Capcalera_altres1
El departament d'Agricultura inicia una sèrie de jornades per promoure l'Economia Blava arreu del territori
28.02.2020

Els Serveis Territorials d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a Tarragona acolliran la primera jornada sobre "El desenvolupament de l’Economia Blava al territori", un acte que té com a objectiu principal impulsar projectes transformadors d’Economia Blava en els diferents territoris de Catalunya.
Durant aquesta jornada els representants dels diferents sectors econòmics marítims del territori tindran l’oportunitat d’establir una xarxa de contactes per tal d’intercanviar experiències sobre iniciatives en l’àmbit de l’Economia Blava. Així mateix, es tractaran altres temes com les oportunitats de finançament en projectes d’Economia Blava i es presentaran alguns exemples de projectes d’Economia Blava a Catalunya per part de la xarxa R+D+I Marítima. La jornada finalitzarà amb un debat obert sobre idees de possibles projectes per impulsar des del territori.

Aquesta trobada forma part de la implementació de l'"Estratègia Marítima de Catalunya", una estratègia que cerca un desenvolupament sostenible de l’economia blava tot integrant els sectors econòmics implicats i alhora creant un nou model de governança basat en la cogestió.
És previst que aquestes jornades es facin a les 4 demarcacions territorials començant a Tarragona. Les jornades a les demarcacions de Barcelona, Terres de l’Ebre i Girona tindran lloc durant els mesos de març i abril.

La Política Marítima de Catalunya té especial cura de la dimensió mediambiental i, per tant, de la sostenibilitat associada a la nova estratègia, especialment en la preservació dels ecosistemes marins que són els garants de la provisió de serveis a la societat. Amb aquest instrument Catalunya reivindica la seva condició de país marítim i la rellevància de l'economia blava sostenible com a motor econòmic.

FONT: DARP

Comments
Go Back
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept