Capcalera_altres1
Es constitueix la "Taula Territorial d’empresa, emprenedoria, economia social i cooperativisme de l’Alt Pirineu i Aran"
07.07.2017

La Generalitat de Catalunya, a través de la Delegació Territorial del Govern a l’Alt Pirineu i Aran i l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran, estan impulsant accions per dinamitzar l’economia i estimular l’ocupació, afavorint així el creixement demogràfic, el reequilibri territorial i la plena integració d’aquets territoris a l’economia del país.

Amb aquest objectiu s'ha impulsat el projecte "Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran", un programa de promoció de l’economia social i el cooperativisme. Coordinat pel Consell Comarcal del Pallars Jussà i únic a la demarcació de Lleida, una de les primeres actuacions que s'ha previst és la constitució d’una taula territorial de treball que integri representants dels sectors socials i econòmics de les comarques de l'Alt Pirineu i  Aran, amb la finalitat d’orientar i concretar les actuacions del programa pels propers anys i, al mateix temps, ajudar a enfortir i consolidar les empreses socials i cooperatives existents.

La constitució de la taula va tenir lloc el passat 5 de juliol, al "Centre de Suport Territorial Pirineus de l’Institut Cartogràfic i Geològic", a Tremp . Un acte que va servir per presentar el projecte de l'Ateneu Cooperatiu als agents del territori, alhora que va tenir lloc una dinàmica de treball entre els assistents per identificar i definir les accions de futur. L'acte va comptar amb la participació del Consorci Leader Pirineu Occidental i el Consorci GAL Alt Urgell - Cerdanya. 

Aquesta iniciativa s’emmarca dins de la "Xarxa d’Ateneus Cooperatius", impulsada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que pretén ser un servei de referència on les organitzacions cooperatives i d’economia social treballin juntes per crear i impulsar nous llocs de treball, en especial els de qualitat, i promocionar l’economia social.

FONT: Generalitat de Catalunya - Delegació Territorial del Govern a l'Alt Pirineu i Aran 

Comments
Go Back
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept