Capcalera_altres1
Agenda Territori: Consorci GAL Alt Urgell - Cerdanya
18
Oct

Durant el tercer cap de setmana del mes d'octubre la Seu d'Urgell celebra la mil·lenària Fira de Sant Ermengol.
Seguint amb l'ànim d'anteriors edicions, l'Ajuntament impulsa la Fira de Formatges Artesans dels Pirineus, de caràcter agroalimentari i d'àmbit internacional, on hi participen productors catalans, aragonesos, bascos, navarresos, francesos i un formatge convidat, la qual es consolida any rere any com a plataforma de promoció, difusió i projecció exterior dels formatges elaborats als Pirineus.

La Fira de Sant Ermengol pretén posar èmfasi en l'aprofundiment i ampliació dels cursos d'iniciació al tast de formatges amb la finalitat de popularitzar i consolidar el coneixement d'aquest producte, a més de potenciar l'intercanvi d'experiències i l'establiment de relacions entre els formatgers mitjançant accions específiques dutes a terme per l'Ajuntament de la Seu, com ara l'organització de jornades tècniques i la celebració d'àpats conjunts.

D'altra banda, la Fira també compta amb altres espais com el sector dedicat a la ramaderia, on trobem una mostra dels bovins i equins més representatius de la Comarca, l'apartat d'artesania, on podem adquirir productes d'elaboració pròpia dels Pirineus, un espai destinat a la venda ambulant, on participen unes 400 parades i, finalment, una àrea on els concessionaris de la ciutat exposen les últimes novetats del món del motor, i on l'Associació de cotxes clàssics de l'Alt Urgell exhibeixen els seus vehicles.

Més informació

FONT: Ajuntament de la Seu d'Urgell 

La Seu d'Urgell
23
Nov

En l'entorn tecnològic actual, la possibilitat de vendre els productes agroalimentaris per Internet o aprofundir en la millora de les vendres online, són opcions interessants per a la rendibilitat, considerant la utilització de les eines tecnològiques per part del consumidor. 
Per ajudar a conèixer estratègies en la captació de clients, en la jornada s'exposarà de forma dinàmica i interactiva les accions fonamentals per a la venda exitosa de la mà d'un especialista en el tema. 

La jornada és gratïta però cal inscriure's a través dels Serveis Territorials del DARP a Lleida (Tel. 973246650 - pattstlle.daam@gencat.cat) o també a travñes del servei de Preinscripció a jornades del PATT del portal RuralCat: ruralcat.gencat.cat/preinscripcions.

Programa

CETAP. Centre Empreserial i Tecnològic de l'Alt Pirienu - Plaça de les Monges, 3ª planta - La Seu d'Urgell
19
Oct

La “Fira de Sant Ermengol” és un esdeveniment de gran importància per a la visualització i promoció dels productors locals del territori, especialment els relacionats amb el món del formatge. Enguany, en el marc del projecte de cooperació GUSTUM, el Consorci GAL Alt Urgell - Cerdanya participa a la fira amb l'"Espai Tast Km 0-Gustum", on es podran degustar alguns dels productes elaborats al territori. 

Web de la Fira

La Seu d'Urgell
8
Oct

El "Campus Cerdanya" de Puigcerdà acull la Jornada d’Ocupació i Emprenedoria (abans Fira del Treball) de la Cerdanya, organitzada pel Consell Comarcal de la Cerdanya, el Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya i l’oficina Jove de la Cerdanya, amb el suport del Servei de Treball de l’Alt Pirineu, el projecte ODISSEU, Catalunya Emprèn, el Servei d’Ocupació de Catalunya, la Generalitat de Catalunya, el Ministerio de Empleo y Seguridad Social i la Unió Europea.

L’objectiu de la jornada és oferir el marc en el qual aquells joves que busquen feina es puguin visibilitzar i fer una entrevista cara a cara amb aquelles empreses que volen ampliar i/o completar el seu equip de treball; així com oferir  eines a aquells joves emprenedors que, més tard o més d’hora, emprendran la seva pròpia empresa i/o projecte.

Enguany, hi haurà novetats en l’organització per fer més eficient la participació; la més significativa serà que, per evitar les cues d’anys anteriors, les entrevistes cara a cara entre empreses i candidats es faran segons torns assignats prèviament per l’organització, i segons les preferències que els candidats hauran indicat en el formulari d’inscripció. Així mateix, per preparar aquestes entrevistes s’ha programat una prejornada el dijous 4 d’octubre, al Consell Comarcal de la Cerdanya, amb tallers pràctics de recerca de feina i de recursos pels emprenedors. Una altra novetat és la reserva d’un espai destinat als emprenedors on es durà a terme el taller: “Generació d’idees de negoci”.

Programa
Més informació i inscripcions

FONT: www.odisseujove.cat

Campus Cerdanya - Av. Ramon Condomines, 14. Puigcerdà
25
Set

El workshopcoorganitzat per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i el Consorci GAL Alt Urgell - Cerdanya, pretén facilitar un espai per a què empreses del territori i persones demandants d’ocupació es coneguin a través d’entrevistes individuals de curta durada
Els objectius de la trobada es centren en: 

  • Donar a conèixer les empreses de l’Alt Urgell, la Cerdanya i del Principat d’Andorra que precisen contractar personal.
  • Fomentar la contractació de persones demandants d’ocupació de la comarca i el seu arrelament al territori.
  • Fomentar el networking i el coneixement entre empreses d’Andorra, l’Alt Urgell i la Cerdanya.

Més informació

FONT: projecte ODISSEU 

CETAP - Edifici les Monges, 3a planta. La Seu d'Urgell
13
Jul

Una de les conseqüències del canvi climàtic és la modificació que es comença a observar al mapa de la producció de vi en el nostre país. La vinya està tornant al Pirineu i en els últims anys, varis projectes s’han desenvolupat a la Cerdanya.
L’any 2017 es va organitzar, amb una participació molt exitosa, la primera jornada tècnica sobre la vinya d’altura. Per donar continuïtat, enguany s’ha programat una nova jornada amb un enfocament didàctic sobre el conreu i la producció de raïm en zones de muntanya i les possibilitats que ofereix.
Les ponències es complementaran amb visites a diverses plantacions de vinya engegades anys enrere a Bolvir i Meranges.

Programa

CEIP Alfons I. Av. Shierbeck, s/n. Puigcerdà
21
Jun

Els menjadors escolars també requereixen un canvi de visió dels seus objectius alimentaris i pedagògics, així és com neix aquesta jornada tècnica. A nivell territorial es va impulsar a inicis del curs escolar un projecte que canvia de mica en mica la filosofia dels menjadors escolars a l’Alt Urgell i Cerdanya: www.mengemdaqui.cat.
En aquesta jornada es vol debatre sobre la necessitat de que els infants i joves que es queden a dinar al centre educatiu puguin rebre una alimentació sana, variada, sostenible, equilibrada, al mateix temps que estigui ben cuinada i treballada amb uns valors pedagògics per part de l’equip de monitoratge.

Programa

Centre Cívic Escoles Velles. Escoles, 6. Bellver de Cerdanya
13
Jun

Aquesta jornada tècnica s’emmarca dins el projecte de cooperació Leader "ODISSEU", que té com a principal objectiu el retorn dels i les joves al món rural.
Cal potenciar el dinamisme econòmic de les zones rurals perquè generin oportunitats laborals per captar el talent jove i fer possible llur desenvolupament professional. La inserció laboral, l'emprenedoria, el treball en definitiva, és un factor clau pel compromís o vincle de la joventut amb el territori rural.
Des del projecte ODISSEU s’han posat en funcionament distintes eines per a facilitar l’arrelament laboral i professional de joves a les comarques rurals catalanes i connectar el col·lectiu amb les empreses ubicades en aquestes comarques. Tindrem l’ocasió de conèixer-ne els resultats i debatre com millorar aquestes eines a partir d’experiències conjuntes dels grups Leader i la xarxa de professionals de Joventut.
El municipi d’Oliana, al sud de la comarca de l’Alt Urgell, ens ofereix també la possibilitat de conèixer iniciatives empresarials amb un fort protagonisme de talent jove. 

Aquesta activitat s’adreça principalment als grups Leader de Catalunya i als i les professionals de la xarxa de Joventut, amb la voluntat d’aprofundir el treball conjunt d’ambdós col·lectius per assolir l’objectiu del desenvolupament rural de les nostres comarques amb el protagonisme dels i les joves.

Programa

Ajuntament d’Oliana. Plaça de la Reguereta, s/n. Oliana
12
Abr

Actualment, més d’una tercera part dels titulars de les explotacions agràries de la Cerdanya tenen més de 55 anys i d’aquests, quasi la meitat tenen més de 65 anys.
L’accés a la terra sempre ha estat complicat i tradicionalment el relleu generacional s’ha fet dins la mateixa família però, a dia d’avui, hi ha nous emprenedors agroalimentaris, sense vincles previs amb la pagesia que volen iniciar l'activitat i necessiten una base territorial.
La jornada pretén explorar diferents vies de traspàs de les explotacions, facilitant la informació i les relacions necessàries per ajudar en la presa de decisions.

Programa i inscripcions

Consell Comarcal de la Cerdanya. Plaça del Rec, 5. Puigcerdà
19
Des

Cada vegada més, diverses empreses dedicades a la producció de plantes aromàtiques i medicinals (PAM) han iniciat les seves activitats a les zones de muntanya. Representen una alternativa a les produccions tradicionals de les zones rurals i es caracteritzen per la seva gestió sostenible i per la utilització de recursos endògens dels territoris. Són, doncs, més protagonistes del desenvolupament rural de les nostres comarques.
Aquestes empreses requereixen models de gestió i normativa adequada a les seves produccions. A través d'aquesta jornada, impulsada pel Consorci GAL Alt Urgell - Cerdanya, podrem aprofundir en els factors que poden condicionar la viabilitat econòmica d’un projecte empresarial centrat en les PAM: models de producció, certificació ecològica i ajuts i eines de gestió de projectes empresarials.
Durant la segona part de la jornada es farà la presentació de tots i cadascun dels productors i productores participants. La millor manera de tastar i conèixer un bon producte.

Programa

Hotel Muntanya & Spa. Puig, 4. Prullans
Segueix-nos a Youtube Linkedin Twitter Facebook