Capcalera_altres1
Agenda
29
Abr

L’Ajuntament d’Os de Balaguer i la Confraria de Campaners de Catalunya organitzen la Trobada de Campaners per retre homenatge a tots els Campaners, que amb la seva il·lusió i esforç permeten mantenir viu aquest ofici tan arrelat entre nosaltres i que alhora forma part de la nostra cultura i de la nostra forma de ser.

Programa de la Jornada

Més informació AQUÍ

FONT: festacatalunya

Os de Balaguer
29
Abr

La Fundació del Món Rural moderarà la taula rodona 'Com abordar l'estudi i la protecció del patrimoni dels espais agraris' al Recercat.

Més informació AQUÍ.

FONT: FMR

Recercat
28
Abr

El nivell de sobirania alimentària d’un país és la relació entre el consum d’aliments de la seva població i la quantitat i la composició de la seva producció agrària. És a dir, el grau d’autoproveïment d’aliments.
L’estudi del consum i de la producció pot revelar equilibris o desequilibris diversos i la seva relació pot posar de manifest un grau d’autoproveïment important o bé una situació de dependència exterior.
La sobirania alimentària es pot projectar i practicar tant a nivell d’un país com a nivell d’una comarca, d’un municipi o d’una persona. En aquesta jornada estudiarem com és el consum i quina és la producció agrària de Catalunya, i la seva relació.

Programa de la Jornada

FONT: DARP

Local social de l’Ajuntament Pl. de l’Ajuntament, s/n VALLCEBRE
27
Abr

Oferir una visió global del funcionament i les eines existents per a la gestió de la comptabilitat i fiscalitat de l'empresa. És una formació amb una part de teòria i una part pràctica i participativa, on els assistents hauran d'exposar dubtes i inquietuds en relació els conceptes explicats.

Més informació a la web de Creacció

FONT: Creacció

 

Carrer Enric Prat de la Riba 17, Torelló
26
Abr

On som? Quines forces de canvi generen noves oportunitats i condicions que poden fer possible més progrés i a la vegada una major resiliència ambiental, econòmica i social? Quins llindars de risc són assumibles per delimitar un espai d’actuació a favor d’un desenvolupament sostenible?
Elements com l’energia, l’aigua, la garantia alimentària i ús de recursos propis, i la circularitat de materials i residus constitueixen els pilars constructors de qualsevol model de desenvolupament alhora que en són factors limitants. Al mateix temps la societat actual cada cop és més conscient que el progrés no ho és si posa en risc tres valors fonamentals com la cohesió social, la qualitat de vida de les persones i el manteniment i millora de la biodiversitat.
Quins són els escenaris plausibles de disponibilitat d’aigua, d’energia i d’alimentació?
Quines seran les necessitats tenint en compte l’evolució demogràfica? Com obtindrem aquests recursos? Des d’una perspectiva antropològica, demogràfica i climatològica, què farem, quants serem, com estarem distribuïts, com ens mourem i en quines condicions viurem?

Més informació AQUÍ

 

FONT: Generalitat de Catalunya

La Pedrera, Barcelona
24
Abr

2016 ha estat un dels anys més importants per a Catalunya, gastronòmicament parlant. No en va, hem lluït la distinció de Regió Europea de la Gastronomia que ens ha permès mostrar el nostre rebost i les nostres taules al món. Amb la mateixa vocació de servei i de promoció de les accions enogastronòmiques que se celebren al nostre país encetem el 2017. Així doncs, tots els canals de Som Gastronomia (webFacebookTwitter iInstagram) continuaran donant veu a entitats, organismes i persones que són mar, són terra i són gastronomia a Catalunya.

L'acte oficial de tancament de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia no tindrà lloc fins el 24 d'abril de 2017, l'endemà de la Diada de Sant Jordi, i coincidirà amb la cloenda de l'Any de la Gastronomia i l'Enoturisme així com de l'exposició "De la Terra al Cel", l'homenatge als 30 anys de trajectòria del Celler de Can Roca. Per tot això, i amb la col·laboració de la revista Enderrock, estem ideant un còctel molt especial, un tancament de luxe que tindrà com a escenari els Jardins del Palau Robert de Barcelona, i a músics i cuiners catalans com a protagonistes destacats.

I és què, un any tan intensament gastronòmic com el que hem viscut no es podia acabar d'una altra manera que 'gastromusicalment' vibrant. 

Més informació AQUÍ.

Palau Robert de Barcelona
20
Abr

La Unió Europea vol donar un nou impuls a la promoció dels productes agrícoles que es fabriquen al seu territori i per això ha convocat ajudes per un total de 43 milions d'euros. L'objectiu és cofinançar mesures de promoció en el mercat interior i en països tercers.

També es busca reforçar la competitivitat del sector agrícola de la UE, promoure el consum dels seus aliments i millorar la seva visibilitat o quota de mercat dins i fora del territori comunitari.

El termini de presentació de propostes acabarà el 20 d'abril i podran concórrer a la convocatòria organitzacions professionals, interprofessionals, organitzacions o associacions de productors i organismes del sector agroalimentari designats pels Estats membres per a aquest tipus d'informació o promoció agrícola.

Entre les accions que podran tenir cofinançament comunitari, figuren programes de sensibilització sobre l'agricultura sostenible o lluita contra el canvi climàtic, foment dels règims d'aliments de qualitat o dels mètodes agrícoles específics de la Unió.

Més informació AQUÍ.

Online
20
Abr

En els treballs agrícoles es donen casuístiques en les relacions laborals de les quals, sovint, es desconeixen les seves implicacions jurídiques i fiscals.
El treball eventual realitzat per temporers, la contractació a temps parcial o la participació de familiars en les tasques de l’explotació, poden generar molts dubtes sobre les obligacions legals de l’empresari, així com també sobre els tràmits per a la contractació, la fiscalitat i la gestió de la prevenció de riscos laborals que se’n deriven.
Tots aquests aspectes es tractaran en aquesta jornada, amb l’objectiu d’orientar als empresaris agrícoles sobre les diferents alternatives que disposen a l’hora d’incorporar treballadors a l’explotació.

Programa de la Jornada

FONT: DARP

Escola agrària de Gandesa Asis Garrote s/n GANDESA
18
Abr

En el transcurs de la presidència austríaca de la Convenció dels Alps, Àustria serà l'amfitrió de la conferència internacional "El paper de la dona en les zones de muntanya" a Alpach/Tirol del 18 al 19 d'abril de 2017. La conferència abordarà el paper únic de les dones i la seva indispensable contribució a la protecció, conservació i desenvolupament de les zones de muntanya.

Com actual president del Ministeri federal de la Convenció Alpina Andrä Rupprechter ha posat aquest tema en el centre de la seva agenda.

El benefici serà un intercanvi mutu i treball en xarxa, conèixer projectes innovadors i desenvolupar noves solucions!

La conferència es durà a terme en anglès i alemany (amb traducció simultània).

Programa de la Convenció

FONT: ENRD

Alpbach/Tirol, Àustria
16
Abr

El Vallès Oriental ha estat, tradicionalment, una àrea de pastures d'hivern per als ramats de muntanya. No obstant això, a les nostres contrades la transhumància a peu segurament va deixar de practicar-se durant la primera meitat del segle XX, tot i que es fa difícil datar exactament el final d'aquesta pràctica.

Sant Antoni de Vilamajor es troba a la zona anomenada la Calma, travessada per diversos camins ramaders de nord a sud: de Samalús, de Vallforners, de Cànoves, de Cànoves a la Torrassa del Moro, de Sant Elies... Són, però, els camins de Vilamajor i el transversal de Marata a la serra d’en Ram els que donen la importància dins la transhumància a la població de Sant Antoni de Vilamajor.

La Fira de la Transhumància de Sant Antoni de Vilamajor recorda aquesta activitat ramadera durant segles posicionà la població dins la xarxa de vies ramaderes que travessaven els país portant els ramats de les zones d’hivernació a les zones de pastura, reviu aquell passat i les activitats pròpies d’aquesta tradició transhumant, ramadera i pastoril.

Més informació AQUÍ.

FONT: festacatalunya.cat

Sant Antoni de Vilamajor
Subscriute al nostre RSS de
Notícies
Events
Segueix-nos a Facebook Twitter