Capcalera_altres1
El Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central aprova les propostes d'ajut de la convocatòria 2012 del programa Leader
20.05.2013

En la sessió de la Junta Executiva del Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central, celebrada el dia 20 de maig a la seu de l’Ajuntament de Fonollosa (Bages); s’han aprovat les propostes de subvenció corresponents als 33 projectes empresarials presentats en la convocatòria 2012, dins el programa LEADER 2007-2013.

La inversió privada generada per aquests projectes presentats és troba al voltant d’uns 3.942.000 euros, i el Consorci ha proposat a la Direcció General de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural la resolució d’un volum de subvencions per un import de 1.533.924 euros, recordant que els ajuts van finançats al 50% per la Generalitat de Catalunya i el 50% pel fons europeu FEADER.

Pel que fa als expedients aprovats, i referits a l’àmbit territorial del Consorci, són diversos i corresponen a les 4 mesures que es gestionen, concretament 3 expedients en la mesura de millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris, 13 expedients de la mesura de creació i desenvolupament de microempreses, 11 expedients de la mesura de foment d’activitats turístiques i 6 expedients de la mesura de conservació i millora del patrimoni rural. Pel que fa a les comarques, 15 expedients pertanyen a la Segarra, 14 al Solsonès, 3 a l’Anoia i 1 al Bages.

En la mesura de millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris, s’han aprovat els expedients de la millora de les instal·lacions d’una formatgeria artesana, millores en el procés productiu d’una fàbrica de pinsos i d’una de farines animals.

Pel que fa a la mesura de creació i desenvolupament de microempreses, s’han aprovat expedients de creació d’establiments de serveis a la població com un centre d’ensenyaments artístics i esportius, l'ampliació de la producció de microempreses, la creació d’una bugaderia, la creació d’un supermercat, i les millores en establiments existents com tallers i fusteries, entre d'altres.

Pel que fa a la mesura de foment de les activitats turístiques, s’han aprovat expedients de creació de restaurants i establiments de turisme rural, la creació de dos hotels, i la millora de les instal·lacions existents en un càmping, entre d’altres.

Pel que fa a la mesura de conservació i millora del patrimoni rural, s’han aprovat expedients de creació de centres de difusió del patrimoni, creació de xarxes temàtiques turístiques, i de millora de l’accessibilitat i interpretació de monuments, entre d’altres.

Vuit projectes rebran un import addicional de subvenció per haver estat seleccionats per a la implantació de la Responsabilitat Social Empresarial (RSE) en la seva activitat, la qual els implicarà una millora en l'àmbit econòmic, mediambiental i social.

Comments
Go Back
News_item_thumb_asset
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept