Capcalera_altres1
Paño Fruits S.L.
Promotor Laureà Paño
Descripció

Paño Fruits S.L. és una empresa situada a Alcover fundada l’any 1987. Una empresa familiar que es dedica a la producció, importació, exportació i comerç al major i al detall; i a l'elaboració i torrat de fruits secs de totes les classes, així com a la distribució de productes alimentaris i ecològics.

L’any 2000 totes les finques de l’empresa van passar a ser ecològiques així com tots els productes que venen. En aquest any comencen a buscar productes en origen, especialment el café i llavors. La seva orientació cap a l'ecològic els ha portat a obrir-se a aquest mercat exterior, on trobar els suficients referents que compleixin amb les necessitats de qualitat que aquestes certificacions demanen i que no es podien trobar al territori pròxim. Alhora, també han seguit cercant formes de recuperar varietats autòctones de fruits secs, en recessió pels canvis de cultiu cap a varietat més productives i amb un major rendiment. 

Aquest diàleg amb el món els porta a participar amb diferents projectes de comerç just al continent llatinoamericà; una vegada que comencen a tenir contacte amb els països del sud i van conèixer la seva gent, la seva cultura i el seu estat, hi ha un canvi de rumb en la seva empresa, juntament amb la qualitat, hi ha un altre factor que es va sumar amb la mateixa importància: la cooperació amb els productors.

És en aquest moment quan comencen amb col·laboracions. En el 2001 ajuden a una cooperativa de Nicaragua, para informatitzar tot el seu sistema informàtic en matèria logística.

Des del 2002 importen sucre de l’empresa Native, a Brasil, empresa compromesa amb el comerç just. Certificada per FAIRTRADE, ECOCERT fair trade entra d’altres. Els hi comprem sucre sempre certificat Fair Trade, pagant la taxa que assegura que aquest sucre prové de comerç just.

Al llarg del 2002-2015 continuen amb col·laboracions i comprant productes certificats en Fair Trade de productors del sud, sempre complint els objectius marcats de Comerç Just. En el 2015 van crear el projecte CERTUS-BIO-FAIR.

L'ajuda Leader s'ha orientat a millores en el transport intern, la seguretat alimentària del producte, el procés de transformació i en l'ús de les TIC

La millora en el transport intern es va materialitzar en l'optimització de les envasadores mitjançant l'adquisició d'un elevador Z de catúfols en una envasadora, i un muntacàrregues a l'altra envasadora. Pel que fa a la seguretat alimentària del producte, es va millorar amb un detector de metalls capaç d'identificar impureses no desitjades en el producte final (fèrriques i no fèrriques). Finalment, l'aspecte d'innovació a les TIC es va realitzar amb la incorporació d'un software de gestió de collites i gestió de producció. 

Valor afegit
  • Utilització de productes de proximitat (els fruits secs del  Camp de Tarragona), amb criteris de sostenibilitat i respecte mediambiental.
  • Alts criteris de qualitat en la seva producció, amb certificacions d'àmbit internacional que ho demostren
  • Participació en projectes de cooperació d'àmbit internacional de foment del comerç just. 
Grups GAL
Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp (anteriorment Consorci Leader Priorat - Baix Camp i Consorci de Desenvolupament Alt Camp, Conca de Barberà i Anoia)
Anualitat 2016.1
Mesura Inversions per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris
Categoria del projecte
Valoració de les produccions locals / producció alimentària
Valoració de les produccions locals / producció ecològica

Tornar Enrere
Paño Fruits S.L.
Segueix-nos a Youtube Linkedin Twitter Facebook

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir-li continguts interessants mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Poden canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies

Acceptar