Capcalera_altres1
Events Categoria: Others
23
Nov

Per tal de commemorar el 2n aniversari de la declaració de la tècnica de la pedra seca com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO el 28 de novembre de 2018, COL·LABORAxPAISATGE impulsa la Setmana de la Pedra Seca en col·laboració amb nombroses entitats del territori. Una setmana per a l’organització i promoció d’activitats relacionades amb la pedra seca arreu dels Països Catalans que neix amb l’objectiu de visibilitzar i posar en valor no només aquest patrimoni sinó especialment l’important teixit d’entitats, col·lectius i persones voluntàries en què se sustenta el coneixement, la divulgació i el manteniment de la pedra seca a casa nostra

Què és la Setmana de la Pedra Seca?
La Setmana de la Pedra Seca és un esdeveniment per a la promoció i posada en valor de la pedra seca com a patrimoni i com a ofici, dirigida a promoure i difondre activitats arreu dels Països Catalans per visibilitzar l’extensa xarxa d’entitats, col·lectius i voluntaris que treballen per al seu manteniment i divulgació. Per participar en la Setmana de la Pedra Seca, cal organitzar una activitat relacionada amb la pedra seca durant la setmana del 23 al 29 de novembre de 2020 i omplir el formulari corresponent a www.collaboraxpaisatge.cat/participar per tal d’inscriure l’activitat a l’agenda en línia. Poden ser activitats de tot tipus, per a totes les edats i per a tots els públics: jornades divulgatives, xerrades, sortides i visites guiades, tallers, accions de voluntariat, exposicions, concursos, ... Hi poden participar tot tipus d’entitats, tant públiques com privades, col·lectius i persones voluntàries vinculades al manteniment i difusió del patrimoni i/o l’ofici de la pedra seca arreu dels Països Catalans. Les activitats proposades es podran consultar en una agenda en línia així com en un mapa d’ubicacions a www.collaboraxpaisatge.cat.

Mes informació

Països Catalans, la Franja de Ponent a l’Aragó, la comarca del Carxe a la Regió de Múrcia, Andorra i l’Alguer, a Sardenya
3
Oct

La "Setmana de la Natura" és una campanya dirigida a promoure activitats a tot Catalunya per conscienciar sobre la importància de tenir cura de la nostra natura i el nostre territori.
Una setmana plena d’activitats entorn la conservació de la natura i el medi ambient, per posar en valor i donar a conèixer tots aquells actors del territori català que dediquen el seu dia a dia a cuidar la terra, i que difonen el seu coneixement i les seves problemàtiques: entitats ambientals, parcs naturals, ajuntaments, biblioteques, escoles, empreses, universitats... diverses organitzacions d’arreu amb l’objectiu comú de la conservació del medi ambient.

Enguany tindrà lloc del 3 a l’11 d’octubre, durant la qual diferents associacions, fundacions, ajuntaments, escoles o empreses organitzaran més de 400 activitats sense ànim de lucre per a la conservació de la natura arreu de Catalunya.

Més informació

FONT: setmananatura.cat

Arreu del territori
3
Oct

Benvinguts a pagès és un cap de setmana en el que explotacions de tot Catalunya obren les portes de casa seva per ensenyar els camps, ramats, barques i obradors. Dos dies  per redescobrir on neix tot allò que mengem i conèixer de prop les persones que fan els aliments que ens arriben a casa. 

Enguany, degut a la situació actual, se celebrarà de forma virtual. Així,  el cap de setmana del 3 i 4 d'octubre una vintena de productors oferiran xerrades divulgatives, visites virtuals i tutorials amb receptes, entre d’altres.

Més informació

ON-LINE
29
Sep

La 6a edició del SmartCatalonia Challenge celebra la seva gran final. És moment de saber qui guanyarà la possibilitat de fer una prova pilot amb l'Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) i entre quines empreses es repartiran els premis per valor de 20.000€.
A més a més, gràcies a l'èxit que ha tingut aquesta edició, l'Associació Catalana de Municipis i l'Associació de Micropobles de Catalunya oferiran un premi extraordinari amb un import de 8.000€ i la possibilitat de fer una prova pilot amb ells.

Amb l’objectiu de respectar les mesures de seguretat i prevenció de la Covid-19, l’acte d’enguany es farà a porta tancada. No obstant això, el podràs seguir en directe i conèixer quins són els 10 millors projectes d’aquesta edició del SmartCatalonia Challenge. En aquest acte els finalistes defensaran els seus projectes i el jurat decidirà in situ quins mereixen ser els guanyadors d’aquesta edició. T’ho perdràs?

Programa

11.00h Benvinguda institucional
    Sr. Dani Marco, director general d'Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya
    Sr. Oriol Anson, director general de Desenvolupament Rural de la Generalitat de Catalunya
    Sr. Albert Puigvert, gerent d'ARCA

11.15h Explicació del SmartCatalonia Challenge
    Sr. Roger Martínez, Project Manager de la Fundació i2Cat

11.25h Competició de projectes
12.15h Deliberació del jurat
12.25h Lliurament de premis
12.35h Foto dels guanyadors
12.40h Fi de l’acte 

ON-LINE
29
Sep

Jornada impulsada en el marc del projecte de cooperació "Cowocat_Rural" amb l’objectiu d’incentivar i divulgar les potencialitats que la implantació d’un espai coworking pot tenir per a una població rural.

Durant les sessions de treball es tractaran les seqüents temàtiques:

  • El coworking com a concepte. Sabem tots/es a què ens referim?
  • Què pot aportar un espai de coworking al nostre municipi? Analitzem-ne la seva conveniència.
  • Passos bàsics en l'obertura d'un espai
  • Serveis oferts pels espais (els essencials, els que aporten valor, els prescindibles…)
  • Principals tipologies d’espais i alternatives a nivell de models de gestió
  • Dinamització de l’espai i creació de comunitat.
  • Erros freqüents a evitar en espais públics
  • Impacte del Covid-19 en el coworking i noves oportunitats que en poden derivar

La formació va dirigida especialment a càrrecs electes i tècnics de l’administració local o d’organismes públics o público-privats, interessats en la matèria, ja sigui perquè en el seu municipi/territori hi ha un espai de coworking o perquè tenen interès en crear-ne un. En cas que quedin places disponibles, podran assistir-hi altres perfils.

Programa

Concactiva - Montblanc / Consell Comarcal del Priorat - Falset
28
Sep

L’envelliment de la població agrària i les dificultats de les persones joves per incorporar-se al sector posen de manifest la dificultat de garantir un relleu generacional. Aquest fet ha esdevingut una de les prioritats del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya (2014-2020), instrument que es desplega arreu del territori per tal d'articular les polítiques públiques de les àrees menys poblades del país. Tanmateix, les estadístiques segueixen demostrant que el percentatge de titulars de menys de 40 anys de les explotacions agràries no arriba al 10%.
Aquesta jornada pretén fer una breu diagnosi de l’estat actual i donar algunes respostes concretes a les persones joves amb interès per incorporar-se a l’activitat agrària. Al final de la jornada escoltarem el testimoni i l’experiència d’algunes joves del territori. Gemma Estanycoordinadora d'ARCA, participarà a la jornada amb la ponència "reptes del món rural per als joves".

Programa

ON-LINE
25
Sep

Jornada de finançament impulsada per GLOBALLEIDA per tal que autònoms, microempreses, PIMES i grans empreses del territori coneguin els productes financers que ofereixen entitats com l'ICF, l'ICO, AVALIS, ENISA i CDTI. Una sessió que permetrà als assistents valorar els productes financers que s'adaptin millor a les seves necessitats. 

Més informació i inscripcions

Fira de Lleida. Av. de Victoriano Muñoz. Lleida
24
Sep

El sector agroalimentari es troba davant d’importants reptes, alguns dels quals han adquirit una major dimensió a partir de les incerteses del moment actual. Reptes com el comerç en línia, les noves tecnologies, la seguretat de la cadena alimentària, la producció sostenible, la demanda d’aliments de qualitat, el canvi climàtic, el preu de l’energia, etc. Aquesta jornada vol parlar sobre quines sinèrgies i estratègies de futur pot establir i liderar el sector agroalimentari per a poder afrontar aquests reptes.
Aquesta jornada s’organitza des del "Campus Empresarial Agrari" format per les Escoles Agràries i el Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, per a posar en valor la gestió empresarial.

Programa

ON-LINE
23
Sep

Una de les principals preocupacions del nostre segle és abordar la problemàtica del canvi climàtic, el qual es fa present més sovint a mesura que passen els anys amb, entre altres, increment de la temperatura a nivell global, major freqüència d’episodis de fenòmens meteorològics que esdevenen catàstrofes naturals, desgel dels pols, etc...
Una de les eines més efectives per abordar el problema és l’energia renovable que ens permet desenvolupar-nos com a societat d’una manera més sostenible que amb el consum de l’energia fòssil. En aquesta línia, des del territori es vol contribuir a fomentar l’ús de l’energia fotovoltaica com a energia renovable i sostenible.
L’amortització de la inversió en la instal·lació de plaques fotovoltaiques està garantida en un termini raonablement curt, a més requereixen un manteniment mínim, senzill i, per tant, barat. També cal tenir en compte que la vida útil de les plaques fotovoltaiques s’estima en uns 35 anys, amb la qual cosa la inversió està més que justificada.
Així doncs, per què no aprofitar totes les virtuts que ens ofereix l’energia fotovoltaica?

Programa

ON-LINE
18
Sep

Xerrada informativa organitzada per l'Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, per tal de presentar la nova convocatòria d'Ajuts Leader destinats a la diversificació econòmica de les zones rurals. Una oportunitat per conèixer el seu funcionament i a qui s'adrecen.

Inscripcions

ON-LINE
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept