Capcalera_altres1
L'Avenc de Tavertet, empresa Leader adherida al CGS, guanya el I Premi de Turisme Responsable de Catalunya
09.10.2013

L'Avenc de Tavertet, empresa Leader adherida al Codi de Gestió Sostenible de la Garrotxa i el Collsacabra (CGS), ha guanyat el I Premi de Turisme Responsable de Catalunya, en la categoria d'allotjament gran, i Mas Les Comelles, de la Vall d'en Bas, també Leader i també compromesa amb el CGS, ha quedat finalista en la d'allotjament petit. Els guardons, creats en el marc del congrés Turisme Responsable en Destinacions, es van lliurar divendres a la nit a la torre Agbar de Barcelona i pretenen distingir aquelles iniciatives turístiques que beneficien la comunitat local i el medi ambient.
En la categoria de millor allotjament petit, va guanyar Casa Leonardo, un hotel rural ubicat a Senterada, a les portes de la vall Fosca, al Pallars Jussà. Per la seva banda, el premi a l’allotjament gran va ser per a l’Avenc de Tavertet, un projecte familiar que ha recuperat una masia gòtica i que treballa en equip amb la població local.
La iniciativa que va guanyar en la categoria de millor contribució a l’economia local va ser El Cinquè Llac, una travessa circular per a senderistes que transcorre pel Pallars i l’Alta Ribagorça. El premi al millor proveïdor de turisme accessible i inclusiu va ser per a InOut Hostel, un alberg situat a Collserola amb una plantilla formada en un 90% per persones amb alguna discapacitat.

Més reconeixements
Els altres guardonats de la nit van ser: Tarannà Club de Viatges (millor proveïdor d’excursions responsables), Associació Open House Barcelona (millor gestió del patrimoni cultural a través del turisme), MónNatura Delta de l’Ebre, de la Fundació Catalunya-la Pedrera (millor gestió del patrimoni natural a través del turisme) i Creative Tourism Network (millor iniciativa en el turisme responsable).

El congrés Turisme Responsable en Destinacions, que és itinerant, s’ha celebrat a Barcelona entre l’1 i el 4 d’octubre. Dins d’aquest esdeveniment s’ha impulsat la creació dels Premis de Turisme Responsable de Catalunya, que es convocaran cada any a partir d’ara.

FONT: Gestió Sostenible Rural

Comments
Go Back
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept