Capcalera_altres1
Agenda
8
Nov

PRESURA és un espai que pretén posar en contacte a ciutadans emprenedors que volen desenvolupar les seves iniciatives en el medi rural, amb totes aquelles institucions i persones que poden ajudar a engegar aquests projectes (ajuntaments, diputacions, Grups d'Acció Local, ONGs, inversors, entitats financeres, etc.).
La Fira està dirigida a totes aquelles persones que estan buscant un lloc per iniciar una nova vida, lluny de la ciutat, de manera sostenible i que desitgen conèixer les oportunitats que els brinda el món rural per posar en marxa projectes, iniciatives, etc.

En l'edició d'enguany, el grup Leader Consorci Grup d'Acció Local Noguera - Segrià Nord serà un dels ponents de la taula rodona "Innovación social y desarrollo rural", tot presentant el seu projecte d'emprenedoria juvenil "Arrenca"
#ORGULLORURAL

Programa
Web de l'esdeveniment 

El Hueco. Soria
6
Nov

Del 6 al 9 de novembre, Astúries acull la quarta edició del Parlament Rural Europeu, que enguany preveu la  participació de 300 delegats de 40 països europeus.

El Parlament Rural Europeu és una co-iniciativa de l'European Rural Community AlliancePartnership for Rural Europe - PREPARE, i l'European Leader Association for Rural Development (ELARD); impulsada amb l'objectiu d'identificar problemes rurals i obrir noves vies de cooperació entre la població rural, la societat civil i els governs i institucions públiques locals, regionals, estatals i europees.

Més informació

Candás. Astúries
29
Oct

Jornada per donar a conèixer les possibilitats que ofereixen les eines digitals per facilitar el posicionament d’empreses i productes que es troben en entorns rurals i de muntanya i, específicament, aquelles que desenvolupen o promouen activitats a la natura.
La jornada inclourà una breu presentació de la plataforma de difusió d’experiències a la natura “Naturexperience” impulsada pel projecte "Leader Natura", una ponència sobre recursos per a posicionar-nos com a empresa turística a internet i, per acabar, s'ha previst un taller pràctic per als participants.

Programa

Conselh Generau d’Aran. Plaça d'Aran, 1-2. Vielha
29
Oct

Jornada per donar a conèixer les possibilitats que ofereixen les eines digitals per facilitar el posicionament d’empreses i productes que es troben en entorns rurals i de muntanya i, específicament, aquelles que desenvolupen o promouen activitats a la natura.
La jornada inclourà una breu presentació de la plataforma de difusió d’experiències a la natura “Naturexperience” impulsada pel projecte "Leader Natura", una ponència sobre recursos per a posicionar-nos com a empresa turística a internet i, per acabar, s'ha previst un taller pràctic per als participants.

Programa

Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça. Av. Victoriano Muñoz, s/n. El Pont de Suert
25
Oct

Organitzada per la Xarxa d'Economia Solidària de Catalunya, la "Fira d’Economia Solidària de Catalunya" és un aparador de tots els productes i serveis necessaris per cobrir les necessitats de la nostra vida quotidiana a través de l‘Economia Social i Solidària (ESS): habitatge, alimentació, oci, educació, comunicació, tecnologia, serveis a persones i empreses, finances i assegurances ètiques, formació i educació i tecnologia, entre altres.
És un esdeveniment anual amb projecció internacional que reuneix la gran diversitat d’experiències i pràctiques de l’economia social i solidària del territori català.

Més informació

Recinte Fabra i Coats. Carrer de Sant Adrià, 20. Sant Andreu - Barcelona
23
Oct

L’Associació Cuines de la Vall de Camprodon va néixer l’estiu de 2005. El col·lectiu treballa des de llavors per posar en valor els productes agroalimentaris locals, conscients de la seva riquesa gastronòmica del territori, tant pel llegat històric, que ha marcat una cuina tradicional de muntanya de gran qualitat, com per les noves propostes que sorgeixen de les joves cuines creatives.
L'Associació Producte del Ripollès aglutina diferents productors i elaboradors agroalimentaris que treballen sota la marca de garantia “Producte del Ripollès”. Aquesta marca identifica els productes agroalimentaris produïts, transformats i/o elaborats a la comarca del Ripollès.
El principal objectiu del col·lectiu amb aquesta jornada és que aquest ric patrimoni gastronòmic, amb productes agroalimentaris locals de la marca de garantia “Producte del Ripollès”, fruit del saber fer dels nostres ramaders, agricultors i elaboradors, es facin cada dia més presents a les taules dels restaurants, menjadors escolars i llars.

Programa

Restaurant EL PONT 9. Camí Cerdanya, 1. Camprodon
23
Oct

Els dies 23 i 24 d'octubre, Deltebre acollirà el "II Fòrum d'Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat a Catalunya", la trobada biennal de referència dels professionals de l'ecoturisme a Catalunya, impulsada per la Generalitat de Catalunya a través de la seva Taula d'Ecoturisme.

La temàtica d'aquesta edició 2019 serà "Ecoturisme tot l'any". Com podem fer per què l'ecoturisme sigui una opció durant tot l'any? Com podem impulsar el desenvolupament de productes que afavoreixi la diversificació, la desestacionalització, la desconcentració i que augmenti la despesa perquè es pugui treballar a les destinacions durant tot l'any?
Més de 25 ponents, taules de debat, sessions de treball participatives, àgora de projectes, etc. Tot plegat a la recerca de com fer vius els territoris i les empreses d'ecoturisme durant tot l’any i com millorar la desestacionalització ecoturística amb productes diferenciats i donant valor a la natura.

Programa
Més informació

Centre Fluvial del Delta. Diputació, s/n. Deltebre
21
Oct

Jornada impulsada pel Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, amb l'objectiu de fomentar la creació de sinèrgies entre productors agroalimentaris i professionals del sector gastronòmic i de la restauració.

Programa
Inscripcions

Cooperativa Falset - Marçà
19
Oct

Impulsada pel Consorci del Lluçanès, amb el suport de l'Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central en el marc del projecte "Col·labora x Paisatge", la jornada es dirigeix a totes aquelles persones que volen conèixer una de les tècniques de construcció utilitzades antigament per tal de construir elements en pedra seca (murs de feixes, barraques de vinya, barraques de pastor, etc.).  A la jornada, el formador Sebastià Argelaguer (Picapedrer) mostrarà la tècnica i entre tots els participants es reconstruirà un mur.

Cartell
Inscripcions

Sant Feliu Sasserra
18
Oct

Durant el tercer cap de setmana del mes d'octubre la Seu d'Urgell celebra la mil·lenària Fira de Sant Ermengol.
Seguint amb l'ànim d'anteriors edicions, l'Ajuntament impulsa la Fira de Formatges Artesans dels Pirineus, de caràcter agroalimentari i d'àmbit internacional, on hi participen productors catalans, aragonesos, bascos, navarresos, francesos i un formatge convidat, la qual es consolida any rere any com a plataforma de promoció, difusió i projecció exterior dels formatges elaborats als Pirineus.

La Fira de Sant Ermengol pretén posar èmfasi en l'aprofundiment i ampliació dels cursos d'iniciació al tast de formatges amb la finalitat de popularitzar i consolidar el coneixement d'aquest producte, a més de potenciar l'intercanvi d'experiències i l'establiment de relacions entre els formatgers mitjançant accions específiques dutes a terme per l'Ajuntament de la Seu, com ara l'organització de jornades tècniques i la celebració d'àpats conjunts.

D'altra banda, la Fira també compta amb altres espais com el sector dedicat a la ramaderia, on trobem una mostra dels bovins i equins més representatius de la Comarca, l'apartat d'artesania, on podem adquirir productes d'elaboració pròpia dels Pirineus, un espai destinat a la venda ambulant, on participen unes 400 parades i, finalment, una àrea on els concessionaris de la ciutat exposen les últimes novetats del món del motor, i on l'Associació de cotxes clàssics de l'Alt Urgell exhibeixen els seus vehicles.

Més informació

FONT: Ajuntament de la Seu d'Urgell 

La Seu d'Urgell
Síguenos en Youtube Linkedin Twitter Facebook