Capcalera_altres1
Arrenca a Aragó el projecte pilot 'Xarxa d'Antenes Rurals per a l'Ocupació, la Formació i la Dinamització Empresarial'
18.01.2011

Finançat pel Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí i per Ibercaja, sota la coordinació de la Xarxa Aragonesa de Desenvolupament Rural. 

El passat 1 gen 2011 va enlairar a Aragó el projecte pilot Xarxa d'Antenes Rurals per a l'Ocupació, la Formació i la Dinamització Empresarial, amb el qual s'han creat 20 antenes rurals repartides entre els grups Leader per al desenvolupament rural d'Aragó. 

El projecte busca posar en relació als agents socials, econòmics i institucionals que treballen en ocupació, formació i dinamització empresarial en el medi rural aragonès, en benefici dels aturats i de les microempreses rurals. Es tracta de posar-los a treballar en xarxa per a la seva coordinació i col.laboració mútua. 

Altres entitats han donat suport al projecte: Inaem, Direcció General de Desenvolupament Rural del Govern d'Aragó, IAF, UGT, CCOO, UAGA-COAG, UPA Aragó, Asaja Osca, CEOS-Cepime Osca, Consell Regional de Cambres de Comerç d'Aragó amb les Cambres de les tres províncies. I s'espera sumar a altres entitats mesura que avanci el projecte. 

El 10 de gener, va tenir lloc el primer seminari del projecte que va reunir els 20 tècnics del projecte ia altres 18 tècnics dels grups Leader. 

En les accions a executar s'inclou la realització de diagnòstics territorials i la constitució de grups de treball per a l'ocupació, la formació i la dinamització empresarial en tots els territoris. També està prevista la creació d'un observatori permanent i d'un banc de recursos sobre els temes del projecte. 

El teixit empresarial del medi rural aragonès està constituït en un 89% per autònoms i microempreses que al seu torn ocupen més d'un 40% de la població activa. El creixement de la desocupació i la dificultat d'atreure empreses que generin ocupació converteixen el autoocupació en un important mitjà de subsistència. Per això, un dels punts centrals del projecte és el foment de l'esperit emprenedor i la dinamització de les microempreses. També es detectaran les necessitats de formació d'emprenedors, autònoms i microempreses. 

La Xarxa d'antenes rurals està finançada pel Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí i per Ibercaja, sota la coordinació de la Xarxa Aragonesa de Desenvolupament Rural.

FONT: RedR

Comments
Go Back
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept