Capcalera_altres1
Licors On the Rocks S.L.
Promotor Maria de la Peña
Descripció

Licors On the Rocks, S.L. és un projecte agroalimentari de producció de begudes d'alta graduació en una petita població de la Conca de Barberà, Vimbodí i Poblet, de la mà de joves emprenedores de la mateixa localitat, amb la missió de convertir el seu producte amb una referència en el sector d'aquest tipus de begudes.

El projecte s'inicia l'any 2014 per iniciativa d'unes amigues amb la inquietud de generar un licor que satisfés les seves expectatives de consumidores en relació a aquest producte i que el mercat del moment no era capaç d’oferir-los. A partir d'això, la maduració del projecte va portar a inicialment treballar amb licors de tipus clàssic i atansar-lo gustativament a un marc més actual, amb l'ús de productes de proximitat, naturals i amb un toc personal.

L'opció d'escollir la població de Vimbodí i Poblet (Conca de Barberà) es deriva de l'origen de la promotora, la Maria de la Peña, que el va identificar com el lloc idoni per la creació del projecte. Ara bé, aspectes com la disponibilitat de sòl industrial, o la localització a dins del nucli urbà, han estat elements que han condicionat en certa forma el desenvolupament de l'activitat, al ritme que aquesta ha evolucionat des de la seva creació. 

També és important d'esmentar la capacitat de generar activitat paral·lela a partir de la de Licors On the Rocks, com el contacte amb productors locals, com també serveis paral·lels (transportistes, proveïdors...)

Més recentment s'han tirat endavant activitats relacionades amb el coneixement del món dels licors, de la seva elaboració i les seves característiques, principalment amb visites a l'obrador. La iniciativa s’anomena LicoTurisme i recorre l’interior de l’empresa i el jardí on es conreen les plantes aromàtiques amb les quals s’elaboren els licors. D’aquesta manera, l’empresa considera que ofereix una experiència enoturística de la Conca complementària a les visites del Monestir de Poblet, el Museu i Forn del Vidre de Vimbodí o altres reclams turístics del territori.

L'ajuda Leader s'ha destinat a l'adequació d'una antiga nau de confecció de la mateixa localitat en un obrador adequat normativament per a la fabricació de licors. Concretament:

  • Revisió i adequació de les instal.lacions elèctriques i d'aigua
  • Compra d'equips per millorar la productivitat
  • Modificació del lavabo del pis inferior per ajustar-se a les normatives sanitàries
  • Posar reixes a les finestres per millorar la seguretat
  • Modificació de la sala superior per fer una divisió d'espais
Valor afegit
  • Producció de licors tradicionals i d'invenció pròpia. Aquest projecte es troba en una zona que tradicionalment ha estat el·laborada de licors i begudes alcohòliques. En l'actualitat, aquesta feina s'ha orientat cap al sector del vi. 
  • Treball amb productes de proximitat, alguns de propis; en aquest sentit, les matèries primeres s'intenten obtenir de productors locals o, fins i tot, d'un hort propi.
  • Guanyadors de nombrosos premis estatals i internacionals, que tot i la joventut de la iniciativa, es demostra amb uns nivells d'excel·lència i qualitat equiparables als estàndards més exigents. 
Grups GAL
Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp (anteriorment Consorci Leader Priorat - Baix Camp i Consorci de Desenvolupament Alt Camp, Conca de Barberà i Anoia)
Anualitat 2016.2
Mesura Inversions per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris
Categoria del projecte
Valoració de les produccions locals / producció alimentària

Tornar Enrere
Licors On the Rocks S.L.
Segueix-nos a Youtube Linkedin Twitter Facebook

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir-li continguts interessants mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Poden canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies

Acceptar