Capcalera_altres1
ARCA participa al taller de la ENRD "Millorar la implementació de les polítiques rurals: una dimensió regional"
16.02.2018

Aquest dimarts, 13 de febrer, Romà va acollir el grup de treball “Millorar la implementació de les polítiques rurals: una dimensió regional”. Organitzat per la European Network of Rural Development - ENRD, el taller va comptar amb la participació de diferents Autoritats de Gestió de la UE i Xarxes Rurals Nacionals. En representació dels grups Leader catalans va assistir-hi Gemma Estany, tècnica de cooperació d’ARCA.

El debat es va centrar en l’organització i gestió que els diferents estats membres, i especialment aquells amb Programes de Desenvolupament Rural (PDR) regionalitzats, fan dels seus serveis de suport a la implementació d’aquests programes a través de les xarxes rurals nacionals. A Europa hi ha 8 països amb PDRs regionalitzats, entre els quals s’inclou Espanya, malgrat que només compti amb un sol organisme de suport centralitzat, la Red Rural Nacional. D’altra banda, alguns països amb un sol PDR com Polònia, compten amb oficines o antenes de suport a escala regional.

Durant la jornada es va debatre sobre el funcionament dels diferents sistemes i es van realitzar tallers de discussió paral·lels centrats en millorar la implementació del programa Leader i de la mesura de Cooperació (M16); i sobre com simplificar i equilibrar els serveis de coordinació i networking que ofereixen les xarxes rurals nacionals.

Consulta les presentacions del taller

etiquetes: ARCA Leader ENRD PDR RRN
Comentarios
Volver atrás
Síguenos en Youtube Linkedin Twitter Facebook

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación y ofrecerle contenidos interesantes mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pueden cambiar la configuración o obtener más información en nuestra Política de cookies

Aceptar