Capcalera_altres1
Nova setmana del voluntariat del Cinquè Llac en el marc del projecte "Suma’t i Involucra’t"
25.05.2018

La setmana del 28 de maig a l'1 de juny tindrà lloc la "Setmana del voluntariat del Cinquè Llac", durant la qual voluntaris de diferents llocs participaran en la reconstrucció d’un mur de pedra seca en l’àmbit del Cinquè Llac. Enguany, aquesta setmana s’emmarca en el projecte “Suma’t i Involucra’t”, una iniciativa de l’Associació Marques de Pastor i el Consorci LEADER Pirineu Occidental per implicar empreses del sector turístic local, població i visitants en la conservació i valorització del patrimoni natural i cultural rural.

El turisme segueix creixent i es consolida com un dels sectors claus en el desenvolupament econòmic del territori. A la vegada, creixen els efectes socials i mediambientals que representa aquest fenomen i, per tant, també creix la necessitat d’implementar mesures des del sector públic i privat que contribueixin a la reducció de l’impacte ambiental i a la sostenibilitat d'aquest sector.
Des del projecte “Suma’t i Involucra’t” es proposa un model enfocat al turisme sostenible i responsable, amb la col·laboració público-privada, on els visitants puguin contribuir de forma voluntària a la conservació de l’espai natural que conforma "El Cinquè Llac" a partir de la donació, la subvenció i la participació, a través d'accions com:

  • Apadrina un camí 
    Els visitants podran contribuir en el finançament de la recuperació i manteniment dels camins tradicionals de la ruta el Cinquè Llac.
  • Compensa la petjada ecològica
    Els visitants podran calcular la petjada de carboni del seu viatge i estada al "Cinquè Llac" i compensar-la al mateix territori, tot destinant l’import econòmic a actuacions o projectes de millora de la biodiversitat.
  • Suma’t al voluntariat
    Es podrà participar a la setmana de voluntariat per tal de, a través del treball, donar suport a projectes específics de restauració de pedra seca.

“Suma’t i Involucra’t”  és un projecte cofinançat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural, en el marc dels ajuts a la cooperació Leader del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020, i per l’Associació Marques de Pastor que hi participa amb un 10% del finançament.

FONT: Associació Marques de Pastor  - Consorci Leader Pirineu Occidental

Comments
Go Back
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept