Capcalera_altres1
La Garrotxa, territori socialment responsable, exemple de bona pràctica al llibre “Amb valor afegit” de la UdG
13.02.2018

Amb valor afegit. Empreses micro, petites i mitjanes compromeses amb la societat pretén impulsar la gestió de la responsabilitat social de les pimes i el seu compromís amb el bé col·lectiu. El llibre, elaborat per "Vector5" per encàrrec de la "càtedra de Responsabilitat Social Universitària de la UdG", inclou casos de bones pràctiques i una guia de gestió.

El document es divideix en quatre parts. A la primera part s’hi troba una conversa entre alguns membres del consell assessor de la "càtedra de Responsabilitat Social Universitària de la UdG" i Josep M. Canyelles els quals ens ofereixen la seva particular visió de la Responsabilitat Social, des d’una vessant individual però a la vegada pensant en la col·lectivitat, la ciutadania, el món de la empresa, les polítiques, el planeta i l’ètica. A la segona part s’analitza el compromís de les pimes, el sentit de la responsabilitat i de la RSE, la metodologia per portar-la a terme des d’un enfocament integral, així com els beneficis que aquesta aporta. A la tercera part es planteja com gestionar l’RSE, és a dir, com endegar un procés de millora, portar a terme la diagnosi i el pla d’acció, i com plantejar-se, en la mesura que sigui possible, la contribució per tal que el territori avanci cap a la responsabilitat social. Finalment a la quarta part hi trobem casos de bones pràctiques d’algunes empreses de les comarques gironines que o bé tenen un llarg recorregut en RSE o bé han iniciat algunes accions de d’RSE.

És en l’apartat tercer del llibre on trobem la comarca de la Garrotxa com a exemple de territori socialment responsable. En aquest apartat es parla del projecte Gestió Sostenible Rural: implantació de l’RSE a les empreses i entitats dels territoris Leader (PDR 2007-2013), projecte gestionat conjuntament per ADRINOC i la Fundació Garrotxa Líder, a la vegada que es ressalta el paper del Codi de Gestió Sostenible, elaborat amb l’objectiu de promoure la implantació de polítiques de gestió socialment responsables a les organitzacions públiques i privades del territori, com a fórmula per contribuir al seu desenvolupament sostenible.

Finalment, destacar també que una empresa Leader del territori d’ADRINOC, el Càmping Bassegoda Park, apareix com a exemple d’empresa gironina amb bones pràctiques de RSE. El càmping destaca pel seu compromís conscient i actiu amb el medi ambient, un compromís que aprofiten per ser a la vegada una empresa en innovació constant.

Podeu descarregar-vos el llibre aquí.

FONT: ADRINOC

Comments
Go Back
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept