Capcalera_altres1
Tret de sortida al projecte per al foment del sector ecològic
21.01.2011

El projecte es presentarà el proper dimecres dia 26 de gener, a 2/4 d’1 del migdia, a l’auditori de la Fundació Alícia de Món Sant Benet

El CEDRICAT realitzarà durant aquest 2011 un nou projecte centrat en el foment del sector ecològic com a estratègia per al desenvolupament rural i la fixació de població al territori.

Es tracta del projecte Foment de l’Ocupació mitjançant la Innovació i Cohesió en la Producció Ecològica a Catalunya, que impulsa l’Ajuntament de Manresa (líder del projecte), conjuntament amb el CEDRICAT, APRODISCA i DINAMIS, i que compta amb el cofinançament del Servei d’Ocupació de Catalunya.

El projecte té com a objectiu fomentar l’ocupació a l’àmbit territorial català mitjançant la innovació i la cohesió en el sector de la producció ecològica, i s’estructura en tres eixos estratègics: foment, cohesió i competitivitat del sector agrari ecològic; disseny i creació de canals de distribució de productes ecològics i difusió per a la consolidació de la demanda de productes ecològics. Aquests eixos estratègics inclouen un total de 24 accions, cadascuna de les quals aborda un tema en concret i estableix sinergies i interrelacions amb la resta d’accions del projecte.

Les accions més rellevants que el CEDRICAT realitzarà en el marc del projecte són:

  1. Dinamització de l’Espai Innova, creant diàlegs; pensat com a un espai de reflexió, coordinació i acció per al reforç de l’estructura i la competitivitat del sector.
  2. Jornada internacional sobre estratègies de distribució de productes ecològics i locals.
  3. Estudi sobre estratègies de distribució de productes ecològics.
  4. Diverses accions de difusió sobre els beneficis dels productes ecològics i locals, adreçades a col·lectius específics: sector turístic, restaurador i hoteler, campanya de difusió als menjadors col·lectius i socials i menjadors escolars.

Amb la realització d’aquest projecte es preveu contribuir de forma integral a l’impuls d’aquest sector en l’àmbit territorial català, mitjançant estratègies com la creació de xarxa, la millora de la distribució dels productes, la innovació tecnològica i la conscienciació entre els col·lectius consumidors.

FONT: CEDRICAT

Comments
Go Back
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept