Capcalera_altres1
Pescadors de la Mediterrània Occidental sumen esforços per promoure el consum de peix de proximitat
18.04.2018
Promocionar els productes pesquers de proximitat dins la Dieta Mediterrània. Amb aquest objectiu, els Grups d’Acció Local Pesquers (GALP), la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors i la Direcció General de Pesca i Afers Marítims (DGPAM) del Departament d’Agricultura, han presentat el “Manifest per la Promoció dels productes pesquers de proximitat dins la Dieta Mediterrània" en el marc de la fira "Alimentaria 2018".
Amb aquest acord, els signataris volen convidar als diferents operadors de la cadena de valor a treballar en la difusió i sensibilització dels valors del producte de proximitat i a promoure la correcta identificació d’aquests productes per tal de poder diferenciar-los, incrementar el coneixement de les espècies locals, la seva temporalitat, les seves tradicions i gastronomia local per tal de garantir la informació al consumidor i alhora donar suport al sector pesquer local.
 
Els Grups participants són: GALP Costa Brava, GALP Terres de l’Ebre, GALP de Menorca, GAL Eivissa i Formentera, FFLAG Sardegna Centro Occidentale, FLAG Pays Pyrénées Mediterranée. Aquests GALP representen una superfície de més  de 3.000 km amb una població superior a 0,5 milions de persones i gestionen un pressupost FEMP (Fons Europeu Marítim i de la Pesca) de més d’1 milió d’euros.
 
Després de la presentació del manifest, l’espai "Catalonia Food & Gastronomy HUB" va acollir unes demostracions culinàries a càrrec dels cuiners Rafa Zafra del "restaurant Estimar" i guardonat amb 2 estrelles Michelin, i el cuiner Ladis Alcalà del restaurant "Mas de Prades", guanyador del programa Joc de cartes de TV3. 
 
FONT I FOTOGRAFIA: Ruralcat
Comentaris
Tornar Enrere
News_item_thumb_asset
Segueix-nos a Youtube Linkedin Twitter Facebook

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir-li continguts interessants mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Poden canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies

Acceptar