Capcalera_altres1
"Benvinguts a Pagès" estrena InnoBaP, un programa d’assessorament personalitzat per a cinc explotacions agroalimentàries
17.07.2020

Benvinguts a Pagès estrena un programa d’assessorament per a cinc explotacions agroalimentàries innovadores que també participaran a la gran festa de la pagesia catalana el primer cap de setmana d’octubre. Amb la voluntat de donar suport als pagesos i pageses en matèria de formació i assessorament en estratègia comercial i oferir-los nous aparadors per donar a conèixer els seus productes s’impulsa el programa InnoBap. Aquesta iniciativa de Prodeca s’emmarca en el projecte interregional europeu "MD.net: When brand meets people".
Prodeca acompanyarà les formacions personalitzades en la seva vocació de de donar eines pràctiques a les empreses catalanes per promoure els productes agroalimentaris arreu, millorar la seva competitivitat i obrir-los les portes a la internacionalització.

Cinc activitats diferents
Les explotacions que rebran l’assessorament del programa InnoBaP es corresponen a activitats agroalimentàries diverses. "Pommy House", des del Montsià, està especialitzada en la producció de magranes de varietats primerenques i residu 0, exporta a Europa i a altres països com Qatar i compta amb un sistema informàtic pioner per garantir la traçabilitat de la producció.

"Aromis de la Conca", situada a Montblanc a la Conca de Barberà, ha recuperat el conreu del safrà a Catalunya, després de 100 anys de la seva desaparició. El safrà de la Conca de Barberà és considerat de gran qualitat pels seus aromes i sabors.

"Lo Caragol de la Serra", a les Garrigues, és una explotació dedicada a la cria i engreix de cargols que aplica un model únic. Replica en aquest espai agrícola unes condicions molt similars a les del medi natural amb fruites, verdures, herbes i gra ecològic per als cargols. La seva producció arriba als restaurants i comerços de la província, però també de Barcelona.

Des de la Noguera, "Fructumcat" és la quarta generació de pagesos que treballen la terra a partir de la vinya, l’olivera, les fruites de bosc i els cereals. Ho fan a partir d’una agricultura sostenible, amb criteris de producció integrada i en què es mantenen els cicles lunars de la biodinàmica tradicionals de principis de segle XX.

A Osona, el "Centre de Manipulació de la Castanya" dona protagonisme a aquest producte durant tot l’any més enllà de la tardor des d’unes finques situades a 900 metres d’alçada al Montseny. L’explotació treballa amb un procés totalment natural on només es tracta amb castanya. Així s’obté un producte molt ric en vitamines, minerals i molt nutritiu conservant totes les seves propietats organolèptiques.

Selecció de les explotacions
L’assessorament personalitzat compta amb una dotació econòmica de 5.000 euros per a cadascuna de les explotacions seleccionades en què s’ha tingut en compte el perfil innovador i el potencial comercial del producte i l’explotació, la viabilitat econòmica de l’activitat i l’actitud emprenedora dels seus responsables. La tria s’ha fet a partir d’un comitè multidisciplinari format per representants del DARP, l’IRTA, la Cambra de Comerç de Barcelona, ACCIÓ i Prodeca.

El primer cap de setmana d’octubre Benvinguts a Pagès convidarà el públic a redescobrir l’origen dels productes que mengem, viure experiències autèntiques, omplir el rebost, visitar els restaurants que treballen amb productors i productores de proximitat i allotjar-se en establiments rurals. 

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, en una actuació coordinada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, i del departament d’Empresa i Coneixement, a través de l’Agència Catalana de Turisme. Col·laboren al projecte la Fundació Alícia, els Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i altres entitats i associacions que treballen per la revalorització i la promoció del sector.

FONT: Monrural.cat

Comments
Go Back
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept