Capcalera_altres1
Torrons i mel Alemany
Promotor Torrons i Mel Alemany SL
Descripció
Ubicació

- POBLACIÓ:  Os de Balaguer, la Noguera.

- AL TERRITORI LEADER:  Consorci Grup d'Acció Local Noguera- Segrià Nord.

Objectius

Les actuacions que Torrons i mel Alemany ha dut a terme han servit per modernitzar la planta de torrons i mel; amb l’objectiu de poder millorar el procés de transformació del producte, així com l’emmagatzematge de matèria primera, i l’estucatge de producte acabat. Aquestes actuacions s’han concretat en:

- La modernització de la línia d’etiquetatge.

- L’augment de la capacitat d’emmagatzematge de les diferents varietats de mel.

- La centralització de totes les connexions de xarxa i telefonia de l’empresa.

- La informatització de l’àrea de mel a l’engròs per tal de poder gestionar millor les entrades, sortides i les manipulacions de producte. Complint d’aquesta manera amb la normativa de traçabilitat i millorant l’eficiència de l’empresa.

- La creació d’una nova àrea de treball dedicada a l’exportació.

Torrons i mel Alemany vol augmentar la rellevància sectorial dels apicultors, promovent la capacitat d’interacció amb aquests, i així avançar en la millora productiva i de comercialització de productes com la mel i el pol·len, proporcionant beneficis a les diferents anelles de la cadena producció- consum.

En l’àmbit social caldria destacar dos aspectes que el 2011 s’han consolidat com a projectes d’empresa:

  • Tornar a la societat part del que ens ofereix. Amb aquesta idea, des de Torrons i Mels Alemany sempre hem cregut que donar feina a les persones discapacitades esdevé la millor forma d’integrar-les laboralment i personalment. Seguint la nostra filosofia, basada en la proximitat i en el compromís social, solidari i ètic amb l’entorn, a la nostra empresa ocupem de forma indirecta a 25 persones de quatre entitats lleidatanes del tercer sector: Aspros, Ilersis Shalom, L’Estel i La Torxa. Aquestes fan tasques de packaging, logística i etiquetatge.

  • Recentment, hem externalitzat la neteja de les nostres instal·lacions, contractant els serveis del Centre Especial de Treball de Serviaspid. Així, dues persones de l’entitat realitzaran la neteja de la fàbrica, el magatzem, les oficines i la botiga.

  • La col·laboració en diferents activitats o entitats esportives mitjançant la donació de productes de promoció (elaboració de detalls personalitzats pels participants dels actes esportius).  

Productes

- Mel: mel de procedència nacional, adquirida directament al nostre equip d’apicultors. Varietats: romaní, taronger, farigola, eucaliptus, espigol, bosc, bruc...

- Torrons: s’elaboren artesanalment amb ingredients 100% naturals del territori (fruits secs i mel).

Varietats: tou, dur, crocant, crema torrada, xocolata, fruits secs...

- Caramels: varietats de mel, mel i llimona, mel i ametlla, mel i eucaliptus, mel i menta.

- Fruits secs: ametlles, avellanes, nous...

- Mel ecològica: mil flors, bruc castanyer i bosc. Productes relacionats: pol·len.

- Torró ecològic: elaborat amb fruits secs, mel, sucre i ous.

Relació amb el territori

És una empresa compromesa amb el territori on s’ubica i crea sinergies amb el Montsec, no només en les seves etiquetes sinó en tot el seu producte, aquest any ha realitzat una iniciativa conjuntament amb artistes del territori per tal de donar valor al seu producte i al territori on es produeixen.

Valor afegit

- Comercialització de mel i pol·len

Pel que fa a la mel, l’activitat es basa en la selecció i comercialització de diferents tipus de mels, des de la mil flors fins a mels monoflorals (romaní, farigola, espígol, eucaliptus, taronger, bruc, alzina, etc.). Només s’adquireix mel espanyola, preferentment als apicultors de Catalunya, Aragó i País Valencià. Posteriorment, aquesta mel es comercialitza envasada o a l’engròs.

A petita escala l’empresa també comercialitza altres productes fabricats per l’abella, com la gelea reial i el pròpolis.

- Elaboració dels torrons

Els torrons són elaborats de manera artesanal, amb una política d’aprovisionament de matèries primeres d’alta qualitat: ametlles de Lleida, avellanes de Tarragona i mels de les comarques veïnes.

Atès el caràcter perible del producte i el compromís de qualitat de l’empresa, l’elaboració de torrons es concentra tan sols durant els mesos d’octubre, novembre i desembre, que és quan es pot adquirir el fruit sec de la campanya, la qual cosa implica una ampliació de personal d’uns 6 treballadors suplementaris durant aquesta època.

Aquesta característica de temporalitat del procés productiu, requereix contínuament millores en el mateix, ja que el factor temps és bàsic en el procés de producció.

Grups GAL
Consorci Grup d'Acció Local Noguera - Segrià Nord
Anualitat 2016.2
Mesura Inversions per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris
Categoria del projecte
Valoració de les produccions locals / producció alimentària
Valoració de les produccions locals / promoció, venda i difusió

Tornar Enrere
Torrons i mel Alemany
Segueix-nos a Youtube Linkedin Twitter Facebook

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir-li continguts interessants mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Poden canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies

Acceptar