Capcalera_altres1
Actiutec Grup
Promoter Actiutec Grup S.L.
Description

Origen

ACTIUTEC GRUP S.L. es va crear l'any 2016 per a donar cabuda a la nova estructura empresarial i permetre agrupar noves línies de negoci al futur. L'actual estructura empresarial permet donar un servei personalitzat tant al petit client com a grans empreses.

 Actualment l'empresa compta amb:

  • un taller (75 m2) ubicat al centre del poble de Bagà.
  • una nau de magatzem de 250 m2 a les afores del poble.

Aquests dos centres estan a diferents ubicacions, el que alenteix i dificulta processos interns de treball (estan a més de 1.5 km de distància entre elles).

Objectius

L’objectiu del projecte es dur a terme l’adequació d’una nova nau industrial i la implementació allà de tota l'estructura de ACTIUTEC GRUP SL (oficines, taller i magatzem). 

El que es vol aconseguir amb aquesta fusió és:

  1. Ser més eficients i productius: concentrant el taller i el magatzem en una única ubicació i evitant subcontractació de serveis per l’actual falta d’espai a l’actual.
  2. Desenvolupar noves línies de negoci: potenciant l'oficina tècnica, disposant de més espai per a poder oferir els serveis d’assessorament en rehabilitació i patrimoni, un dels valors diferencials de la nostra empresa.

Permetrà a una empresa d’un petit municipi competir en igualtat de condicions amb empreses especialitzades i amb més recursos. A més, permet la restauració de patrimoni arquitectònic de Catalunya (en l’àmbit del metall) amb tècniques recuperades per aquesta empresa.

Added Value

- Consum energètic

Actualment, el consum és 100% elèctric. A les noves instal·lacions es produirà un traspàs cap a la introducció d’energies renovables amb la implementació de plaques solars al sostre per aconseguir energia solar tèrmica per així escalfar de forma sostenible l’aigua calenta dels sanitaris.

Per optimitzar la llum natural s’ha realitzat un estudi que recomana l'obertura de 5 finestrals a la façana sud per així reduir la factura energètica a la il·luminació en la planta industrial.

Instal·laran una cabina de pintat per fer lacats al forn que arribarà a temperatura mitjançant biomassa (no amb gasoil que és més habitual). Aquesta caldera també donarà escalfor quan es requereixi a dins de la nau. 

Aquest sistema de calefacció central amb biomassa durà associat un sistema de ventilació i expansió de la calor mitjançant un sistema de tubs de transmissió d’aire per escalfar tallers, oficines i cabines de pintura.

En fer el condicionament de la nou construint nous accessos des de l'entrada de la finca a l’entrada de la nau, quedaran unes noves zones enjardinades les quals es regaran mitjançant sistema de goteig alimentats per uns dipòsits que recolliran les aigües pluvials.

Per tal d’evitar que en l’àmbit de treball es mantinguin els fums generats a l’activitat industrial s’instal·laran 2 cabines Grinding Table per tal d’aspirar i purificar l’aire de l’ambient de treball.

- Gestió de residus

A la nova instal·lació ferro/inoxidable/llautó se separen i es reutilitzaran i es vendran a empreses de reciclatge de metalls. D’aquesta manera s’obté una via d’ingressos i s’aconsegueix generar 0 residus a l'empresa.

A més a més, segons els seus mètodes de treball, fugen dels productes químics, làtex, fibra de vidre, silicones per a la realització dels motlles. Utilitzen les tècniques ancestrals i tradicionals adaptades als nous sistemes de producció. 

Groups GAL
Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central
Annuity 2016.2
Reference Inversions per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris
Project category
Valoració de les produccions locals / artesania d’art i oficis
Societat rural i serveis a la població / serveis a la població
Economia social i Emprenedoria rural / Serveis a empreses
Applies RSE Aplica la Responsabilitat Social Empresarial
Website

Go Back
Actiutec Grup
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept