Capcalera_altres1
El Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central rep la visita d’una delegació de grups Leader d’Eslovàquia
08.05.2014

Una delegació eslovaca, formada per 23 representants, visitarà Catalunya del 12 al 14 de maig. El grup es desplaçarà fins al territori del Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central, al Solsonès, per tal de conèixer alguns dels projectes impulsats amb el recolzament del programa Leader i intercanviar coneixements sobre la implementació d’aquest programa en ambdós territoris.

En aquest sentit, el primer dia, a més dels actes institucionals de recepció i benvinguda per part de les autoritats locals, s’ha organitzat una sessió de treball on es detallarà el funcionament de la metodologia LEADER a cada un dels territoris i s’exposaran els interessos de cooperació dels grups eslovacs i del  Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central. 
Igualment, i per tal que la delegació eslovaca pugui visualitzar l’impacte que aquest programa ha tingut  al territori, s’han previst un seguit de visites a diverses experiències Leader relacionades amb la restauració i el turisme rural, la promoció del territori, i l’elaboració i transformació de productes agroalimentaris.  

El viatge, organitzat conjuntament pel Consorci Leader de la Catalunya Central i l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya – ARCA, té com a objectiu difondre les bones pràctiques de l’eix Leader al territori català, així com fomentar projectes de cooperació transnacional entre els territoris Leader de Catalunya i la regió eslovaca de Prešov.

Cal assenyalar que la implementació del programa Leader a Catalunya s’ha convertit en un referent a nivell europeu, arribant a rebre fins a 6 delegacions europees l’any 2013. 

Comments
Go Back
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept