Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Trobada per estendre el model de coworking rural a altres zones rurals d’Espanya i França

Trobada per estendre el model de coworking rural a altres zones rurals d’Espanya i França.

El Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques Ribera d’Ebre – Terra Alta (CIS) acollirà, els dies 5 i 6 d'octubre, una trobada interterritorial i transnacional de diferents Grups d’Acció Local (GAL) d’Espanya i de França, que treballen en el desenvolupament econòmic de zones rurals amb el finançament de la Unió Europea.

L’objectiu d’aquest intercanvi, organitzat per la Red Rural Nacional a proposta del Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques, és compartir experiències en relació als projectes de cooperació LEADER, i possibilitar el sorgiment de col·laboracions i projectes futurs. En aquest cas, aquests grups visitaran la Ribera d'Ebre per conèixer de primera mà el projecte de cooperació Cowocat_Rural, amb el que es fomenta la creació d’ocupació i activitat econòmica a les zones rurals a través del coworking o teletreball i gràcies a l’ús de les noves tecnologies per promoure l’emprenedoria.

Entre els assistents hi trobem representants d’una desena de GAL de Castella i Lleó, Galícia, Aragó i de la zona de Guéret al centre de França. Tot ells seran rebuts a la seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre el dijous 5 d’octubre per la presidenta de la Ribera, Gemma Carim, i el president del Consorci CIS, Carles Luz, acompanyats del director territorial d’Agricultura Ramaderia, Pesca i Alimentació, Ferran Grau; i Patricia Martínez, de la Red Rural Nacional. Durant l’estada visitaran Zona Líquida, un espai de coworking pioner en territori rural i del qual s’han extrapolat bones pràctiques a replicar a altres espais de coworking a Catalunya que s’han creat més tard.

La gerent del CIS, Begoña Garcia, els presentarà aquesta forma de treball col·laboratiu a través de les TIC com una nova manera de treballar en entorns rurals, alhora que també tindran l’oportunitat de conèixer el paper d’aquests espais com a eina de desenvolupament econòmic i territorial, de la mà del president de l’Associació Coworking Catalunya (Cowocat), Jordi Silvente.

Alhora tots els participants participaran en un debat per posar en comú els seus punts de vista i identificar oportunitats i problemàtiques concretes amb què es troben per viure i treballar en zones rurals. A més durant l’estada, els assistents aprofitaran per conèixer actius propis de la comarca, com el llaüt el Roget o el vi riberenc La Pocavergonya; així com el restaurant Piscolabis de Móra d’Ebre i el Resort Rural Vilar Riu de Baix de Flix, projectes que al seu dia es va finançar amb els ajuts del LEADER.

L’endemà divendres els representants dels GAL es traslladaran a Valls, concretament a l’espai La Magrana, on es faran dinàmiques de grup per plantejar i iniciar línies de treball conjuntes.

Podeu consultar el programa de l'intercanvi a través del següent enllaç: PROGRAMA

FONT: Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre