Capcalera_altres1
Finalitzen les sessions de Viure a Rural
20.10.2020

La setmana passada van finalitzar les jornades "Viure a Ruralon gairebé un centenar de persones van mostrar-se interessades en com es poden realitzar polítiques de repoblament des del món rural. En ambdues sessions es va detallar en què consisteix una política de repoblament i es van poder conèixer diferents experiències que s'han impulsat per evitar el despoblament.  Els assistents a aquestes sessions eren càrrecs electes d’administracions locals, tècnics/ques d’administració pública, tècnics/ques dels grups d’acció local Leader, associacions municipalistes, universitats, consultories, associacions, col·lectius i xarxes que treballen al món rural.

En la primera sessió vam comptar amb la presència de Jean-Yves Pineau, membre de "Les Lócalos", i Sylvaini Lhuuillier, tècnic de projectes de  "PETRE Sud Cevennes", ambdós experts en eines i metodologies de repoblament. Durant la segona jornada es va poder aprendre més sobre les antenes d’acollida i des de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya van parlar sobre l’"Agenda Rural Catalana". La taula d’experiències i eines públiques va ser l’esdeveniment principal de les jornades, on vam poder escoltar la iniciativa de "Pueblos Vivos" amb el grup aragonès CEDER Somantano, l’accés a l’habitatge del Pirineu amb l’Institut de desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran, el projecte "Arrelament al territori" amb l’ACM, i l’experiència de "Rural Citizen". També hi ha hagut les experiències de les poblacions de Prat de Compte, Penelles, Sant Joan de les Abadesses i Lles de Cerdanya.

Aquestes jornades s'han impulsat des del Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya, amb el suport dels Grups Leader de Catalunya, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya; en col·laboració amb l’Associació Catalana de Municipis, l’Associació de Micropobles de Catalunya, l’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran, i la Diputació de Lleida.

Enregistrament de la 1a sessió - Jornades Repoblament
Enregistrament de la 2a sessió - Jornades Repoblament

FONT: Consorci GAL Alt Urgell - Cerdanya

Comments
Go Back
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept