Capcalera_altres1
Es convoca la segona edició dels Premis "Ciències Ambientals"
14.06.2013

La tardor de 1993 es van iniciar els estudis de Ciències Ambientals a la Universitat de Girona (UdG), tan sols un any després que s’iniciessin de forma pionera a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i de la primera Conferència de les Nacions Unides sobre el Desenvolupament Sostenible, a Rio de Janeiro (Conferència de Rio, d’ara en endavant).

La Conferència de Rio va constituir les bases per al desenvolupament de les principals polítiques ambientals internacionals, que han contribuït a situar els aspectes ambientals en les agendes polítiques, a augmentar la consciència i a promoure la responsabilitat ambiental entre les organitzacions de la societat civil i els individus. Vint-i-un anys després d’aquell 1992, trobem a Catalunya un col·lectiu en plena consolidació, integrat per estudiants, acadèmics, professionals, organitzacions i entitats de les ciències ambientals, preparat per donar resposta als nous reptes emergents de la societat i el planeta per a les properes dècades.

Com a reconeixement a la trajectòria d’uns estudis que han format i seguiran capacitant futurs professionals de les ciències ambientals a Catalunya, a la recerca interdisciplinar, a la iniciativa empresarial en el sector del medi ambient, i al treball per comunicar els reptes de la sostenibilitat ambiental, es convoca la segona edició dels Premis “Ciències Ambientals”. L'objectiu és fer notar a la societat catalana el paper del col·lectiu de les ciències ambientals en els grans canvis d’aquest segle XXI, i contribuir a la il·lusió amb el present i el futur de la professió al nostre país, a través d’un esdeveniment de referència i de periodicitat anual.

El premi està adreçat als estudiants d’últim curs dels estudis de Ciències Ambientals que imparteixen les universitats catalanes, titulats en Ciències Ambientals, investigadors, professionals, empreses i entitats de l’àmbit del medi ambient i la sostenibilitat del sector públic i privat, que desenvolupin la seva activitat principalment a Catalunya.

L’organització i el desenvolupament del premi anirà a càrrec del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB) i l’Associació Catalana de Ciències Ambientals (ACCA), amb la col·laboració de les universitats que imparteixen els estudis de Ciències Ambientals a Catalunya, i altres institucions i entitats del sector públic i privat, de referència en l’àmbit del medi ambient i la sostenibilitat.

A la primera edició el 2012 es va premiar el projecte Masies + Sostenibles del Consorci per al desenvolupament de la Catalunya Central.

Consulteu les bases dels premis i més informació per a la presentació de sol·licituds.

etiquetes: medi ambient premi
Comments
Go Back
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept