Capcalera_altres1
Èxit de participació en la visita a les Masies d'Osona
13.04.2015

Aquest dissabte, 11 d’abril, una trentena de persones pertanyents a diferents àmbits professionals van assistir a la quarta sortida del "Congrés del Món de la Masia" realitzada a la comarca d’Osona, al territori del Lluçanès. 

Durant la jornada, organitzada pel Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central, i guiada per Llorenç Baró i l’historiador Josep Serra, es va visitar la masia i ermita romànica (1047 SXII) de Sant Salvador de Serradellops (Oristà). Els propietaris de la finca van explicar la història de la masia i l’evolució de l’explotació agrària familiar, que actualment compta amb una activitat de turisme rural.
Seguidament es va visitar el monestir romànic de Santa Maria de Lluçà, on els participants van poder conèixer la relació de drets i deures del senyor feudal del castell, el monestir i les cases de pagès que han conformat la història del món rural de la zona.
Finalment es va visitar la masia la Font de Lluçà, una masia i explotació familiar que ha diversificat la producció i que en l’actualitat desenvolupa un projecte de sostenibilitat en l’explotació ramadera de carn ecològica de pastura, relacionat amb el tractament de les terres i aprofitament de biomassa (www.lafontsostenible.com)

El Congrés del Món de la Masia a Catalunya, celebrat de l'11 al 13 de març a Barcelona, i organitzat per la Institució Catalana d'Estudis Agraris (ICEA), amb la col·laboració d'altres entitats, ens públics i universitats; té previst realitzar 3 sortides més al món de la masia de diferents àmbits de Catalunya. Les visites es realitzen en el marc del "Pla Anual de Transferència Tecnològica" del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

Font i fotografies: Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central

Comments
Go Back
News_item_thumb_asset
News_item_thumb_asset
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept