Capcalera_altres1
Catalunya es fixa en Suècia
29.09.2010

L’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya – ARCA organitza un intercanvi de treball

Els representants dels Grups d’Acció Local de Catalunya juntament amb representants del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, participen conjuntament en una visita de 5 dies a Suècia per tal de conèixer iniciatives impulsades en entorns rurals.

 

L’activitat, organitzada per l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), pretén conèixer projectes endegats en els territoris rurals suecs per incentivar la cooperació entre Suècia i Catalunya, buscant les sinèrgies que permetin impulsar projectes conjuntament.

El grup català visitarà, entre d’altres, el projecte de Biogas de Brälanda i una microempresa de producció de bioenergia a partir de biomassa forestal, Dalsland Biovärme AB, ambdós projectes ubicats dins de la zona LEADER VÄSTRA SKARABORG.

La visita també inclou una trobada institucional que tindrà lloc el dijous dia 30 a Jönköping. La recepció comptarà amb la presencia de la Xarxa Nacional de Desenvolupament Rural de Suècia i el Consell Suec d’Agricultura, autoritat responsable del Programa de Desenvolupament Rural de Suècia. L’objectiu d’aquesta reunió és intercanviar les experiències de Suècia i Catalunya a l’hora d’aplicar la metodologia LEADER* en els respectius territoris.

 

 

Amb aquesta visita de treball, ARCA vol que els seus Grups d’Acció Local coneguin altres tipologies de projectes que posin el valor el territori rural per tal d’implantar-los al territori rural català. 

*LEADER: metodologia dissenyada per ajudar als agents del món rural a millorar el potencial del seu territori i en promoure l’aplicació d’estratègies integrades, de qualitat per al desenvolupament sostenible de les zones locals. Aquestes estratègies són elaborades i aplicades pels grups d’acció local (GAL).

 

Gemma Ribalta

Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya

Comments
Go Back
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept