Capcalera_altres1
Èxit de participació en la jornada sobre al·lèrgies i intoleràncies alimentàries
11.05.2015

El passat dimecres, 6 de maig, es va celebrar amb èxit de participació la jornada "Al·lèrgies i intoleràncies alimentàries en el sector de la restauració", amb una quarantena d’assistents al Consell Comarcal del Solsonès.

L’obertura de l’acte la va encapçalar l’emprenedora Laia Espasa, amb la presentació de la iniciativa "Toleràncies, menjant amb il·lusió". Un nou projecte que ofereix serveis d'assessorament, formació i sensibilització sobre al·lèrgies i intoleràncies alimentàries i que, en els propers mesos, iniciarà la distribució de productes lliures d’al·lèrgens.
Seguidament, Núria Cinca, dietista i nutricionista de la Fundació Alicia, va explicar alguns dels conceptes bàsics relacionats amb les al·lèrgies i les intoleràncies alimentàries, a més de detallar les pautes que cal seguir per aplicar el nou reglament sobre informació alimentària al consumidor (Reglament 1169/2011).
Un cop exposats els conceptes i la legislació existent en l'àmbit de les intoleràncies, Cinca va explicar alguns dels procediments d’adaptació del sector de la restauració davant les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries com els mètodes de treball a la cuina, el disseny de cartes culinàries, i l'adequació de les receptes. Segons Cinca, "són procediments que tot restaurador o manipulador d’aliments ha de tenir en compte per oferir un bon servei, sense contaminacions creuades, a un col·lectiu amb limitacions alimentàries".

La jornada es va concloure amb una degustació de vi del Celler Mas Garcia Muret i un snack sense al·lèrgens de la pastisseria Ampurdanesa.

Aquesta actuació ha estat impulsada pel Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central i “Toleràncies”, amb la col·laboració de la Fundació Alicia i el Gremi d’Hostaleria del Solsonès, en del marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.


FONT i IMATGE: Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central 

Comentaris
Tornar Enrere
News_item_thumb_asset
Segueix-nos a Youtube Linkedin Twitter Facebook

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir-li continguts interessants mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Poden canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies

Acceptar