Capcalera_altres1
Una delegació de grups GAL de Catalunya participa a l'"Intercanvi d’experiències Leader d’Estònia"
25.02.2020

Del 19 al 23 de febrer, una delegació de grups GAL catalans ha participat a l’intercanvi d’experiències Leader que ha tingut lloc a Estònia. Una trobada organitzada pel GAL estonià Peipsi-Alutaguse amb l’objectiu de ser un espai de trobada i posada en comú de les iniciatives i projectes que s’estan desenvolupant en els diferents territoris participants. La delegació catalana, formada pel Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya, el Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià, el Consorci Leader Pirineu Occidental, el Consorci Grup d’Acció Local Noguera – Segrià Nord i l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya – ARCA; ha compartit projectes i experiències amb grups Leader d'Hongria, Finlàndia, Portugal i Estònia.  

Durant les jornades s'han visitat diverses experiències Leader, com per exemple, un camp de tir, una formatgeria i, fins i tot, una persona encarregada d’intentar conservar les tradicions d’Iisaku. També s'ha visitat l’escola de secundària més gran de la regió estoniana, amb un projecte de cuina local al menjador escolar, i una antiga masia de Tagavälja  on es continua vivint i treballant com els avantpassats per apropar el patrimoni històric a tots els visitants.  Per altra banda, durant la trobada també han tingut lloc diversos seminaris on cada Grup d’Acció Local ha presentat els projectes que està treballant al seu territori. Aquestes presentacions també han servit per presentar les especificacions de cada regió, els objectius marcats des de cada GAL i, en especial, per cercar possibles punts de trobada entre els territoris que els permetin col·laborar en iniciatives concretes.
De fet, el GAL estonià amfitrió Peipsi-Alutaguse ja col·labora de manera activa amb el projecte "Futurs Emprenedors Rurals - FER", coordinat pel GAL Noguera- Segrià Nord i on cooperen 8  Grups d’Acció Local catalans. El grup Leader estonià també desenvolupa el projecte "FER" a les escoles de la seva regió, i el passat mes de maig una delegació formada per representants d'aquest grup  i mestres d’escoles rurals del territori van visitar Catalunya per conèixer amb més detall com es treballa aquest projecte al territori català.

FONT: Consorci GAL Alt Urgell - Cerdanya 

Comments
Go Back
News_item_thumb_asset
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept