Capcalera_altres1
Jornada PATT 'Viabilitat de les petites explotacions: de la producció a l’elaboració'
Inici: 20.02.2017 09:30
Final: 20.02.2017 16:30

Les petites explotacions agràries s’enfronten a diversos condicionants que en dificulten la viabilitat econòmica.
La professionalització del sector i l’obertura de nous mercats, així com l’increment del valor de la seva producció mitjançant el pas a l’elaboració alimentària són possibles solucions. També ho són les estratègies de col·laboració com el cooperativisme, que permeten els beneficis d’una economia d’escala.

Tanmateix, aquest pas suposa un canvi en el concepte empresarial dels productors, que han de passar de ser pagesos a idear i elaborar productes, ser emprenedors, situar els seus productes en un mercat competitiu.
Aquesta Jornada donarà el testimoni d’alguns casos d’èxit i la visió de d’altres agents i operadors relacionats amb el sector: tècnics de l’administració, assessors especialistes, referents de la restauració...

Una taula rodona haurà de servir per al bescanvi d’opinions i la detecció de les inquietuds i necessitats dels assistents. Finalment, l’Escola Agrària de l’Empordà presentarà la seva oferta formativa i el projecte de suport als petits productors, que impulsa conjuntament amb el Consell Comarcal del Baix Empordà, d’acord amb el seu objectiu de ser un centre de referència per als petits operadors agroalimentaris.

 

Programa de la Jornada

Organitza: DARP

Comentaris
Tornar Enrere
Segueix-nos a Facebook Twitter