Capcalera_altres1
Els ajuts Leader retornen amb força per ajudar a la creació, l’ampliació i la millora d’empreses de la Noguera i el Segrià Nord
19.12.2017

El passat dijous, 30 de novembre, va finalitzar el termini de presentació de sol·licituds pels ajuts del programa Leader corresponents a la convocatòria del 2017. El Grup d’Acció Local Noguera – Segrià Nord ha rebut un total de 36 sol·licituds, de les quals 32 són de caràcter privat i 4 de caràcter públic, que suposaran una inversió total de 3.755.670,88€ubicada a Àger, Artesa de Segre, les Avellanes i Santa Linya, Balaguer, la Baronia de Rialb, Bellcaire d’Urgell, Camarasa, Castelló de Farfanya, Cubells, Montgai, Os de Balaguer, Penelles, Ponts, Térmens, Vilanova de l’Aguda, Alfarràs, Almenar i Corbins.

Els ajuts Leader es regeixen pel principi de concurrència competitiva i els expedients es valoren en funció de criteris com els llocs de treball generats, la creació i ampliació d’empreses en municipis petits, els serveis que s’incorporen en els municipis rurals o la viabilitat del projecte empresarial, entre d’altres.

El programa Leader és un ajut del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, adreçat a empreses i emprenedors de territoris rurals i té com a objectiu la diversificació econòmica en les zones rurals a través d’accions adreçades a fomentar la reactivació econòmica i la creació d'ocupació.

El Consorci GAL Noguera Segrià Nord, per tal de diversificar l’economia i dinamitzar el territori, també treballa en polítiques específiques per la implicació i el retorn dels joves al món rural, estimular la innovació i la transferència de coneixements en el sector empresarial, promoure la transformació i la comercialització en el sector agroalimentari i posar en valor els atractius turístics del territori.

FONT: Consorci Grup d'Acció Local Noguera - Segrià Nord

Comments
Go Back
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept