Capcalera_altres1
Agenda
24
Abr

2016 ha estat un dels anys més importants per a Catalunya, gastronòmicament parlant. No en va, hem lluït la distinció de Regió Europea de la Gastronomia que ens ha permès mostrar el nostre rebost i les nostres taules al món. Amb la mateixa vocació de servei i de promoció de les accions enogastronòmiques que se celebren al nostre país encetem el 2017. Així doncs, tots els canals de Som Gastronomia (webFacebookTwitter iInstagram) continuaran donant veu a entitats, organismes i persones que són mar, són terra i són gastronomia a Catalunya.

L'acte oficial de tancament de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia no tindrà lloc fins el 24 d'abril de 2017, l'endemà de la Diada de Sant Jordi, i coincidirà amb la cloenda de l'Any de la Gastronomia i l'Enoturisme així com de l'exposició "De la Terra al Cel", l'homenatge als 30 anys de trajectòria del Celler de Can Roca. Per tot això, i amb la col·laboració de la revista Enderrock, estem ideant un còctel molt especial, un tancament de luxe que tindrà com a escenari els Jardins del Palau Robert de Barcelona, i a músics i cuiners catalans com a protagonistes destacats.

I és què, un any tan intensament gastronòmic com el que hem viscut no es podia acabar d'una altra manera que 'gastromusicalment' vibrant. 

Més informació AQUÍ.

Palau Robert de Barcelona
20
Abr

La Unió Europea vol donar un nou impuls a la promoció dels productes agrícoles que es fabriquen al seu territori i per això ha convocat ajudes per un total de 43 milions d'euros. L'objectiu és cofinançar mesures de promoció en el mercat interior i en països tercers.

També es busca reforçar la competitivitat del sector agrícola de la UE, promoure el consum dels seus aliments i millorar la seva visibilitat o quota de mercat dins i fora del territori comunitari.

El termini de presentació de propostes acabarà el 20 d'abril i podran concórrer a la convocatòria organitzacions professionals, interprofessionals, organitzacions o associacions de productors i organismes del sector agroalimentari designats pels Estats membres per a aquest tipus d'informació o promoció agrícola.

Entre les accions que podran tenir cofinançament comunitari, figuren programes de sensibilització sobre l'agricultura sostenible o lluita contra el canvi climàtic, foment dels règims d'aliments de qualitat o dels mètodes agrícoles específics de la Unió.

Més informació AQUÍ.

Online
16
Abr

El Vallès Oriental ha estat, tradicionalment, una àrea de pastures d'hivern per als ramats de muntanya. No obstant això, a les nostres contrades la transhumància a peu segurament va deixar de practicar-se durant la primera meitat del segle XX, tot i que es fa difícil datar exactament el final d'aquesta pràctica.

Sant Antoni de Vilamajor es troba a la zona anomenada la Calma, travessada per diversos camins ramaders de nord a sud: de Samalús, de Vallforners, de Cànoves, de Cànoves a la Torrassa del Moro, de Sant Elies... Són, però, els camins de Vilamajor i el transversal de Marata a la serra d’en Ram els que donen la importància dins la transhumància a la població de Sant Antoni de Vilamajor.

La Fira de la Transhumància de Sant Antoni de Vilamajor recorda aquesta activitat ramadera durant segles posicionà la població dins la xarxa de vies ramaderes que travessaven els país portant els ramats de les zones d’hivernació a les zones de pastura, reviu aquell passat i les activitats pròpies d’aquesta tradició transhumant, ramadera i pastoril.

Més informació AQUÍ.

FONT: festacatalunya.cat

Sant Antoni de Vilamajor
7
Abr

Com ja és tradicional, tindrà lloc a l’Ametlla de Mar la Fira Alternativa, mercat de productes naturals i artesanals.

La Plaça Nova, antiga ubicació del mercat, i els seus carrers pròxims, acolliran l’atractiva i original oferta de productes majoritàriament artesanals i fets a mà, que conjugaran la influència sobre els nostres sentits. La Fira Alternativa ens donarà l’oportunitat de trobar tota mena de productes en vidre, paper, cartró, joguines en fusta, bijuteria, cosmètica, gastronomia, arboricultura, roba, decoració, relaxació i massatges, cuir i pell, i d’altres d’habituals.

Més informació AQUÍ.

FONT: festacatalunya.cat

Ametlla de Mar
30
Mar

Les zones rurals i les economies rurals estan experimentant un canvi massiu. Les empreses rurals agrícoles i no agrícoles es veuen obligades a avançar cap al futur encarant les cadenes de valor mundials cada vegada més competitives i volàtils, el canvi climàtic, l'esgotament dels recursos, els principals canvis en la població, la digitalització i la ràpida evolució de les noves tecnologies. 

El futur dels negocis rurals és, i ha de ser, ara. En aquest esperit, la Declaració de Cork argumenta que les zones rurals tenen una sèrie d'avantatges potencials que poden crear les condicions per a la prosperitat futura i la vitalitat rural, així com el lliurament de solucions innovadores, inclusives i sostenibles per als reptes de la societat actual i futura.

Ja hi ha una gamma molt àmplia de la UE, les iniciatives nacionals i regionals destinades a ajudar a les empreses europees per aconseguir la major part dels desafiaments i oportunitats esmentades anteriorment. Això inclou polítiques per a la digitalització, l'especialització intel·ligent i la innovació social.

Programa de la Jornada + INSCRIPCIÓ.

FONT: ENRD

Hotel Metropole, Brussels
28
Mar

SIBioenergía 2017 es constitueix com el marc sectorial per a la promoció de la tecnologia i la innovació d'un mercat en expansió. El Saló internacional de 2017 ofereix grans oportunitats de negoci i punt de trobada per als professionals del sector de la biomassa, que es consolida com una de les opcions energètiques més atractives del moment.

Tota la informació sobre SIBIONERGIA 2017

FONT: SiBionergía 

Feria de Zaragoza Autovia A - 2, km 311 50012 Zaragoza, España
27
Mar

Objectius:

Dilluns 16 de gener – Presentació del Cicle a càrrec de Mª Dolors Reig, presidenta de l’associació Amics de la UNESCO de Girona, i exposició del Patrimoni Natural, amb especial referència als aspectes geològics, per part de Xavier Gassiot, geòleg i coordinador del Cicle, amb la conferència: 10 zones d’interès geològic de les comarques gironines.

Dilluns 6 de febrer –  El Patrimoni Natural de les comarques gironines: Aspectes biològics: La Fauna, a càrrec de Jordi Sargatal, zoòleg i naturalista.

Dilluns 6 de març –  El Patrimoni Natural de les comarques gironines: Valors culturals i espirituals del Patrimoni Natural, a càrrec de Josep Maria Mallarach, consultor ambiental.

Dilluns 13 de març –  El Patrimoni Natural de les comarques gironines: El Paisatge i la intervenció humana, social: “El projecte de la Vora. Una mirada projectual del medi ambient”, a càrrec de Martí Franch, arquitecte del paisatge i Marc Rosdevall Biosca, llicenciat en Ciències Ambientals, tècnic municipal de Medi Ambient de l’Ajuntament de Girona.

Dilluns 27 de març –  Col•loqui: debat, amb experts, tècnics, i representants d’entitats i institucions, universitat, col•legis professionals i associacions naturalistes a l’entorn del Patrimoni Natural de les comarques gironines. Divulgació dels valors patrimonials de la Natura. promoció i protecció. Intervenció humana/antròpica. Acció de les institucions, i associacions naturalistes.

Activitat gratuïta.

Programa del Cicle_2017

 

Organitza: Amics de la UNESCO de Girona

Casa de la Cultura, Girona
22
Mar

Arriba la propera edició del Fòrum de Cooperació Interregional "Europa, anem a cooperar! ' a Malta els dies 22-23 de març de 2017.

Durant dos dies actius es podrà:

  • Assistir a tallers pràctics sobre el desenvolupament del projecte
  • Fer xarxa amb altres 500 participants que també estan interessats en la cooperació interregional
  • Fer preguntes i rebre respostes
  • Inspirar a altres i inspirar-te amb projectes i institucions amb seu a Malta i en altres llocs
  • ...i molt mès!

"Europa, let's cooperate" és l'oportunitat de presentar les teves idees, escoltar les idees dels altres, començar a construir noves associacions i completa les ja existents.

 

Per a Registre i Més informació AQUÍ

FONT: Interreg Europe

Malta
22
Mar

Té la pretensió d’adreçar-se al conjunt de les Administracions Públiques amb competències en la matèria, als gestors públics o privats sota quina responsabilitat es desenvolupen les competències que les lleis atribueixen a cadascun d’ells, als professionals de les diferents qualificacions que hi actuen i, en general, a tots aquells ciutadans interessats i preocupats per la millora de l’eficiència quantitativa i qualitativa de l’aigua que consumeixen.

Més informació, programa i inscripcions AQUÍ.

 

Organitza: Associació Catalana d'Amics de l'Aigua

FONT: Xarca de Custodia del Territori

Barcelona
20
Mar

Aracoop us ofereix l’oportunitat de participar en el Programa d’acompanyament a la innovació col·laborativa.

Ens complau informar-vos que està oberta la convocatòria per al programa d’Acompanyament expert en Innovació col·laborativa "Innovar col·laborativament per assolir nous reptes”.

L’activitat comença amb un taller pràctic d’on sorgiran els projectes d’innovació col·laborativa que es desenvoluparan durant el programa.

Aquest taller inicial es replicarà en tres ubicacions diferents:

Un cop identificats els projectes d’Innovació col·laborativa, es farà l'acompanyament per a la posada en marxa de manera personalitzada a cada iniciativa sorgida dels tallers.

Sol·licituds de participació en aquest enllaç.

Per a més informació visiteu el següent enllaç.

 

FONT: Aracoop

Palau Macaya Passeig Sant Joan 108 Barcelona, Barcelona Espanya
Subscriute al nostre RSS de
Notícies
Events
Segueix-nos a Facebook Twitter