Capcalera_altres1
L'Escola d’Administració Pública de Catalunya ha impulsat un programa formatiu a mida per als grups LEADER catalans
31.07.2019

El Servei de Formació en Alta Direcció de la Sub-direcció de Recerca i de Formació en Alta Direcció de l'EAPC vol esdevenir un espai on obtenir oportunitats d’aprenentatge multidisciplinari per a les persones que ocupen càrrecs de comandament, no només a l’Administració de la Generalitat de Catalunya, sinó a la resta d’administracions públiques catalanes i el seu sector públic.
És en aquesta línia que enguany s’han dut a terme dos itineraris formatius, un amb l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat i l’altre amb l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), a partir d’unes necessitats formatives prèviament detectades i fàcilment extrapolables a la resta de comandaments i personal directiu de l’Administració local i de les entitats del sector públic.

Amb l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat s’ha dissenyat un curs professionalitzador sobre contractació, subvencions i transparència per a comandaments intermedis. Els temes principals han estat la implantació de la comptabilitat de costos, la contractació pública, la gestió de les subvencions, el control dels fons comunitaris i la transparència.

Amb ARCA s’han programat 6 píndoles formatives de 4 hores sobre temàtiques estretament relacionades amb l’activitat professional dels gerents de les diferents entitats que conformen l’associació. Les matèries tractades han anat des de temes més transversals com l’ètica i la comunicació, a més específics com la regulació de la contractació administrativa.

En ambdós casos les sessions han combinat els continguts teòrics amb l’exposició i presentació de casos pràctics i han estat conduïdes per docents de l’àmbit professional i de l’àmbit acadèmic, tots ells experts en les matèries abordades.

Totes dues accions han estat valorades molt positivament pels assistents i pels docents, així com pels responsables de l’acció formativa de l’EAPC. L’organització d’aquestes experiències ha fet palesa, a més, la necessitat d’aquest acompanyament expert per part de l’EAPC, així com la voluntat comuna d’aprofitar sinergies i esforços per poder oferir accions formatives que arribin a un major nombre de comandaments que els permeti alhora establir xarxa entre ells.

Notícia EAPC

FONT: EAPC
etiquetes: formació Leader GALs
Comentarios
Volver atrás
News_item_thumb_asset
Síguenos en Youtube Linkedin Twitter Facebook

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación y ofrecerle contenidos interesantes mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pueden cambiar la configuración o obtener más información en nuestra Política de cookies

Aceptar