Capcalera_altres1
Events Territori: International
23
Nov

Per tal de commemorar el 2n aniversari de la declaració de la tècnica de la pedra seca com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO el 28 de novembre de 2018, COL·LABORAxPAISATGE impulsa la Setmana de la Pedra Seca en col·laboració amb nombroses entitats del territori. Una setmana per a l’organització i promoció d’activitats relacionades amb la pedra seca arreu dels Països Catalans que neix amb l’objectiu de visibilitzar i posar en valor no només aquest patrimoni sinó especialment l’important teixit d’entitats, col·lectius i persones voluntàries en què se sustenta el coneixement, la divulgació i el manteniment de la pedra seca a casa nostra

Què és la Setmana de la Pedra Seca?
La Setmana de la Pedra Seca és un esdeveniment per a la promoció i posada en valor de la pedra seca com a patrimoni i com a ofici, dirigida a promoure i difondre activitats arreu dels Països Catalans per visibilitzar l’extensa xarxa d’entitats, col·lectius i voluntaris que treballen per al seu manteniment i divulgació. Per participar en la Setmana de la Pedra Seca, cal organitzar una activitat relacionada amb la pedra seca durant la setmana del 23 al 29 de novembre de 2020 i omplir el formulari corresponent a www.collaboraxpaisatge.cat/participar per tal d’inscriure l’activitat a l’agenda en línia. Poden ser activitats de tot tipus, per a totes les edats i per a tots els públics: jornades divulgatives, xerrades, sortides i visites guiades, tallers, accions de voluntariat, exposicions, concursos, ... Hi poden participar tot tipus d’entitats, tant públiques com privades, col·lectius i persones voluntàries vinculades al manteniment i difusió del patrimoni i/o l’ofici de la pedra seca arreu dels Països Catalans. Les activitats proposades es podran consultar en una agenda en línia així com en un mapa d’ubicacions a www.collaboraxpaisatge.cat.

Mes informació

Països Catalans, la Franja de Ponent a l’Aragó, la comarca del Carxe a la Regió de Múrcia, Andorra i l’Alguer, a Sardenya
26
Sep

El novembre de 2007, la iniciativa comunitària LEADER + va celebrar una conferència final titulada "Assoliments LEADER: una experiència territorial diversa", que va tenir lloc a Portugal. En aquell moment, LEADER estava a punt d'integrar-se als programes de desenvolupament rural sota la PAC (a partir del 2007). Des de 2014, LEADER s'ha convertit en part del CLLD (Desenvolupament Local Participatiu / DLP) amb l'opció de Multifons.

La trobada d'enguany, organitzada per ELARD, farà servir el resultat de la conferència de 2007, permetent-nos entendre millor què ha passat amb el mètode LEADER des d'aleshores. Igual que l'any 2007, la conferència tindrà lloc a Évora, la ciutat històrica de la regió de l'Alentejo, al sud de Portugal.

Durant les jornades, els participants podran participar en debats, discussions i taules de treball i d'anàlisi, així com en tallers per desenvolupar iniciatives de cooperació entre els territoris rurals de la UE.
Els temes a tractar inclouran el nou enfocament imposat pel concepte de digitalització de les Smart Villages, com afrontar els canvis demogràfics i assegurar que els joves romanguin o es traslladin a les àrees rurals, i com LEADER/CLLD i els GAL poden contribuir a aquests desafiaments. Els grups LEADER portuguesos volen debatre aquests temes amb altres grups LEADER europeus en un ambient creatiu, a la vegada que mostren la tasca que estan desenvolupant al territori.

Com a part de la conferència, els representants dels GAL de tot Europa estan convidats a visitar els GAL de tot el país en els dies previs a la conferència mitjançant uns tallers itinerants.

Web de l'esdeveniment

FONT: REDR

Évora. Portugal
22
May

La Xarxa Europea de Desenvolupament Rural organitza el Seminari "Smart Villages: revitalització dels serveis rurals a través de la innovació social i digital", en el marc de l'Acció de la UE per a les Smart Villages.

Inaugurat per Phil Hogan, Comissari d'Agricultura i Desenvolupament Rural, aquest seminari pretén ser un espai d'intercanvi d'experiències en la implementació de la innovació social i digital en serveis rurals; a la vegada que s'explorarà el paper de les polítiques rurals, i no rurals, en la creació d'un entorn propici per a les Smart Villages.

La jornada reunirà professionals i responsables polítics de tot Europa que han estat desenvolupant projectes per revitalitzar els serveis rurals a través de la innovació social i digital. Gemma Estany, tècnica de cooperació d'ARCA, presentarà el projecte de cooperació "COWOCAT_RURAL" com un exemple de Bones Pràctiques

Programa

Albert Borschette Congress Center (CCAB). Rue Froissart 36. Brussel·les
3
May

El projecte ODISSEU participa en el 2n workshop d’inclusió social “Fem més atractives les àrees rurals per la gent jove” de la Xarxa Europea de Desenvolupament Rural- ENRDUna trobada que té com a objectiu debatre com incrementar l’atractiu de les àrees rurals per la gent jove a través de posar en contacte experiències i eines innovadores de diferents països europeus.
L’acte permetrà compartir les accions "ODISSEU", dins el projecte marc "Territori Talent", amb altres agents de dinamització rural europeus i conèixer altres experiències i projectes.
Sota el títol de “Attracting young talents to rural àreas”, Arnau Martínez Fernández, jove estudiant de l’Alt Urgell que va participar en el "Pràcticum Odisseu 2017", explicarà quines eines facilita el projecte per a l’arrelament i l’atracció de joves a les comarques rurals de Catalunya.
L’acte comptarà també amb la gerent del Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, Mireia Font, qui donarà a conèixer la tasca que desenvolupen els Grups d’Acció Local catalans a favor d’incorporar el talent jove a les zones rurals Leader.

Programa
Pòster ODISSEU

Brussel·les (Bèlgica)
2
May

Conferència centrada en les actuacions de recerca i innovació agrícola i rural de la UE actuals i de futur, vinculades a l’estratègia aprovada el juliol de 2016, al darrer programa de treball "Horizon 2020. 2018-2020" i al treball de l’"EIP-AGRI" en el marc de la PAC.

L’objectiu de la conferència és, d’una banda, avaluar la implementació de l’estratègia europea en R+I agrícola i presentar els primers resultats sobre el coneixement produït, i vincles produïts entre les polítiques europees o noves vies d’implementació obertes. De l’altra, iniciar un procés participatiu per debatre sobre com millorar les actuacions de R+I agrícoles i rurals en les futures polítiques europees, concretament el programa marc de recerca i innovació i la futura PAC. S’identificaran els aspectes clau sota les diferents prioritats estratègiques i s’explorarà com maximitzar l’impacte i sinèrgies entre les diferents polítiques i instruments europeus.

La conferència està dirigida a científics, agricultors, comunitats rurals, indústria, serveis d’assessoraments, polítics, ciutadans i representants d'ONGs.

Més informació i inscripcions (abans del 18 d'abril)

Brussel·les (Bèlgica)
13
Feb

Taller organitzar per la ENRD, en col·laboració amb la Xarxa Rural italiana, per tal d’explorar els diferents models d’estructura i organitzacionals de les Xarxes Rurals Nacionals per implementar els PDR a escala local. Per tal de poder comparar, l’anàlisi es durà a terme en estats membres amb múltiples PDR, així com en d’altres amb un únic PDR però amb subestructures d’implementació regional.

Programa 

Roma
6
Feb

Taller impulsat per la ENRD que, sota el títol "Posant en pràctica la simplificació", es basarà en les conclusions resultants de la recent enquesta als GAL duta a terme pel "Contact point de la Xarxa Rural Europea" per analitzar possibles solucions per millorar la implementació de LEADER.

Programa

Brussel·les (Bèlgica)
18
Dec

Tercera edició de la conferència “EU Agricultural Outlook”. Impulsada per la Comissió Europea, la trobada servirà per debatre sobre la modernització i simplificació de la PAC i examinar l’últim informe de la DG Agri (2017-30) sobre l’evolució de l’agricultura europea en els propers 10 anys. Enguany la presentació de l'acte anirà a càrrec del Comissari europeu d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Phil Hogan.

La trobada es dirigeix a institucions europees, governs, organitzacions internacionals i altres entitats involucrades en la producció agroalimentària, experts en mercats, investigadors, think tanks, i la societat civil.

Més informació

Brussel·les
6
Dec

Primera trobada nacional de cooperació Leader 2014-2020 dels Grups d'Acció Local francesos. La trobada, impulsada per la Red Rural Francesa i la Xarxa de Grups d'Acció Local francesos, entre d'altres, té com a objectiu establir un balanç comparatiu de 7 anys d'aplicació de la cooperació LEADER 2007-2014: cooperació interterritorial realitzada a nivell nacional pels GAL francesos, cooperació transnacional dels GAL a la UE i cooperació amb tercers països.

Es tracta de posar en relleu projectes rellevants, innovadors, d'àmplia dimensió internacional ... per capitalitzar i transferir exemples d'accions entre els actors territorials a nivell nacional, regional, local i europeu i planificar d'aquesta manera la cooperació futura.

Més informació

Grau du Roi (França)
29
Aug

L'esdeveniment analitzarà l'evolució de LEADER durant els últims 25 anys i l'important paper dels Grups d'Acció Local (GAL) en el suport al desenvolupament de les zones rurals europees. També es durà a terme una discussió sobre el futur de LEADER en el pròxim període de programació.

Programa de la jornada

FONT: ENRD

Parma, Itàlia
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept