Capcalera_altres1
Agenda Territori: Associació Leader de Ponent (anteriorment: Consorci Leader Urgell - Pla d’Urgell i Consorci Garrigues per al Desenvolupament del Territori)
12
Des

Dirigida a PIMES i empresaris/empresàries rurals amb poc coneixement de l’àmbit financer de l’empresa, per explicar els aspectes fonamentals dels diferents estats financers, i com fer una interpretació senzilla dels números que els permeti fer un seguiment de l’evolució i funcionament dels seus negocis.
Es facilitaran coneixements bàsics perquè els emprenedors/es puguin saber què li passa al seu negoci, saber quina és la seva situació financera davant dels bancs, la clientela i els  proveïdors/es i a, la vegada, saber perquè guanyen o perden diners.

Programa

Incubadora d’Empreses d’Innovació Agrometal·lúrgica. Joan Oró, 3. Bell-lloc d'Urgell
10
Des

Els obradors alimentaris permeten donar valor afegit als productes alimentaris artesanals i de proximitat, però els seus requeriments tècnics i sanitaris poques vegades estan a l'abast dels petits projectes d'emprenedoria.
Així doncs, oferir un equipament municipal a l'abast d'aquestes iniciatives privades pot ser un motor per a l’activitat primària, del conreu i la cura de la terra, i per a la revalorització del producte propi i de proximitat.
Aquesta jornada té per objectiu resoldre dubtes i facilitar eines per a saber com compartir un obrador, amb un enfocament pràctic a partir del coneixement d’experiències de gestió d’obradors compartits.

Programa

Sala Polivalent de Bellaguarda. Bellaguarda
26
Nov

L’objectiu de la jornada és donar a conèixer els diferents canals digitals a través dels que podem donar posicionament al nostre negoci o producte turístic. S’explicaran amb detall les xarxes socials de Facebook i Instagram, que són bàsiques per potenciar el branding territorial o marca de l’empresa. 
Jornada adreçada a oficines de turisme, empreses de productes agroalimentaris, allotjaments, restaurants, empreses d’oci, museus...

Programa

Ajuntament de Guimerà. Ctra. de Tàrrega, 26. Guimerà
23
Nov

El foment de l’emprenedoria jove va més enllà de la vessant empresarial. S’ha d’entendre des d'una perspectiva àmplia fonamentada en les habilitats pròpies de la condició juvenil, d’una actitud vital: la capacitat d'innovació, la creativitat i l'ús de les tecnologies, unes capacitats que es poden educar i donar lloc a experiències d'èxit.
Amb aquesta jornada d’emprenedoria jove volem donar diverses pinzellades sobre aquesta manera de ser. L'emprenedoria és una actitud davant la vida, de tenir ganes de fer coses, de millorar el món.

Programa
Inscripcions

Incubadora d’Empreses d’Innovació Agrometal·lúrgica. Joan Oró, 3. Bell-lloc d'Urgell
21
Nov

Avui en dia, ja no hi ha dubte: el client està al centre de tot. En aquesta jornada, transmetrem als participants la importància de deixar de pensar en vendre un producte i començar a vendre experiències de client i de compra en entorns rurals que creïn emocions. Coneixerem metodologies i eines que ajuden a avaluar, dissenyar i desenvolupar experiències de client en entorns com el nostre.
Totes les ponències aniran a càrrec de la Dra. Natalia Daries, professora de la Universitat de Lleida al Departament d'Administració d'Empreses, professora del màster de màrqueting de mitjans socials i coordinadora del grau en turisme.

Programa

Incubadora d’Empreses d’Innovació Agrometal·lúrgica. Joan Oró, 3. Bell-lloc d'Urgell
19
Nov

Cohesionar la comarca de les Garrigues sota una marca turística, millorarà i incrementarà el seu atractiu turístic, fomentant l’activitat econòmica entorn del potencial turístic.
L’objectiu de la jornada és crear sinergies entre les empreses que desenvolupen activitats turístiques, l’administració i entitats que treballen per potenciar el turisme a les Garrigues per tal de fomentar la unitat territorial a través dels diferents agents que hi participen.
La jornada s’adreça a tècnics de turisme, responsables de turisme dels Ajuntaments, empreses d’allotjament, restauració, artesania, activitats de lleure i productes agroalimentaris. 

Programa

Sala Polivalent de Bellaguarda. Carretera de Fraga-Reus, 6. Bellaguarda
16
Nov

Jornada impulsada en el marc de la "XXIIa Fira de l’Oli Verd de Maials" amb l'objectiu de donar a conèixer les diferents tipologies d’oli existents al mercat, tot destacant els beneficis de consumir oli d’oliva verge extra.
Per fer-ho es comptarà amb la presència de la xef especialitzada en OOVE, la Sra. Montse Freixa, que parlarà sobre el paper de l’oli d’oliva a la dieta mediterrània i com les diferents tipologies d’olis modifiquen les propietats organolèptiques dels plats.

Programa

Espai Showroom - Recinte firal Pavelló poliesportiu Carrer Barceloneta, 93. Maials
7
Nov

En aquesta jornada tècnica es vol aportar llum sobre com l’economia circular permet generar models de negoci innovadors a les nostres terres. Fomentar també una actitud proactiva davant aquests canvis per transformar-los en oportunitats reals. Identificar vies per aprofitar l’economia circular en cada empresa o projecte rural.
L'economia circular es basa en l’aprofitament màxim dels recursos del territori, posant l’accent en l’aprofitament, la reducció, la reutilització i el reciclatge, reduint així el consum de matèries primeres i d’energia, reduint els recursos generats i les emissions dels processos productius, i aprofitant els subproductes generats.

Programa

Incubadora d’Empreses d’Innovació Agrometal·lúrgica. Joan Oró, 3. Bell-lloc d'Urgell
7
Nov

Amb l’objectiu de reconèixer, protegir i promocionar el patrimoni rural agrari, la Fundació Món Rural va publicar l’any 2017 l’estudi sobre els “Patrimonis rurals. Reconeixement i perspectives”, on s’incidia en la necessitat de millorar el reconeixement dels patrimonis agraris i d’aprofundir en el seu anàlisi en tant que eina d’impuls socioeconòmic. I ara, gràcies al treball d’Ignasi Aldomà Buixadé, Montserrat Guerrero Lladós i Josep Ramon Mòdol Ratés, s’ha realitzat una primera aplicació pràctica, a la comarca de les Garrigues, de les conclusions d’aquest estudi.
La Fundació Món Rural ha escollit aquesta comarca de la província de Lleida com a primer marc geogràfic d’anàlisi atès que es tracta d’un territori de notable perfil rural, amb una base agrària substantiva (l’activitat agrària és encara important, amb prop del 20% de l’ocupació total) i sotmès a una regressió demogràfica secular, de la  qual  no  s’acaba  de  recuperar,  que té com a principals conseqüències el fort  envelliment  i  sobreenvelliment de la població. Una comarca, en definitiva, notablement necessitada d’estímuls per al seu desenvolupament socioeconòmic i adequada, per tant, per esdevenir el primer laboratori d’anàlisi i aplicació de l’estudi de 2017.

La FMR i el Consell Comarcal organitzen una jornada de presentació de l’estudi
Per donar a conèixer el treball realitzat a les Garrigues, que porta per títol “La contribució dels patrimonis agraris al desenvolupament de la ruralitat. Una primera aplicació pràctica a les Garrigues”, la Fundació Món Rural i el Consell Comarcal de les Garrigues han organitzat una jornada de presentació de l’estudi per al proper dijous 7 de novembre al municipi garriguenc de La FlorestaL’acte començarà a les 18h, amb la inauguració a càrrec de Jaume Setó, batlle de La Floresta i president del Consell Comarcal de les Garrigues, i d’Eduard Trepat, en representació de la Fundació Món Rural. Tot seguit, Ignasi Aldomà, professor de la Universitat de Lleida i director de l’estudi, farà una presentació dels treballs realitzats. A continuació, es durà a terme una ronda de presentació d’experiències relacionades amb l’ús de la pedra seca com a valor afegit a la producció agrària, amb l’exposició de les iniciatives de l’Associació Trenca, Oli Cimal i Camins de Pedra. Tancarà l’acte un debat sobre el patrimoni agrari a les Garrigues.

Programa
Inscripcions

FONT: FMR 

Espai cultural Molí de l'Oli. La Floresta
17
Oct

IKIGAI és un concepte japonès que significa “la raó de ser”, un concepte d’equilibri professional lligat a la realització personal. Treball, competències o habilitats que resulten de la interacció d’allò que el món demanda, el que t’agrada fer i allò en el que ets bo.
Durant la jornada es treballarà aquest concepte a nivell d’equip de treball d'una empresa rural per tal d’aconseguir diferents resultats: facilitar la comunicació efectiva, la cohesió, els canvis estratègics, desplegar la creativitat i l'emoció, enfortir la visió, missió i valors, etc.
Totes les ponències aniran a càrrec del Sr. David Jorba, formador i director de l’"Associació de formació i coaching 12 pilars".

Programa

Incubadora d’Empreses d’Innovació Agrometal·lúrgica. Joan Oró, 3. Bell-lloc d'Urgell
Segueix-nos a Youtube Linkedin Twitter Facebook

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir-li continguts interessants mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Poden canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies

Acceptar