Capcalera_altres1
L'Auró. Granja Escola Terapèutica i Escola de Natura
Promotor Granja Escola L'Auró SLL
Descripción

La proposta de l'Auró es basa en potenciar l'autonomia de l'usuari a tots els nivells en el contacte directe amb la natura. Les instal·lacions permeten accedir a tots els espais autònomament, i així mateix, del medi natural totalment adaptat, amb rutes al bosc totalment habilitades. Viure en primera persona l'entorn, les diferents espècies autòctones, i descobrir racons naturals dissenyats per a l'estimulació dels cinc sentits a través de les olors, els colors, les diferents textures, els fruits naturals i els sons de l'entorn. Les plantes autòctones, les aromàtiques, la biodiversitat, la fauna i els circuits d'aigua natural reconduïda, conviden a descobrir racons sorprenents.

Els animals de la granja de l'Auró, porten l'usuari a gaudir d'una relació directa amb pollastres, cries d'ànec, cabrits, xais, i cérvols, basant-se en els puntals de la zooteràpia i els beneficis terapèutics que aporta a tots els nivells: emocional, relacional, social, cognitiu i personal.

Aquest projecte està especialitzat i dissenyat per treballar les diferents patologies i limitacions físiques i cognitives, tant de nens en l'entorn escolar de colònies, com d'adults en tallers especialitzats, jornades terapèutiques, o sortides familiars educatives. Treballant sempre des de la naturalesa, de la mà de l'horticultura terapèutica, la zooterapia, i l'educació mediambiental.

Activitats

Horticultura i Zooterapia
El poder terapèutic de la zooterapia i de l'horticultura a les patologies mentals, cognitives i físiques, ve demostrat en les últimes dècades a Europa, per resultats importants. El contacte amb la natura, i el treball amb animals i plantes, potencien la rehabilitació de les persones afectades de malalties o limitacions mentals i físiques.

L'educació mediambiental
Cada dia la societat i el sistema educatiu són més conscients de la necessitat de replantejar la seva relació amb la Natura. S'està arribant a un punt on nombrosos experts i expertes en la matèria han demostrat que els recursos naturals no són eterns i que el desenvolupament actual de la societat no és beneficiós per a la Naturalesa.
Per això, és bàsic que comencem a educar les futures generacions en un consum responsable i no en el consumisme en què hem estat immersos, i d'altra banda és bàsic que siguem conscients de la creixent insostenibilitat del model econòmic i social actualment plantejat, que oculta un deteriorament accelerat de qüestions bàsiques com l'aigua, el territori fèrtil, els aliments sans, l'aire net, etc.

Valor añadido
Grupos GAL
Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central
Anualidad 2011
Medida Foment d'activitats turístiques
Categoria del proyecto
Societat rural i serveis a la població / persones amb capacitats diferents
Societat rural i serveis a la població / dones
Societat rural i serveis a la població / joventut
Societat rural i serveis a la població / serveis a la població
Economia social i Emprenedoria rural / RSE (responsabilitat social empresarial)
Aplica RSE Aplica la Responsabilitat Social Empresarial

Volver atrás
L'Auró. Granja Escola Terapèutica i Escola de Natura
Síguenos en Youtube Linkedin Twitter Facebook

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación y ofrecerle contenidos interesantes mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pueden cambiar la configuración o obtener más información en nuestra Política de cookies

Aceptar