Jornada impulsada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i el Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, en el marc de la XVII Fira de l’oli DOP Siurana.
A partir del bon desenvolupament i les experiències d’èxit dins el món del vi i de l’enoturisme, en les comarques i poblacions rurals estan sorgint iniciatives relacionades amb una nova oferta anomenada OLEOTURISME, al voltant de les oliveres i l’oli. Es tracta moltes vegades d’una oferta complementària al món del vi, però també apunta com l'oferta d’un producte que pot anar creixent i consolidant-se com a producte independent que reforci el turisme rural i el turisme cultural en algunes zones.
Es per això que, en el marc de la Fira de l'Oli de Reus, tindrà lloc una taula rodona oberta als professionals del sector agrari i del sector turístic, però també al públic en general, amb l'objectiu de:
1.- Donar a conèixer casos d'èxit en la vertebració de l'oferta relacionada amb l'oli i l'oleoturisme en diverses comarques tarragonines.
2.- Facilitar un intercanvi de coneixement dins aquest àmbit.
3.- Obrir un debat sobre les possibilitats reals de desenvolupament d'aquesta oferta, i detectar quins són els colls d'ampolla per al seu desenvolupament.