Capcalera_altres1
El Leader Ripollès Ges Bisaura parla de Medi Ambient i Energia a Prada de Conflent
19.10.2011

L’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura va participar, els dies 6 i 7 d’octubre passat, en la Primera trobada dels actors rurals de l’Euroregió Pirineus Mediterrània a Prada de Conflent.

La jornada va consistir en una valoració de l'aplicació dels fons FEADER (Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural) en els diferents territoris de l'Euroregió i van quedar paleses les dificultats de cooperació entre els territoris a causa dels diferents ritmes de convocatòria i funcionament del programa. Per això es va acordar fer un document comú de recomanacions de cara a la nova convocatòria de fons FEADER prevista per les anualitats 2014-2020, per facilitar la cooperació entre territoris i la complementarietat entre fons FEADER i altres fons europeus (Poctefa, etc.).

El divendres 7 d’octubre, la jornada es va dedicar a la cooperació entre actors i territoris rurals i es van dur a terme 5 taules de treball: Energia i medi Ambient, Valorització de productes locals, Turisme, Cultura i patrimoni i Nou període Leader 2014-2020.

La taula d'Energia i Medi Ambient la va dirigir Albert Puigvert, gerent de l'Associació Leader Ripollès Ges Bisaura. En aquesta taula es va fer una breu explicació del funcionament del Punt d'Infoenergia del Ripollès i dels diferents projectes de cooperació vinculats al món de l'energia i del medi ambient (Eureners2, Eureners3).
També es va aprofitar per explicar el funcionament del projecte Gestió Sostenible Rural, que coordina la fundació Garrotxa-Leader, i el projecte Masovera, que coordina el Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central.

En totes les taules es van identificar possibles partenariatges entre territoris catalans,balears i francesos per tal d'aprofundir i ampliar projectes actuals i crear nous projectes futurs.

Comentaris
Tornar Enrere
News_item_thumb_asset
Segueix-nos a Youtube Linkedin Twitter Facebook

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir-li continguts interessants mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Poden canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies

Acceptar