Capcalera_altres1
Xarxa de Dones Rurals i Urbanes: un Espai de Desenvolupament Econòmic i Social
Promotor Direcció General de Desenvolupament Rural
Descripció

Projecte d'Experiències Innovadores de Comunitats Autònomes de la Red Rural Nacional (Ministerio de Medio Ambiente, Medio Rural y Marino), coordinat per la Direcció General de Desenvolupament Sostenible del Medi Rural de la Junta d’Andalusia.
L’objectiu de la Xarxa de dones Rurals i Urbanes és crear un espai comú d'intercanvi d'interessos econòmics i socials entre les dones que actuen com a agents de desenvolupament, tan en l’àmbit rural com en l’àmbit urbà.
Construir xarxes de confiança entre les entitats adherides al projecte i la suma d'esforços vers uns objectius comuns, serà bàsic per incentivar la creació de nous projectes entre dones i entitats de diferents territoris.

La Xarxa de Dones Rurals i Urbanes estatal desenvoluparà les següents accions:

- Creació d'un espai web amb continguts formatius, una assessoria on-line, un espai d’intercanvi (Mercat 2.0) on promocionar les seves entitats, un directori d’emprenedores, etc.

- Apoderament de les dones: jornades i tallers destinats a l'apoderament de les dones en l'àmbit polític, social i econòmic; per tal d'enfortir el seu paper com a agents de canvi social.

- Fira de dones emprenedors rurals i urbanes: trobada per donar visibilitat a les dones emprenedores i les seves empreses. La fira comptarà amb activitats paral·leles per tal de fomentar l'intercanvi d’experiències entre les dones rurals i urbanes de les diferents Comunitats Autònomes.

- Bones Pràctiques: disseny d'un informe dels resultats obtinguts amb la creació i posada en marxa del projecte.

A més de les accions de la xarxa a nivell nacional, les xarxes autonòmiques poden realitzar activitats paral·leles als seus territoris.

Valor afegit

La Xarxa de dones Rurals i Urbanes pretén crear un espai comú en el què les dones del medi rural i de l'àmbit urbà desenvolupin activitats conjuntes, creant així sinèrgies i enfortint les seves capacitats en els processos de desenvolupament socioeconòmic, promovent així, la igualtat d’oportunitats entre homes i dones.
Es vol crear una xarxa que actuï com a una "Xarxa de xarxes de Dones".

Territori GAL
Any d'inici 2011
Categoria del projecte
Societat rural i serveis a la població / dones
Web http://www.redmujeresruralesyurbanas.com

Tornar Enrere
Xarxa de Dones Rurals i Urbanes: un Espai de Desenvolupament Econòmic i Social
Segueix-nos a Facebook Twitter