Capcalera_altres1
Oriol Morató
Promotor Oriol Morató
Descripció

Actualment és consultor de l’escuderia Toro Rosso. També figuren en la seva cartera de clients: SeatIndustria de Turbo Propulsores (ITP), fabricant de motors d’ avió filial de Rolls-Royce; el Grupo Aciturri i GAZC de Madrid, una companyia especialitzada en la fabricació i muntatge de conjunts i peces pel sector aeroespacial.

Servis i productes

- Fabricació de peça única prototip o sèrie molt curta per aplicacions especials com poden ser béns d’equip, aeronàutic, mecanització d’utillatges de fabricació.

- Serveis de consultoria i disseny per a la posada en marxa de sistemes de producció de mecanitzat multieix per tercers.

- Serveis de programació d’estratègies de mecanització per a tercers.

Amb el suport del programa Leader, en la convocatòria 2016, es va realitzar l’ampliació de l'activitat de taller de mecanització, amb l'adquisició d'un centre mecanitzat d'alta velocitat i precisió. La inversió certificada va estar de 417.130,00 €, amb un ajut certificat de 99.986,06 € (un 23,97 %).

L’empresa consta de 300 metres quadrats a Sant Quirze de Besora, on hi són els espais de treball, on un treballador i un col·laborador autònom treballen junt amb ell amb 8 màquines que esculpeixen peces úniques. Una de las màquines prové de Suïssa i data dels anys 60. Morató l’ha adaptat a les seves necessitats com a proveïdor de precisions mecàniques pel sector de la perfumeria a Torelló, l’aeronàutica a Madrid i País Basc i l’automoció a Catalunya.

Valor afegit

El posicionament de l’empresa en el sector és la d’altíssima especialització en mecanització d'eixos i acabats especials en materials molt difícils. En aquest posicionament  hi ha molt poques empreses, especialment en les sèries molt curtes o peça única, car requereixen afinar el procés a nivell de software i programació de les màquines en no ser possible una inversió important en la industrialització de la peça.

El projecte cobreix necessitats importants per a la indústria actual com és l’alta precisió i el treball amb materials molt durs. A banda de les capacitats tècniques, mecàniques i de programació del projecte, també és molt important la capacitat d’oferir un serveix flexible i d’urgència.

La manca de mecanitzadors de peça de recanvi o individual a la comarca és un problema greu, deguda a l’envelliment dels oficials artesans de primera categoria capaços de fer peça única i per la complexitat i dificultat de treballar amb nous materials i les precisions que s’exigeixen actualment.

Grups GAL
Associació per la Gestió del Programa Leader Ripollès Ges Bisaura
Anualitat 2016
Mesura Inversions per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris
Categoria del projecte
Valoració de les produccions locals / artesania d’art i oficis
Web

Tornar Enrere
Oriol Morató
Segueix-nos a Youtube Linkedin Twitter Facebook

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir-li continguts interessants mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Poden canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies

Acceptar