Capcalera_altres1
Events Territori: Consorci GAL Alt Urgell - Cerdanya
18
Nov

Les botigues de productors poden ser un aparador del producte local, on fomentar el contacte directe entre productors i consumidors. A més, permeten donar accés als consumidors al producte alimentari de petits pagesos i artesans, dignificant la seva feina i oferint-los un preu just pels productes.
Amb aquesta jornada també es vol que productors i elaboradors puguin conèixer i compartir experiències per millorar la gestió i desenvolupament de les seves explotacions, a través de la visita a activitats agroalimentàries de l’Alt Urgell i Cerdanya.

Programa

Adrall - Puigcerdà - La Seu d'Urgell
18
Oct

Durant el tercer cap de setmana del mes d'octubre la Seu d'Urgell celebra la mil·lenària Fira de Sant Ermengol.
Seguint amb l'ànim d'anteriors edicions, l'Ajuntament impulsa la Fira de Formatges Artesans dels Pirineus, de caràcter agroalimentari i d'àmbit internacional, on hi participen productors catalans, aragonesos, bascos, navarresos, francesos i un formatge convidat, la qual es consolida any rere any com a plataforma de promoció, difusió i projecció exterior dels formatges elaborats als Pirineus.

La Fira de Sant Ermengol pretén posar èmfasi en l'aprofundiment i ampliació dels cursos d'iniciació al tast de formatges amb la finalitat de popularitzar i consolidar el coneixement d'aquest producte, a més de potenciar l'intercanvi d'experiències i l'establiment de relacions entre els formatgers mitjançant accions específiques dutes a terme per l'Ajuntament de la Seu, com ara l'organització de jornades tècniques i la celebració d'àpats conjunts.

D'altra banda, la Fira també compta amb altres espais com el sector dedicat a la ramaderia, on trobem una mostra dels bovins i equins més representatius de la Comarca, l'apartat d'artesania, on podem adquirir productes d'elaboració pròpia dels Pirineus, un espai destinat a la venda ambulant, on participen unes 400 parades i, finalment, una àrea on els concessionaris de la ciutat exposen les últimes novetats del món del motor, i on l'Associació de cotxes clàssics de l'Alt Urgell exhibeixen els seus vehicles.

Més informació

FONT: Ajuntament de la Seu d'Urgell 

La Seu d'Urgell
21
Sep

"1a hackató de l’Alt Urgell" per trobar solucions al futur professional de la comarca. Durant tot un matí, a través de diferents dinàmiques, es generaran idees que permetin facilitar la creació d’oportunitats laborals a la comarca.
La #hackatóAU19 reunirà a persones de diferents perfils de la comarca per a generar idees que inspirin als assistents (administracions, empreses, entitats i particulars) a aplicar solucions per al desenvolupament d’oportunitats professionals a l’Alt Urgell.

Què és una hackató? 
Una hackató és un esdeveniment on persones de diferents perfils es troben per a, de forma creativa i col·laborativa, trobar solucions a un repte.
La paraula hackató es compon de 2 termes: hacker (o hack) i marató. Hacker, agafant el sentit positiu de la paraula, com a persona que programa per a millorar el sistemes o simplement de forma lúdica; i marató, ja que acostumen a ser esdeveniments de moltes hores de durada i fins i tot de dies.
En un principi, els hackatons eren jornades d’un o diversos dies centrades en el desenvolupament de programari informàtic.
No obstant, amb el temps el terme hackató s’ha ampliat. Ara mateix quan parlem de hackató ens referim a esdeveniment, que pot durar des d’unes hores a varis dies, i on persones de tot tipus desenvolupen idees per a resoldre reptes. Són estructures completament horitzontals, on l’experiència i coneixements de tots i totes les participants es posen en comú per a trobar solucions amb impacte social.

Cartell
Mes informació

Alberg La Valira. Joaquim Viola, 57. La Seu d’Urgell
18
Sep

ODISSEU és un projecte de cooperació Leader que té com a objectiu l’arrelament i el retorn del talent jove al món rural. Per portar-ho a fi és clau la dinamització econòmica i social del territori que impulsi i acompanyi la generació de noves oportunitats laborals i el desenvolupament professional de joves.
Aquesta jornada permetrà aprofundir en els resultats de l’"Enquesta de la Joventut de Catalunya de 2017" i, específicament, en les dades que ens expliquen les mirades joves sobre la ruralitat al nostre país, la dinàmica de la migració juvenil, els factors de la mobilitat obligada atenent els moments de transició del cicle de vida: per motius educatius, laborals, residencials...
Aquesta part més acadèmica contextualitzarà l’exposició de diferents experiències empresarials protagonitzades per joves a les comarques pirinenques.
Es donaran a conèixer també iniciatives internacionals a favor del talent jove al món rural a Escòcia i Holanda.
En la darrera part de la jornada tindrà lloc un taller pràctic per a debatre i compartir accions i estratègies positives per l’atracció de talent jove als territoris rurals.

Programa

Ajuntament de Prullans. Puig, 2. Prullans
23
Nov

En l'entorn tecnològic actual, la possibilitat de vendre els productes agroalimentaris per Internet o aprofundir en la millora de les vendres online, són opcions interessants per a la rendibilitat, considerant la utilització de les eines tecnològiques per part del consumidor. 
Per ajudar a conèixer estratègies en la captació de clients, en la jornada s'exposarà de forma dinàmica i interactiva les accions fonamentals per a la venda exitosa de la mà d'un especialista en el tema. 

La jornada és gratïta però cal inscriure's a través dels Serveis Territorials del DARP a Lleida (Tel. 973246650 - pattstlle.daam@gencat.cat) o també a travñes del servei de Preinscripció a jornades del PATT del portal RuralCat: ruralcat.gencat.cat/preinscripcions.

Programa

CETAP. Centre Empreserial i Tecnològic de l'Alt Pirienu - Plaça de les Monges, 3ª planta - La Seu d'Urgell
19
Oct

La “Fira de Sant Ermengol” és un esdeveniment de gran importància per a la visualització i promoció dels productors locals del territori, especialment els relacionats amb el món del formatge. Enguany, en el marc del projecte de cooperació GUSTUM, el Consorci GAL Alt Urgell - Cerdanya participa a la fira amb l'"Espai Tast Km 0-Gustum", on es podran degustar alguns dels productes elaborats al territori. 

Web de la Fira

La Seu d'Urgell
8
Oct

El "Campus Cerdanya" de Puigcerdà acull la Jornada d’Ocupació i Emprenedoria (abans Fira del Treball) de la Cerdanya, organitzada pel Consell Comarcal de la Cerdanya, el Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya i l’oficina Jove de la Cerdanya, amb el suport del Servei de Treball de l’Alt Pirineu, el projecte ODISSEU, Catalunya Emprèn, el Servei d’Ocupació de Catalunya, la Generalitat de Catalunya, el Ministerio de Empleo y Seguridad Social i la Unió Europea.

L’objectiu de la jornada és oferir el marc en el qual aquells joves que busquen feina es puguin visibilitzar i fer una entrevista cara a cara amb aquelles empreses que volen ampliar i/o completar el seu equip de treball; així com oferir  eines a aquells joves emprenedors que, més tard o més d’hora, emprendran la seva pròpia empresa i/o projecte.

Enguany, hi haurà novetats en l’organització per fer més eficient la participació; la més significativa serà que, per evitar les cues d’anys anteriors, les entrevistes cara a cara entre empreses i candidats es faran segons torns assignats prèviament per l’organització, i segons les preferències que els candidats hauran indicat en el formulari d’inscripció. Així mateix, per preparar aquestes entrevistes s’ha programat una prejornada el dijous 4 d’octubre, al Consell Comarcal de la Cerdanya, amb tallers pràctics de recerca de feina i de recursos pels emprenedors. Una altra novetat és la reserva d’un espai destinat als emprenedors on es durà a terme el taller: “Generació d’idees de negoci”.

Programa
Més informació i inscripcions

FONT: www.odisseujove.cat

Campus Cerdanya - Av. Ramon Condomines, 14. Puigcerdà
25
Sep

El workshopcoorganitzat per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i el Consorci GAL Alt Urgell - Cerdanya, pretén facilitar un espai per a què empreses del territori i persones demandants d’ocupació es coneguin a través d’entrevistes individuals de curta durada
Els objectius de la trobada es centren en: 

  • Donar a conèixer les empreses de l’Alt Urgell, la Cerdanya i del Principat d’Andorra que precisen contractar personal.
  • Fomentar la contractació de persones demandants d’ocupació de la comarca i el seu arrelament al territori.
  • Fomentar el networking i el coneixement entre empreses d’Andorra, l’Alt Urgell i la Cerdanya.

Més informació

FONT: projecte ODISSEU 

CETAP - Edifici les Monges, 3a planta. La Seu d'Urgell
13
Jul

Una de les conseqüències del canvi climàtic és la modificació que es comença a observar al mapa de la producció de vi en el nostre país. La vinya està tornant al Pirineu i en els últims anys, varis projectes s’han desenvolupat a la Cerdanya.
L’any 2017 es va organitzar, amb una participació molt exitosa, la primera jornada tècnica sobre la vinya d’altura. Per donar continuïtat, enguany s’ha programat una nova jornada amb un enfocament didàctic sobre el conreu i la producció de raïm en zones de muntanya i les possibilitats que ofereix.
Les ponències es complementaran amb visites a diverses plantacions de vinya engegades anys enrere a Bolvir i Meranges.

Programa

CEIP Alfons I. Av. Shierbeck, s/n. Puigcerdà
21
Jun

Els menjadors escolars també requereixen un canvi de visió dels seus objectius alimentaris i pedagògics, així és com neix aquesta jornada tècnica. A nivell territorial es va impulsar a inicis del curs escolar un projecte que canvia de mica en mica la filosofia dels menjadors escolars a l’Alt Urgell i Cerdanya: www.mengemdaqui.cat.
En aquesta jornada es vol debatre sobre la necessitat de que els infants i joves que es queden a dinar al centre educatiu puguin rebre una alimentació sana, variada, sostenible, equilibrada, al mateix temps que estigui ben cuinada i treballada amb uns valors pedagògics per part de l’equip de monitoratge.

Programa

Centre Cívic Escoles Velles. Escoles, 6. Bellver de Cerdanya
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept