Capcalera_altres1
ARCA participa al taller de la ENRD "Millorar la implementació de les polítiques rurals: una dimensió regional"
16.02.2018

Aquest dimarts, 13 de febrer, Romà va acollir el grup de treball “Millorar la implementació de les polítiques rurals: una dimensió regional”. Organitzat per la European Network of Rural Development - ENRD, el taller va comptar amb la participació de diferents Autoritats de Gestió de la UE i Xarxes Rurals Nacionals. En representació dels grups Leader catalans va assistir-hi Gemma Estany, tècnica de cooperació d’ARCA.

El debat es va centrar en l’organització i gestió que els diferents estats membres, i especialment aquells amb Programes de Desenvolupament Rural (PDR) regionalitzats, fan dels seus serveis de suport a la implementació d’aquests programes a través de les xarxes rurals nacionals. A Europa hi ha 8 països amb PDRs regionalitzats, entre els quals s’inclou Espanya, malgrat que només compti amb un sol organisme de suport centralitzat, la Red Rural Nacional. D’altra banda, alguns països amb un sol PDR com Polònia, compten amb oficines o antenes de suport a escala regional.

Durant la jornada es va debatre sobre el funcionament dels diferents sistemes i es van realitzar tallers de discussió paral·lels centrats en millorar la implementació del programa Leader i de la mesura de Cooperació (M16); i sobre com simplificar i equilibrar els serveis de coordinació i networking que ofereixen les xarxes rurals nacionals.

Consulta les presentacions del taller

etiquetes: ARCA Leader ENRD PDR RRN
Comments
Go Back
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept