Capcalera_altres1
Nova convocatòria WiFi4EU per a instal·lar wifi a espais públics municipals
18.05.2020

El proper 3 de juny a les 13h, la Comissió Europea obrirà una nova convocatòria de la iniciativa WiFi4EU. Un programa amb el qual es pretén fomentar i potenciar l'ús de les tecnologies de la informació i garantir l'accés gratuït a la xarxa a tots els ciutadans europeus. Aquesta convocatòria, que està oberta a Ajuntaments o agrupacions municipals d'arreu de la UE, s'estendrà un dia i mig, fins el 4 de juny a les 17h.

Els Ajuntaments podran fer la seva sol·licitud per optar a un dels 947 abonaments disponibles, de 15.000 euros cadascun, que es podran utilitzar per instal·lar xarxes wifi gratuïtes en espais públics com ara els edificis del consistori, biblioteques públiques, museus, parcs o places.
Un cop els Ajuntaments s'han registrat al WiFi4EU Portal poden presentar la sol·licitud amb només un clic. La Comissió seleccionarà els beneficiaris per ordre de recepció de sol·licituds, tot i que tenint en compte també un equilibri geogràfic.

La convocatòria, prèviament planificada per al mes de març, es va posposar per donar cabuda a les necessitats ràpidament canviants dels municipis durant la crisi de la COVID19. En aquests temps difícils, WiFi4EU està contribuint a desenvolupar la capacitat de recuperació de la connectivitat a través del suport per a la instal·lació de punts d'accés wifi gratuïts en espais públics, inclosos hospitals (18% de les instal·lacions) i escoles (37.5%). L'emergència actual està reforçant la importància de l'accés universal a connexions d'Internet d'alta velocitat, fiables i segures per a tots: empreses, serveis públics i ciutadans.

Més informació

FONT: wifi4eu.ec.europa.eu 

Comentarios
Volver atrás
News_item_thumb_asset
Síguenos en Youtube Linkedin Twitter Facebook

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación y ofrecerle contenidos interesantes mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pueden cambiar la configuración o obtener más información en nuestra Política de cookies

Aceptar