Capcalera_altres1
Pescadors de la Mediterrània Occidental sumen esforços per promoure el consum de peix de proximitat
18.04.2018
Promocionar els productes pesquers de proximitat dins la Dieta Mediterrània. Amb aquest objectiu, els Grups d’Acció Local Pesquers (GALP), la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors i la Direcció General de Pesca i Afers Marítims (DGPAM) del Departament d’Agricultura, han presentat el “Manifest per la Promoció dels productes pesquers de proximitat dins la Dieta Mediterrània" en el marc de la fira "Alimentaria 2018".
Amb aquest acord, els signataris volen convidar als diferents operadors de la cadena de valor a treballar en la difusió i sensibilització dels valors del producte de proximitat i a promoure la correcta identificació d’aquests productes per tal de poder diferenciar-los, incrementar el coneixement de les espècies locals, la seva temporalitat, les seves tradicions i gastronomia local per tal de garantir la informació al consumidor i alhora donar suport al sector pesquer local.
 
Els Grups participants són: GALP Costa Brava, GALP Terres de l’Ebre, GALP de Menorca, GAL Eivissa i Formentera, FFLAG Sardegna Centro Occidentale, FLAG Pays Pyrénées Mediterranée. Aquests GALP representen una superfície de més  de 3.000 km amb una població superior a 0,5 milions de persones i gestionen un pressupost FEMP (Fons Europeu Marítim i de la Pesca) de més d’1 milió d’euros.
 
Després de la presentació del manifest, l’espai "Catalonia Food & Gastronomy HUB" va acollir unes demostracions culinàries a càrrec dels cuiners Rafa Zafra del "restaurant Estimar" i guardonat amb 2 estrelles Michelin, i el cuiner Ladis Alcalà del restaurant "Mas de Prades", guanyador del programa Joc de cartes de TV3. 
 
FONT I FOTOGRAFIA: Ruralcat
Comments
Go Back
News_item_thumb_asset
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept