Capcalera_altres1
Agenda Territori: Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques Ribera d’Ebre – Terra Alta
6
Set

Jornada de presentació del projecte “FER.cat. Ensenyant a emprendre a les escoles rurals” al professorat i al Centre de Recursos Pedagògics de la Terra Alta. 
FER.cat és un projecte de cooperació que pretén despertar el talent emprenedor entre els més joves mentre s’estan formant en l’entorn rural, treballant la seva creativitat i la seva capacitat d’innovar, fomentant la confiança en ells mateixos, el pensament crític i la capacitat de resoldre problemes concrets, per tal de facilitar que aprenguin a cercar oportunitats i aprofitar els recursos que els ofereix el món rural.
El projecte té com a públic objectiu els alumnes de 5è d’Educació Primària i el trobem disponible en diversos idiomes: català, castellà, anglès, aranès i estonià.

Cartell

Servei Educatiu Terra Alta. Gandesa
11
Jun

La tipologia de la gran majoria d’empreses de la Terra Alta vinculades al sector agroalimentari, turístic i de serveis complementaris  que valoritzen els productes locals de la comarca, són autònoms i PIMES. Un percentatge encara més alt de les empreses que es creen cada any també són persones físiques (autònoms). La bona gestió diària de cadascuna d’elles afecta directament a la seva competitivitat.
En aquestes jornades es tractaran els principals punts que les persones emprenedores i empresàries han de tenir clars en matèria de fiscalitat perquè la seva empresa sigui més eficient i competitiva.
Totes les ponències seran impartides pel Sr. Carlos Lamote de Grignom Aranda, de l’empresa "ALC-Assessors, SCCL".

Programa i inscripcions

Centre Empresarial de la Terra Alta. Polígon Industrial "La Plana", Parcel·la 33. Gandesa
25
Feb

Jornada de visites a espais de coworking rurals amb l’objectiu de conèixer el seu funcionament i ser un espai de trobada i intercanvi de bones pràctiques. Impulsada pel Consorci per al Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, amb la col·laboració dels  projectes "COWOCAT_RURAL" i "BCN Smart Rural", la jornada permetrà apropar-nos als diferents models de gestió i dinamització d’aquests espais. Així, està previst visitar "Zona Líquida", el primer espai de coworking rural creat a Catalunya i que ha servit d'inspiració i model de cara a nous espais de  titularitat pública; i "La Magrana", una antiga fàbrica de mobles reconvertida a espai de coworking. En aquest cas es tracta d’un model privat que  compta amb una comunitat de coworkers molt consolidada.
Durant la sessió es presentarà el projecte "Cowocat_Rural" i la "Xarxa d'Espais de Coworking del Camp (XECC)", i s'ha previst una dinàmica de grup centrada en quina és la millor estratègia a seguir per atraure nous coworkers

Programa
Inscripcions

Riba-roja d'Ebre/Valls
24
Mai

La principal causa de fallida de les empreses, petites i mitjanes, és una mala definició del seu model de negoci. Quin valor aporto al client? Estic comercialitzant correctament el meu producte? Com he d’explicar el meu producte al públic?.

Per donar resposta a aquestes i moltes altres preguntes, el Consorci Leader Pirineu Occidental organitza la 1a Jornada de Formació del projecte Leader NaturaModel Canvas i Disseny del model estratègic de comercialització i comunicació a la Reserva Natura de Sebes i Meandre de Flix.

En base al model CANVAS, durant la sessió s'aprendrà a definir els aspectes claus del model de negoci d’una empresa, per garantir-ne el seu bon funcionament, sempre tenint en compte el perfil i característiques de les empreses relacionades amb el turisme sostenible i de naturalesa.

Programa
Inscripcions

Reserva Natura de Sebes i Meandre de Flix
14
Mai

Sessió tècnica orientada a entendre els àmbits digitals en general, i especialment en el sector del vi, la gastronomia i el turisme en particular.  També a valorar la importància d’aquests àmbits per atraure clients i fidelitzar-los, i dominar les eines per competir en entorns 2.0 com google o facebook, posant en valor el que les empreses poden generar en continguts com a factor digital decisiu.
S'analitzaran també les e-commerce del sector i la venda de productes/serveis a internet, i es desenvoluparan tallers pràctics de la mà d’un reconegut periodista digital de l’àmbit enològic

Programa

VITEC - Parc tecnològic del vi. Ctra. Porrera, km 1. Falset
27
Nov

Aquesta jornada pretén ser un monogràfic sobre la cuina de les postres amb productes agroalimentaris locals de l’àmbit de la Terra Alta.
Durant el taller participatiu es desenvoluparan diferents tècniques d’elaboració de postres, amb els productes següents: mel, aiguardent, oli d’oliva, vi, fruits secs, melmelades.
Les receptes proposades, es realitzaran durant la jornada per fomentar la participació i la creativitat, i reforçar i recolzar els professionals de la cuina de la comarca.

Programa

Restaurant Càtering Coll del Moro. Ctra. N420, km 795,5. Gandesa
5
Oct

El Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques Ribera d’Ebre – Terra Alta (CIS) acollirà, els dies 5 i 6 d'octubre, una trobada interterritorial i transnacional de diferents Grups d’Acció Local (GAL) d’Espanya i de França, que treballen en el desenvolupament econòmic de zones rurals amb el finançament de la Unió Europea.

L’objectiu d’aquest intercanvi, organitzat per la Red Rural Nacional a proposta del Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques, és compartir experiències en relació als projectes de cooperació LEADER, i possibilitar el sorgiment de col·laboracions i projectes futurs. En aquest cas, aquests grups visitaran la Ribera d'Ebre per conèixer de primera mà el projecte de cooperació Cowocat_Rural, amb el que es fomenta la creació d’ocupació i activitat econòmica a les zones rurals a través del coworking o teletreball i gràcies a l’ús de les noves tecnologies per promoure l’emprenedoria.

Durant l’estada es visitaran els espais de coworking Zona Líquida i l’espai La Magrana, així com altres actius del territori com el llaüt el Roget o el vi riberenc La Pocavergonya; així com el restaurant Piscolabis de Móra d’Ebre i el Resort Rural Vilar Riu de Baix de Flix, projectes que al seu dia es va finançar amb els ajuts del LEADER. Durant la trobada també s'impulsaran un seguit de dinàmiques de grup per plantejar i iniciar línies de treball conjuntes.

Programa

Territori CIS Ribera d'Ebre - Terra Alta
15
Jun

La jornada té per objectiu oferir formació als coworkers actius i a tots aquells que es vulguin iniciar-se en coworking i consistirà en una visita a l’espai La Magrana i una taula de treball de dinamitzadors del projecte Cowocat_Rural on esperem treure’n idees noves i aspectes a potenciar en els següents mesos.

Programa de la Jornada

FONT: Cowocat_Rural (CIS)

Espai La Magrana, Valls
22
Des

En aquesta jornada es vol donar a conèixer les oportunitats que representa el coworking com a eina de desenvolupament econòmic rural. La Jornada s’emmarca en el projecte de cooperació Leader Cowocat Rural , que sorgeix de la necessitat de promoure l'emprenedoria mitjançant l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació. Amb aquesta iniciativa es vol potenciar la creació d’ocupació i activitat econòmica a les zones rurals, i fomentar els valors del coworking i del teletreball.

El coworking és una forma de treball que permet a professionals independents, emprenedors i pimes de diferents sectors, compartir un mateix espai de treball, tant físic com virtual, per desenvolupar projectes professionals de forma independent, alhora que es fomenten projectes conjunts.

Programa de la jornada

Organitza: CIS, COWOCAT_RURAL

Telecentre de la Ribera d’Ebre Cr. Valentí, 31 43740 MÓRA D’EBRE
8
Nov

Per als espais naturals protegits, l’ecoturisme o turisme de natura, és la millor expressió que pot prendre l’activitat turística com a model ambientalment responsable i com a eina de desenvolupament socioeconòmic i de valorització del patrimoni natural.
La jornada té per objectiu donar a conèixer els equipaments i serveis desplegats pels parcs naturals dels Ports i del Delta de l’Ebre per donar suport al turisme de natura. A més, aprofitant el potencial de la proximitat d’aquests dos espais naturals, vol ser un punt de trobada i intercanvi entre diferents empreses que ofereixen productes ecoturístics i experiències vinculades a algun dels dos parcs naturals.

Programa

Centre de Visitants del Parc Natural dels Ports a la Terra Alta. Ctra. T-330, km 27. Prat de Comte
Segueix-nos a Youtube Linkedin Twitter Facebook