Capcalera_altres1
El "Comitè de les Regions" aprova un dictamen que recomana destinar una part obligatòria del 8% per CLLD provinent de FEDER i del Fons Social Europeu.
10.10.2019

El "Comitè de les Regions" acaba d'aprovar un dictamen que recomana destinar una part obligatòria del 8% per CLLD provinent de FEDER i del Fons Social Europeu. La Xarxa Europea de Grups d'Acció Local (ELARD) aconsegueix així, després de més d'un any d'intens treball -en forma de reunions, audiències, elaboració d'informes ...-, que una de les més altes institucions de la Unió Europea adopti aquesta recomanació.

Aquesta setmana, els membres de la Junta Directiva d'ELARD Radim Srsen i Marion Eckardt han presentat, en el marc de la "Setmana Europea de les Regions i Ciutats", l'informe "Contribució del CdR a la nova Agenda Territorial, amb especial èmfasi en el desenvolupament local participatiu CLLD". Una publicació que recull moltes més recomanacions per a la millora de l'aplicació del CLLD a nivell europeu. 

A més, aquesta setmana, en una presentació de la DG AGRI a la "Setmana Europea de les Regions i les Ciutats", un equip de la Comissió Europea va elaborar un "informe intern" sobre rural proofing/mecanisme rural de garantia respecte a polítiques europees, tal com es recomana en la "Declaració de Cork 2.0".

Respecte a LEADER/CLLD en territoris rurals, es van fer les següents recomanacions:

  • Implantar un contracte conjunt d'assistència tècnica per ajudar a les autoritats de gestió interessades, establir un marc que permeti i promogui estratègies de CLLD amb Multifons;
  • Explorar més a fons la idea d'un "reglament/normativa específic pel CLLD" i un "Fons de reserva pel CLLD" a mitjà i llarg termini (després de 2027).

Des d'ELARD es porta molt de temps fent-los arribar aquesta recomanació: "Declaració de Tartu (2017)".

Més informació i documents

FONT: REDR 

etiquetes: Leader DLP CLLD multifons
Comments
Go Back
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept