Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

ARCA participa a la "Fira d'Economia Solidària de Catalunya"

L'Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya participa, en representació dels Grups d'Acció Local de Catalunya, a la "Fira d'Economia Solidària de Catalunya - FESC" que tindrà lloc aquest cap de setmana a Barcelona. La Fira, organitzada per la Xarxa d'Economia Solidària de Catalunya, s'ha convertit en un esdeveniment de referència que acull un ampli i variat ventall d’experiències i projectes de l’àmbit de l’economia social i solidària. 

La participació d'ARCA es concretarà amb un estand, on es mostraran els serveis i projectes que desenvolupen els Grups d'Acció Local al territori rural català, centrats en temàtiques com la joventut, l'educació, les energies renovables, la promoció de productes agroalimentaris de km0, el coworking i el suport a l'emprenedoria rural, entre d'altres. Des de l'entitat també es preveu participar en alguns dels fòrums i espais de networking organitzats durant la Fira, a la vegada que s'han programat diverses reunions de treball amb entitats i organismes presents a la Fira per tal de cercar possibles línies de treball i col·laboració de cara a un futur.

Cal destacar que, des de la primera edició l'any 2012, la Fira s’ha convertit en una cita imprescindible per al sector, reunint en un mateix espai una gran diversitat de productes i serveis com: habitatge, alimentació, oci, coneixement, cooperativisme, comercialització justa, serveis a persones i empreses, finances i assegurances ètiques, inserció laboral, emprenedoria social, energies renovables, formació i educació, etc.

A grans trets, la FESC pretén:

  • Divulgar les alternatives que aporta l’economia solidària a la crisi, tant a curt termini per cobrir necessitats urgents com a mig i llarg termini per sortir del capitalisme.
  • Donar a conèixer l’economia solidària i les solucions que aporta a les necessitats materials de les persones en la seva vida quotidiana.
  • Donar visibilitat al teixit comercial i empresarial de l’economia social i solidària.
  • Augmentar el nombre de persones i organitzacions compromeses en les iniciatives d’economia solidària de la XES, com a proveïdores, estalviadores o emprenedores.
  • Fomentar la intercooperació entre els agents de l’economia solidària.
  • Incrementar la consciència de “sector econòmic” entre les iniciatives d’economia solidària.
  • Consolidar-se com un referent periòdic del mercat social a Catalunya i un esdeveniment clau a Europa i a la Mediterrània.

FONT: ARCA i FESC