Capcalera_altres1
El Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient obre la convocatòria 2013 dels Projectes Clima
18.02.2013

El Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient obre avui, dia 18 de febrer, la convocatòria 2013 dels Projectes Clima, una iniciativa que té per objectiu mitigar el canvi climàtic, reduint les emissions, i al mateix temps generar ocupació en els sectors mediambientals, impulsant el desenvolupament econòmic.

La directora general de l’Oficina Espanyola de Canvi Climàtic, Susana Magro, ha concretat "a partir d’avui hi ha un mes de termini per presentar els projectes. Tota la informació necessària està disponible a la web del Ministeri”.

El Consell Rector del Fons de Carboni, presidit pel Secretari d’Estat de Medi Ambient, Federico Ramos, adoptà la setmana passada les directrius per a una Economia Sostenible (FES-CO2), 2013, que ha permès obrir una nova convocatòria d’adquisició de crèdits de Projectes Clima.

Mitjançant el FES-CO2, el Ministeri adquireix reduccions verificades d’emissions dels coneguts com a Projectes Clima, és a dir, projectes de mitigació del canvi climàtic desenvolupats a Espanya que contribueixin a evitar emissions de gasos d’efecte hivernacle en els anomenats sectors difusos (aquells que no estan subjectes al comerç de drets d’emissió i que representen el 60 % de les nostres emissions), al mateix temps que generen activitat econòmica sostenible.

La posada en marxa dels Projectes Clima és una de les actuacions prioritàries del Ministeri per reduir les nostres emissions en els anomenats sectors difusos de manera que puguem acomplir els nostres compromisos de reducció d’aquí al 2020.

La primera convocatòria de Projectes Clima ha suposat la contractació dels primers 37 projectes, que evitaran l’emissió a l’atmosfera de més de 800.000 tones de CO2 equivalent. La signatura d’aquests contractes va tenir lloc el passat dilluns 11 de febrer a la seu del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

Font: Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient

etiquetes: Ministeri
Comments
Go Back
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept