Capcalera_altres1
Experiències innovadores i món agrari, nova proposta formativa de l'Escola Agrària del Solsonès i Raiels
01.04.2016

L'Escola Agrària del Solsonès i l’entitat Raiels impulsen el curs "Intercanvi d'experiències agràries innovadores". Durant els dimecres dels mesos d'abril i maig, es visitaran 5 explotacions agràries amb l’objectiu de conèixer en primera persona experiències de producció i transformació agrària lligades al territori i amb un alt valor afegit, que a la vegada puguin ser font d’inspiració per a empresaris i emprenedors del món rural que es plantegin incorporar elements d’innovació i diversificació en la seva explotació. 

El curs inclou les següents visites:

20 d’ABRIL. Feixes de Cal Margarit. Producció ecològica d'aromàtiques (espígol i sàlvia) per a fins cosmètics. La finca disposa de 3 ha de cultiu i d'un equip de destil·lació per a l'obtenció dels olis essencials. A més, també hi ha plantats altres cultius propis de la zona: patates, cereals, farratges i tòfones.

27 d’ABRIL. Ruta del pa de blat forment. Projecte de recuperació de cereals antics. Visita a un camp de blat forment (varietat autòctona de cereal recentment recuperada), i a un forn de pa que treballa amb farina d'aquesta varietat.

4 de MAIG. Poma de muntanya Biolord i Obrador de melmelades “deu Pometes”. Visita a una plantació de pomes ecològiques de muntanya i a un obrador de melmelades que utilitza com a matèria primera aquesta mateixa poma, entre d’altres.

11 de MAIG. Cal Pauet: xai ecològic, gra i farines de la vella pagesia. La finca compta amb cultius extensius de varietats antigues o autòctones de cereal (blat sègol, espeltes, etc.), bosc i pastures de bosc; ramaderia ovina, producció de farines a partir del cereals panificables i sistema de venda directa de tots els productes de l'explotació.

18 de MAIG. Projecte Torna Terra i Molí de Bonsfills. Iniciativa de recuperació d'horts abandonats i varietats locals per a oferir productes locals amb un alt valor social i una explotació familiar de pollastres ecològics.

Programa

Comments
Go Back
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept