Capcalera_altres1
Events Categoria: Conventions
20
May

De la voluntat d’unir talent femení d’arreu del país i territori neix Talentària, la primera jornada formativa per a emprenedores, artistes, dissenyadores i artesanes. Es durà a terme el 20 de maig a Solsona sota el títol “Branding 360o. Les claus per crear una marca amb essència” i, en aquesta primera edició, se centrarà en la creació de marca. L’organitzen la regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament solsoní i el Consell Comarcal del Solsonès, a través del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), amb la participació de tres professionals locals i la col•laboració de diversos ens. 

Després de sis edicions dels cicles de seminaris de lideratge femení organitzats pel consistori amb el suport del Consell Comarcal, s’ha decidit madurar la iniciativa i convertir-la en un nou projecte. “Talentària és un pas endavant, realitzat amb la confiança i aposta d’algunes participants als seminaris d’aquests últims anys, que ambiciona de convertir Solsona en l’epicentre del talent femení”, destaca la regidora de Polítiques d’Igualtat, Yasmina Valderrama. Aquest projecte “té essència per si mateix, amb cos i veu, ja que vol representar totes aquelles dones que cada dia aixequen el seu negoci amb el plus de conciliar-lo amb la vida familiar”
 
La temàtica d’enguany s’ha escollit tenint en compte que la creació de la marca “és una qüestió transversal que afecta totes les emprenedores i professionals que vulguin construir un projecte sòlid”, en tant que els permetrà “diferenciar-se i connectar d’una manera directa amb el seu públic objectiu”, apunta la tècnica responsable del SIAD del Solsonès, Maribel Bella.  
 
La jornada es desenvoluparà a les instal•lacions de la seu del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i començarà a les nou del matí. La primera ponència porta per títol “Els sis valors d’una marca amb essència” i anirà a càrrec de l’experta en màrqueting emocional i esdeveniments Gemma Fillol. Hi desgranarà aquells factors que fan que una marca arribi al seu públic, es consolidi, sedueixi i captivi qui interactuï amb ella. 
 
La segona part del matí es titula “Marques que ens parlen de marca” i té l’objectiu d’analitzar la marca des dels vessants del producte, la imatge i el packaging i la connexió amb el territori. Consistirà en una sèrie de converses conduïdes per Cristina Camarena, directora de la revista Kireei, i hi participaran les responsables d’Obrador Xisqueta, Grow Disseny i Comunicació i Numon. 
 
Abans del dinar, l’assessora Andrea Vilallonga serà l’encarregada de parlar de comunicació i imatge personal per a emprenedores. Ho farà a través d’una càpsula que duu per nom “Mira’t” i que donarà eines de lideratge, carisma i comunicació a les assistents. 
 
La jornada també té lloc per a un taller pràctic, en aquest cas sobre l’ús per a les marques de la xarxa social de fotografia per excel•lència. Es titula “Instagram 5x5” i anirà a càrrec de la bloguera i formadora Anna Díez, a la tarda després d’un dinar al jardí del restaurant Can Mascaró. Tot seguit, tindrà lloc l’acte de cloenda, que inclourà una actuació musical de l’artista solsonina Alba Marbà.
 
 
FONT: Ajuntament de Solsona
Solsona
18
May

És possible construir el posicionament internacional de Catalunya basat en la vessant ambiental i en l’actualiltzació de la seva mediterraneïtat? Els nous valors de consciència social i territorial tenen com a demanda comuna la necessitat d’incorporar i d’aprofitar el factor ambiental en qualsevol estratègia de futur. Per desenvolupar el concepte de la nova territorialitat caldrà, entre altres, promoure un coneixement multidisciplinari que sàpiga generar una visió integrada i moderna de la sostenibilitat i que, per tant sigui capaç d’incidir, en clau positiva, sobre les decisions individuals, empresarials i institucionals. Assegurar el compromís institucional i de la societat civil de fer compatible la vocació global amb la vinculació local, així com propagar els casos d’èxit actuals i emergents, pot ser la base per construir un model català de progrés basat en l’eficiència ambiental en el context de la Mediterrània Occidental.

Més informació AQUÍ

FONT: Dept. Territori i Sostenibilitat

La Pedrera, Barcelona
5
May

Quins són els reptes de la ruralitat? Com els resolen les estratègies més innovadores? I, sobretot, quins casos reals poden inspirar-nos en la feina que fem des de les nostres entitats locals?

Amb aquestes preguntes i una publicació nova que es lliurarà a tots els participants, la Gerència de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació, a través de l'Oficina Tècnica d'Estratègies per al Desenvolupament Econòmic, organitza el VIII Seminari de Desenvolupament Rural, dedicat a les estratègies de microdesenvolupament rural.

Programa de la jornada 

FONT: DIBA

Manresa
19
Apr

Vols millorar les teves competències i intercanviar experiències amb emprenedors europeus en un esdeveniment internacional d'innovació social?

Si tens una idea de negoci per crear una empresa i vols millorar les teves competències emprenedores, et convidem a participar de forma gratuïta en el Programa NESIemprendeverde, que posa en marxa la Fundació Biodiversitat del Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient.

Programa dirigit a 30 futurs emprenedors de la Xarxa emprendeverde per millorar les seves competències i promoure l'intercanvi d'experiències amb emprenedors i ponents europeus amb impacte ambiental positiu.

Més informació AQUÍ

FONT: Red emprendeverde

Málaga, Espanya
18
Apr

En el transcurs de la presidència austríaca de la Convenció dels Alps, Àustria serà l'amfitrió de la conferència internacional "El paper de la dona en les zones de muntanya" a Alpach/Tirol del 18 al 19 d'abril de 2017. La conferència abordarà el paper únic de les dones i la seva indispensable contribució a la protecció, conservació i desenvolupament de les zones de muntanya.

Com actual president del Ministeri federal de la Convenció Alpina Andrä Rupprechter ha posat aquest tema en el centre de la seva agenda.

El benefici serà un intercanvi mutu i treball en xarxa, conèixer projectes innovadors i desenvolupar noves solucions!

La conferència es durà a terme en anglès i alemany (amb traducció simultània).

Programa de la Convenció

FONT: ENRD

Alpbach/Tirol, Àustria
30
Mar

Les zones rurals i les economies rurals estan experimentant un canvi massiu. Les empreses rurals agrícoles i no agrícoles es veuen obligades a avançar cap al futur encarant les cadenes de valor mundials cada vegada més competitives i volàtils, el canvi climàtic, l'esgotament dels recursos, els principals canvis en la població, la digitalització i la ràpida evolució de les noves tecnologies. 

El futur dels negocis rurals és, i ha de ser, ara. En aquest esperit, la Declaració de Cork argumenta que les zones rurals tenen una sèrie d'avantatges potencials que poden crear les condicions per a la prosperitat futura i la vitalitat rural, així com el lliurament de solucions innovadores, inclusives i sostenibles per als reptes de la societat actual i futura.

Ja hi ha una gamma molt àmplia de la UE, les iniciatives nacionals i regionals destinades a ajudar a les empreses europees per aconseguir la major part dels desafiaments i oportunitats esmentades anteriorment. Això inclou polítiques per a la digitalització, l'especialització intel·ligent i la innovació social.

Programa de la Jornada + INSCRIPCIÓ.

FONT: ENRD

Hotel Metropole, Brussels
30
Gen

L'esdeveniment tindrà lloc a Brussel·les el 30 gener 2017, al Centre de Conferències d'Albert Borschette. Ves a escoltar tot el que necessites saber sobre les bones pràctiques urbanes, perque són importants i com arribar a ser una "URBACT Good Practice City".

En aquests temps d'afirmacions sense fonament, hi ha advertències de salut que vénen amb aquesta informació. Qui decideix el que és una bona pràctica? Quins són els criteris que se li atribueix? I, sobretot, ¿on és l'evidència?

La reunió es beneficiarà de la presència de representants de la Comissió Europea. La Secretaria d'URBACT explicarà per què aquesta crida és interessant per a les ciutats i com poden beneficiar-se'n. També se'ls hi proporcionarà tota la informació necessària sobre els criteris d'aplicació i com participar en la trobada.

Més informació AQUÍ.

Centre de Conferències d'Albert Borschette, Brussel·les
1
Dec

Jornada que organitza el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació amb la col·laboració d’ARCA per actualitzar la gestió dels expedients i posar en contacte les oficines comarcals. Es duran a terme també les presentacions de projectes Leader 2016.

Programa de la jornada DLP

Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya, Solsona.
22
Nov

La Representació de la Comissió Europea a Espanya acull la primera trobada #ECCE que té com a propòsit principal promoure els programes de finançament de la Comissió Europea dirigits a les empreses espanyoles que treballen en projectes d’Economia Circular. A més, les trobades #ECCE aspiren a convertir-se també en un lloc de trobada i intercanvi d’experiencies i bones pràctiques a nivell nacional.

Tot això pot impulsar a Espanya a convertir-se en un dels països més actius dins d’Europa en aquesta transició cap a una Economia Circular. L’enfocament d’aquestes trobades és sistemàtic i integrat, fomentant de manera creativa el diàleg i la reflexió entre tots els agents implicats en aquest procés cap a una economia i una societat més pròspera i sostenible.

Per aquells qui no puguin assistir-hi però vulguin seguir-ne l’activitat podran fer-ho des de webstreaming  preguntant i participant a través del hashtag #ECCE

Aforament limitat -> INSCRIPCIONS

Programa de la trobada

 

FONT: Comisión Europea

Comisión Europea. Representación en España. Paseo de la Castellana, 46. Madrid
3
Oct

La "X Convenció Europea de Muntanya", organitzada per la xarxa Euromontana, enguany es centra en la vulnerabilitat de les zones de muntanya al canvi climàtic i en els reptes per a la seva adaptació. Les zones de muntanya estan sotmeses a condicions climàtiques i ambientals difícils, a les que la seva població s'ha adaptat al llarg del temps. Gràcies a aquesta capacitat d'adaptació i innovació ja s'ha començat a fer front al canvi climàtic. Aquesta convenció presentarà l'estat de la qüestió sobre el tema i com l'experiència i el coneixement tècnic s'han utilitzat per adaptar-se i mitigar els efectes del canvi climàtic. Es centrarà en les solucions no només a nivell de les polítiques a implementar sinó també a nivell pràctic, en diferents aspectes com l'agricultura, l'energia, l'aigua, el transport i el turisme.

Enguany, la convenció també servirà per celebrar el 20 aniversari d'Euromontana, una xarxa composta per 70 institucions regionals i nacionals de muntanya de tot Europa, incloent agències de desenvolupament regional, autoritats locals, agències mediambientals, organitzacions forestals, agrícoles i ramaderes, instituts de recerca, universitats, etc.

Euromontana exerceix una important tasca d'interlocució entre aquestes zones de muntanya i les corresponents autoritats europees. A més, facilita l'intercanvi d'informació i experiències entre els seus membres mitjançant l'organització de seminaris, jornades i conferències, així com amb la realització d'estudis propis i la col·laboració en aliens.

Programa
Inscripcions

Teatre Municipal de Bragança. Portugal
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept