Capcalera_altres1
Solsona acull un seminari sobre l’ocupació de la joventut rural a nivell europeu
03.05.2013

Solsona acull els dies 22, 23 i 24 de maig el “Seminar on rural youth migrations and employment”; un seminari de discussió sobre les migracions i l’ocupació de la joventut rural a nivell europeu en el marc del programa europeu Joves en Acció. El seminari està organitzat per la Xarxa de grups Leader de Catalunya,  l’Associació d’iniciatives Rurals de Catalunya – ARCA, amb la col·laboració de la Direcció General de Desenvolupament Rural  i la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

La trobada comptarà amb la participació de quatre regions europees: Irlanda del nord, la Toscana, Romania i Catalunya; així com també amb experts en la temàtica a escala europea; amb l’objectiu de ser un espai on debatre i compartir bones pràctiques a nivell europeu relacionades amb les migracions de joves rurals, l’emprenedoria i l’ocupació juvenil i definir una proposta d’acció comú per tal de minimitzar els efectes de l’atur juvenil a les zones rurals.

El seminari, que es desenvoluparà íntegrament en llengua anglesa, tindrà dos tipus de sessions:
- Sessions plenàries: ponències obertes al públic en general prèvia inscripció. Els matins dels dies 22 i 24 de maig.
Aquestes sessions comptaran amb la intervenció de Marc Shucksmith, Catedràtic d'Urbanisme de la Universitat de Newcastle  i investigador en temes de desenvolupament rural i joventut; i Petri Rinne, President de la European LEADER Network for Rural Development (ELARD), i consultor per la implementació i difusió de la metodologia LEADER  als nous estats membres de la UE, els països balcànics, Rússia i Moçambic.
- Sessions de treball: tallers de debat i visita d’estudi adreçada als assistents seleccionats de les quatre regions europees.
Els tallers tractaran temàtiques tan diverses com les oportunitats d’ocupació i l’esperit empresarial a les zones rurals, com promoure l’arrelament dels joves al territori i com incentivar als joves a participar en la seva comunitat; entre d’altres.

La iniciativa ha estat cofinançada pel programa europeu Joventut en Acció i les entitats participants: Associazione dei GAL Toscani, Rural Development Council of Northern Ireland, Fundatia Alternative Romania i l’ARCA.

Les persones interessades en  participar en les sessions plenàries dels dies 22 i 24 de maig, s’han d’inscriure, abans del dia 17 de maig  a través del següent formulari. Cal recordar que totes les sessions plenàries seran en llengua anglesa sense traducció i que les places són limitades.

Més informació del seminari

 

etiquetes: ARCA cooperació joves
Comments
Stewartclalm said:
wh0cd4111 <a href=http://propranolol.live/>propranolol</a> <a href=http://revia.mba/>revia</a> <a href=http://flagyl.fail/>flaygle</a> <a href=http://prozac.work/>fluoxetine prozac</a>
Go Back
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept