Capcalera_altres1
Experiències de silvopastura preventiva a l’Alt Empordà
Inici: 09.10.2020 09:30
Final: 09.10.2020 11:30

La "XXXVII edició de les Jornades Tècniques Silvícoles Emili Garolera" es presenten aquest any en un format “en línia”, degut a la situació sanitària.
En aquesta sisena jornada es parlarà sobre la silvopastura, una activitat tradicional que es pot redirigir cap a les àrees de baixa càrrega de combustible i esdevenir un aliat de primer ordre en la prevenció d’incendis. Permet mantenir amb mitjans sostenibles un baix nivell de càrrega de combustible vegetal de forma pràcticament contínua, estalviant costos i limitant o fins i tot eliminant la necessitat d’intervenció amb mitjans mecànics.
A l’hora esdevé una oportunitat de diversificació d’ingressos per a les explotacions, que prestant un servei ambiental, poden afegir valor a la seva activitat.
En aquesta jornada es parlarà de les àrees estratègiques per a la prevenció d’incendis forestals, mantingudes mitjançant pasturatge, i es presentaran mesures de suport com ara la línia d’ajuts PDR gestionada pel DARP, els projectes europeus ALBERAPASTUR (INTERREG) i LIFE MIDMACC, i la iniciativa Ramats de Foc.

Programa

Comentaris
Tornar Enrere
Segueix-nos a Youtube Linkedin Twitter Facebook

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir-li continguts interessants mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Poden canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies

Acceptar