Capcalera_altres1
Agenda
2
Jun

Del 2 a l'11 de juny de 2017 tindrà lloc la Setmana de la Natura, un moment de l'any de referència on tothom pot prendre part en la conservació de la natura i el medi ambient! La Setmana de la Natura vol agrupar totes les iniciatives per la conservació de la natura que tenen lloc a Catalunya i donar visibilitat a totes les entitats, organitzacions, escoles, ens locals, etc. que treballeu durant tot l'any per la cura de la nostra natura i el nostre territori.

Enguany tindrà lloc la segona edició de la campanya, que cada any es vehicula al voltant del Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny), i on la teva participació és clau!!

Si ets una entitat ambiental, una escola, un ajuntament, una associació de veïns, un parc natural, etc. i vols organitzar una activitat entorn la conservació de la natura, suma't a la campanya! Qualsevol activitat* serà benvinguda!

Si vols participar-hi o vols saber quins actes s'estan programant arreu de Catalunya nomes cal que accedeixis al següent enllaç: Setmana de la Natura 2017

 

FONT: XCT i XVAC

Catalunya
25
Mai

D’uns anys ençà al Solsonès estan sorgint interessants iniciatives empresarials agràries que aposten per la diversificació de les produccions, la incorporació de pràctiques més sostenibles i l’obtenció de productes de
qualitat, major valor afegit i lligats al territori.
L’objectiu de la visita és conèixer dues experiències d’empreses agràries del Solsonès que han innovat i que poden ser font d’inspiració per a empresaris i emprenedors del món rural. L’explotació de pollastres ecològics del Molí de Bonsfills és una de les pioneres en la cria de pollastres ecològics a Catalunya i avui ja consolidada dins el sector. Torna Terra és una explotació agrària que ha iniciat un projecte basat en la recuperació de varietats autòctones i petits horts, treballant en xarxa i apostant per la diversificació i la complementarietat de les produccions.

Programa de la Jornada

FONT: Escola Agrària del Solsonès

Punt de trobada: Escola de Agrària del Solsonès Finca Sant Just Ctra. Manresa – Solsona, km 77 25286 - OLIUS
23
Mai

Astúries serà la seu de la IV edició del Congrés Europeu de Turisme Rural (Coetur) que se celebrarà els propers 23 i 24 de maig al municipi de Torazo.

En aquest fòrum, organitzat pel portal de turisme rural EscapadaRural.com, el sector analitzarà els efectes de la crisi i si s'ha superat aquest escenari, segons ha avançat l'organització en un comunicat.

Per a la portaveu de la companyia, Ana Alonso, aquesta cita és una oportunitat per examinar "un escenari canviant, en el qual l'homogeneïtat ha passat factura, on s'ha evidenciat la bretxa digital entre demanda i oferta, i que encara té molts reptes pendents en clau de competitivitat".

La passada edició, celebrada a Villamena (Granada), es va tancar amb més de cent congressistes i un seguiment d'altres 800 persones a través d'Internet.

Els organitzadors preveuen superar aquestes xifres en aquesta edició, que compta amb un programa de ponències i taules rodones, així com de sessions de treball en grups reduïts, en els quals es tractaran conceptes com l'estratègia de negoci o els paquets de viatge.

En aquesta ocasió, la cita es desplaça a Astúries, una comunitat que, segons els registres dels organitzadors, ocupa tradicionalment les primeres posicions en l'ocupació estival i els seus pobles lideren la classificació dels més buscats al llarg de tot l'any.

Més informació AQUÍ

FONT: REDR

Torazo (Astúries)
20
Mai

De la voluntat d’unir talent femení d’arreu del país i territori neix Talentària, la primera jornada formativa per a emprenedores, artistes, dissenyadores i artesanes. Es durà a terme el 20 de maig a Solsona sota el títol “Branding 360o. Les claus per crear una marca amb essència” i, en aquesta primera edició, se centrarà en la creació de marca. L’organitzen la regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament solsoní i el Consell Comarcal del Solsonès, a través del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), amb la participació de tres professionals locals i la col•laboració de diversos ens. 

Després de sis edicions dels cicles de seminaris de lideratge femení organitzats pel consistori amb el suport del Consell Comarcal, s’ha decidit madurar la iniciativa i convertir-la en un nou projecte. “Talentària és un pas endavant, realitzat amb la confiança i aposta d’algunes participants als seminaris d’aquests últims anys, que ambiciona de convertir Solsona en l’epicentre del talent femení”, destaca la regidora de Polítiques d’Igualtat, Yasmina Valderrama. Aquest projecte “té essència per si mateix, amb cos i veu, ja que vol representar totes aquelles dones que cada dia aixequen el seu negoci amb el plus de conciliar-lo amb la vida familiar”
 
La temàtica d’enguany s’ha escollit tenint en compte que la creació de la marca “és una qüestió transversal que afecta totes les emprenedores i professionals que vulguin construir un projecte sòlid”, en tant que els permetrà “diferenciar-se i connectar d’una manera directa amb el seu públic objectiu”, apunta la tècnica responsable del SIAD del Solsonès, Maribel Bella.  
 
La jornada es desenvoluparà a les instal•lacions de la seu del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i començarà a les nou del matí. La primera ponència porta per títol “Els sis valors d’una marca amb essència” i anirà a càrrec de l’experta en màrqueting emocional i esdeveniments Gemma Fillol. Hi desgranarà aquells factors que fan que una marca arribi al seu públic, es consolidi, sedueixi i captivi qui interactuï amb ella. 
 
La segona part del matí es titula “Marques que ens parlen de marca” i té l’objectiu d’analitzar la marca des dels vessants del producte, la imatge i el packaging i la connexió amb el territori. Consistirà en una sèrie de converses conduïdes per Cristina Camarena, directora de la revista Kireei, i hi participaran les responsables d’Obrador Xisqueta, Grow Disseny i Comunicació i Numon. 
 
Abans del dinar, l’assessora Andrea Vilallonga serà l’encarregada de parlar de comunicació i imatge personal per a emprenedores. Ho farà a través d’una càpsula que duu per nom “Mira’t” i que donarà eines de lideratge, carisma i comunicació a les assistents. 
 
La jornada també té lloc per a un taller pràctic, en aquest cas sobre l’ús per a les marques de la xarxa social de fotografia per excel•lència. Es titula “Instagram 5x5” i anirà a càrrec de la bloguera i formadora Anna Díez, a la tarda després d’un dinar al jardí del restaurant Can Mascaró. Tot seguit, tindrà lloc l’acte de cloenda, que inclourà una actuació musical de l’artista solsonina Alba Marbà.
 
 
FONT: Ajuntament de Solsona
Solsona
19
Mai

La I Trobada Nacional de Turisme d'Observació de la Natura, NatureWatch, és una invitació al desenvolupament ordenat i impuls d'una de les modalitats turístiques amb major potencial de creixement al nostre país: el Ecoturisme centrat en l'observació de la gea, la flora i la fauna.

Durant tres dies, coneixerem de primera mà els secrets i les claus d'alguns productes ecoturístics exemplars (birdwatching, grans carnívors, flora, fotografia de natura, tant d'àmbit nacional com internacional, tindrem ocasió de sortir al camp acompanyats d'experts per gaudir de l'albirament de l'ós bru en llibertat -en la millor època per a això-, i debatrem sobre les millors formes d'ordenar i fer compatible aquesta activitat amb la conservació de la natura. Bones pràctiques i turisme responsable seran dos termes d'ús comú al llarg del cap de setmana.

NatureWatch gira al voltant dels pilars fonamentals de l'ecoturisme: els recursos naturals i les empreses que fan possibles les experiències d'ecoturisme que demanen, consumeixen i gaudeixen milers de persones cada any.

NatureWatch aspira a aplegar ecoturistes, empreses, gestors i professionals de l'ecoturisme al voltant dels principals temes que afecten el sector: organització i comercialització d'experiències d'èxit, compatibilitat amb la conservació, avenços tecnològics i qualitat de les experiències, sostenibilitat i repercussió en la conservació, regulació.

Per a això, s'ha buscat el millor escenari possible: l'asturià Parc Natural de Somiedo, un espai emblemàtic i exemplar, referent de la conservació al nostre país, que està cridat a ser exemple de bones pràctiques en el desenvolupament de l'ecoturisme com a eina per promoure desenvolupament socioeconòmic supeditat a la conservació.

NatureWatch es celebra del 19 al 21 de maig de 2017, en un dels millors moments per a l'observació de fauna al Parc Natural de Somiedo. Durant l'esdeveniment, els participants gaudiran d'una de les vivències més emocionants que pot proporcionar la naturalesa ibèrica, com és l'albirament de l'ós bru cantàbric en llibertat

Tota la informació AQUÍ

FONT: NatureWatch

Parque Natural de Somiedo (Asturias)
18
Mai

És possible construir el posicionament internacional de Catalunya basat en la vessant ambiental i en l’actualiltzació de la seva mediterraneïtat? Els nous valors de consciència social i territorial tenen com a demanda comuna la necessitat d’incorporar i d’aprofitar el factor ambiental en qualsevol estratègia de futur. Per desenvolupar el concepte de la nova territorialitat caldrà, entre altres, promoure un coneixement multidisciplinari que sàpiga generar una visió integrada i moderna de la sostenibilitat i que, per tant sigui capaç d’incidir, en clau positiva, sobre les decisions individuals, empresarials i institucionals. Assegurar el compromís institucional i de la societat civil de fer compatible la vocació global amb la vinculació local, així com propagar els casos d’èxit actuals i emergents, pot ser la base per construir un model català de progrés basat en l’eficiència ambiental en el context de la Mediterrània Occidental.

Més informació AQUÍ

FONT: Dept. Territori i Sostenibilitat

La Pedrera, Barcelona
15
Mai

Vols col·laborar amb socis internacionals, ampliar la teva xarxa global i identificar innovacions per a la teva organització? 

L’EUREKA Innovation Week 2017 atrau empreses i organitzacions d’arreu del món, de sectors tan diversos com les TIC, nous materials, energia, smart cities i transport, i ciències de la vida. Del 15 al 19 de maig tens una cita a Barcelona amb la innovació i la col·laboració.

La xarxa Enterprise Europe Network organitza el Brokerage Event que tindrà lloc a Barcelona els dies 16, 17 i 18, entre les 15.00 i les 18.00 hores de la tarda. En la sessió de matchmaking podràs descobrir nous desenvolupaments tecnològics i contactar amb potencials socis amb qui desenvolupar nous projectes col·laboratius d’R+D.

Més informació AQUÍ

FONT: Generalitat de Catalunya

Barcelona
12
Mai

La jornada vol, en primer lloc, donar a conèixer com és el perfil de la nova pagesia que actualment s’incorpora a aquest sector per tal de descobrir com serà la pagesia catalana les properes dècades.
En segon lloc, es presentaran diferents casos d’èxit d’incorporació a la producció agroalimentària de projectes socialment i mediambientalment sostenibles. Així, els protagonistes d’aquestes iniciatives agroecològiques exposaran quines motivacions els han dut a incorporarse al sector i quines són les principals dificultats que afronten.
Per últim, es debatrà sobre els passos que cal seguir per mantenir viu el món rural i una pagesia que aporti valor al producte i al territori.

Programa de la Jornada

FONT: DARP

Espai d’Agroecologia – Fira de Sant Isidre Parc Pompeu Fabra, Avinguda 11 de setembre, s/n 08440 - CARDEDEU
12
Mai

Aquesta jornada persegueix posar de manifest les oportunitats existents per al reforç d'iniciatives de turisme pesquer, mariner i aqüícola, amb vista a la consolidació i creació de nous llocs de treball verds, la generació de noves vies d'ingressos vinculades a la pesca i l'aqüicultura i la sensibilització de tota la societat i dels milions de persones que ens vesteixin cada any sobre la necessitat de protegir i conservar la nostra biodiversitat i el nostre patrimoni natural perquè les generacions futures puguin seguir gaudint d'ell

També és important posar en relleu les oportunitats que presenta el Fons Europeu Marítim i de Pesca per a la diversificació d'activitats vinculades a les activitats pesqueres i aqüícoles i molt especialment l'impuls del desenvolupament local participatiu a través dels Grups d'Acció Local Pesquera (GALP) i l'ampli espectre de col·lectius i agents que es troben en ells representats.

Programa de la Jornada

FONT: OESA

Ministerio de Agricultura y Pesca, Alimentación y Medio Ambiente, Plaza de San Juan de la Cruz, Madrid España
12
Mai

La importància de l’aigua en l’agricultura és fonamental, per la producció d’aliments, per l’estabilitat de les collites i per l’economia del pagès, que és qui la gestiona.
El Pla de Regadius de Catalunya, ens assenyala mesures d’estalvi d’aigua, invertir en tecnologies que assegurin produccions optimes, millorar l’eficiència en l’ús de l’aigua per l’agricultura.
En aquesta jornada, volem centrar-nos en diferents sistemes de reg a pressió, les oportunitats que ens dona el poder regar a la carta i els costos d’una instal·lació i la seva viabilitat.

Programa de la Jornada

FONT: Unió de Pagesos

Sala d’Actes de la Cooperativa Av. Onze de Setembre, 162 BELLCAIRE D’URGELL
Subscriute al nostre RSS de
Notícies
Events
Segueix-nos a Facebook Twitter