Capcalera_altres1
La riquesa del coworking a la Catalunya Central, 25 espais, més de 400 coworkers i 200 empreses
13.05.2020

La filosofia coworking es consolida a la Catalunya Central. Més de 400 coworkers i 200 empreses conformen un teixit empresarial dinàmic, heterogeni i canviant. Un moviment que, davant la crisi actual, mostra la seva gran capacitat d’adaptació i resiliència.  Aquesta és una de les conclusions que s’extreu de l’estudi "Els espais de coworking en l’àmbit territorial del BCN Smart Rural", realitzat per lAssociació d’Iniciatives Rurals de Catalunya en el marc del projecte "BCN Smart Rural".

La finalitat de l’estudi, poder tenir una radiografia dels espais de coworking i les seves característiques, ha permès localitzar 25 espais de coworking de les comarques de l’Anoia, el Bages, el Berguedà i Osona amb les seves singularitats i realitats. Durant el 2019 es va fer el treball de camp per a conèixer aquests espais, identificant un 70% d’iniciatives privades i un 30% de promoció pública. 

Gairebé 20.000m2 de superfície coworking  disponibles  ens demostren la consolidació del moviment fora de les grans ciutats. El dinamisme de les persones emprenedores i impulsores d’espais, el seu perfil professional i bagatge en molts casos en altres projectes, ajuden a crear comunitats de coworkers als seus territoris que van més enllà de l’impacte econòmic, convertint-se en espais de socialització i d’arrelament del talent al territori.
Així, de l’estudi es desprèn que un dels valors afegits d’aquests espais són les seves grans dimensions, que permeten acollir un àmplia diversitat d’activitats professionals, però que alhora, serà necessari dedicar esforços a la continua competitivitat dels espais, el networking, l’associacionisme i l’atracció de nous coworkers davant la situació excepcional actual.

El repte? Ser capaços d’adaptar-se ràpidament als nous canvis, que d’altra banda gràcies a la seva flexibilitat, competència  i creativitat, és i serà perfectament possible.


Coworking & Covid-19.  Impacte i oportunitats
El passat 30 d’abril es va realitzar el Webinar “Coworking & Covid-19”, amb gairebé 70 participants, on a partir de la presentació de l’estudi “Els espais de coworking en l’àmbit territorial del BCN Smart Rural”, Jaume Bages, consultor d’Estratègic i coordinador del projecte “Cowocat Rural”, va reflexionar i apuntar algunes de les mesures de futur a adoptar per part dels espais. Després d’una mirada internacional i exemples pràctics, hem entrat a l’era digital del teletreball de manera sobtada, però això, alhora, obrirà noves oportunitats. L’adaptació a les noves mesures sanitàries dels espais, noves tarifes i serveis, mantenir l’esperit de comunitat, entre d’altres, seran claus pel seu futur i el dels seves comunitats.

El projecte “BCN Smart Rural” és un projecte cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.


PRESENTACIONS del webinar "Coworking & Covid-19.  Impacte i oportunitats"
Sessió de DEBAT del webinar Coworking & Covid-19.  Impacte i oportunitats"

Comments
Go Back
News_item_thumb_asset
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept