la Vall d’en Bas
1
Ago

L’energia és un dels inputs de pes en moltes indústries i la incertesa i fluctuacions dels seus preus, sovint un bon maldecap. Entre les possibles energies renovables, la biomassa forestal és una de les opcions amb una millor rendibilitat i amb un important retorn al territori, donant sortida a uns excedents.
Durant la sessió es coneixeran de primera mà exemples d’èxit i de fracàs en l’ús industrial de biomassa forestal, així com dades sobre la seva viabilitat.

La jornada està impulsada en el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica del DARP, amb la col·laboració dels grups GAL Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp i Associació Leader Ripollès Ges Bisaura.

Programa

Cambra de Comerç de Valls. Jacint Verdaguer, 1. Valls
31
Jul

Jornada impulsada pel Consorci Grup d'Acció Local Noguera - Segrià Nord, amb l'objectiu de donar a conèixer estratègies de presentació i difusió de productes agroalimentaris locals a través dels equipaments visitables del territori de la Noguera i del Segrià Nord, com a oportunitat per promoure la venda i consum de productes agroalimentaris, i al mateix temps donar un valor afegit a la dinamització del patrimoni històric i cultural.

La jornada és gratuïta, però cal inscriure’s prèviament a través del correu:
lrocaspana@noguerasegrianord.cat
També us podeu inscriure a través del servei de Preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat:
www.ruralcat.net/preinscripcionspatt

Programa

Espai Orígens. Ctra. C-13 km. 44 25613 - CAMARASA
26
Jul

Sessió de presentació dels resultats del procés de participació de l’Estratègia del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya.

En aquesta sessió es presentarà l’informe final de resultats i de retorn del procés de participació pública, on es recullen les aportacions rebudes a través de diferents canals de participació i un retorn de com s’han considerat en el document de l’Estratègia. Així mateix, també s’exposarà la proposta d’Estratègia i el Pla d’acció 2017-2021 resultants del procés de participació.

Programa

Sala Cotxeres del Palau Robert. Passeig de Gràcia, 107. Barcelona
20
Jul

Formació impulsada en el marc del projecte de cooperació GUSTUM, amb la col·laboració, entre d'altres, de l'Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central.

Arran d’un seguit de diagnosis i assessoraments en empreses alimentàries del territori rural català, s’han detectat un seguit de mancances comunes entorn als eixos següents: comercialització i màrqueting, finançament i internacionalització. Aquesta jornada pretén donar a conèixer aquestes problemàtiques més comunes i les solucions més adients per afrontar-les. També es farà una ponència específica d’identitat corporativa, perquè crear-la, el seu nom, la seva imatge, el registre i la seva difusió. 

Programa

Restaurant la Cabana. Berga
19
Jul

Jornada de formació i networking entre empreses beneficiàries d’ajuts Leader en el marc del projecte de cooperació “Startup Rural”. Amb la presència de productors agroalimentaris i restauradors de les Terres de l’Ebre, la sessió es proposa ser una introducció a les possibilitats i potencialitats de la col·laboració dels petits emprenedors Leader del territori.

Programa

Consell Comarcal del Baix Ebre. Tortosa
17
Jul

Jornada orientada als productors/res d’oli del territori Consorci Grup d'Acció Local Noguera - Segrià Nord, per  tal de promoure estratègies de venda i difusió del seu producte, principalment a través dels tastos o maridatges.

La jornada és gratuïta, però cal inscriure’s prèviament a través del correu:
evag@noguerasegrianord.cat
També us podeu inscriure a través del servei de Preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat:
www.ruralcat.net/preinscripcionspatt

Programa

Consell Comarcal de la Noguera. Àngel Guimerà, 28-30. Balaguer
11
Jul

Jornada impulsada pel Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, en el marc del projecte de cooperació Leader STARTUP RURAL. La sessió de treball pretén donar resposta a qüestions de gestió i organització internes empresarials, i la seva vinculació amb la fiscalitat i la tributació. Així, es tractaran temàtiques com:

 • Drets i obligacions dels contribuents en el procediment inspector
  Òrgans competents per dur a terme la inspecció.
  Drets i deures dels contribuents davant la inspecció
  Durada del procediment inspector
  Procediment inspector d'execució de resolucions
  Especialitats en les entrades i registres
 • Patrimoni personal i patrimoni de la societat: parlem del mateix?

La jornada anirà a càrrec de Joan Ramon Viaña, expert amb una dilatada experiència en el món de l’assessorament fiscal i comptable, que ha format part del cos d’inspectors de la Hisenda Pública. En el sector privat ha creat el seu propi gabinet de servei al món empresarial. La seva realitat laboral actual es desenvolupa dins de "Compsa" (Consultoria Empresarial Integral), a la vegada que realitza formacions dins de l’àmbit econòmic i fiscal.

Cartell

Ajuntament d'Alfarràs. Av. Catalunya, 16. Alfarràs
10
Jul

L'"Escola d’Emprenedors del Moianès" és una iniciativa impulsada pel Consorci del Moianès i el Consell Comarcal del Moianès, amb el suport, entre d'altres, de l'Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central; que pretén  impulsar l'esperit emprenedor i capacitar a aquells qui vulguin en la creació d'empreses. Amb un conjunt de 10 sessions teòrico- pràctiques, el curs permetrà conèixer les claus necessàries per posar en marxa un projecte.

L'escola s’adreça a persones emprenedores i persones amb ganes de conèixer el món empresarial.

Programa de l'"Escola d’Emprenedors del Moianès"

Consorci del Moianès - Can Carner. Moià
Segueix-nos a Facebook Twitter